Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηπειρος... League!

Ηπειρος... League!
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 - 06:40

Σε πρόωρο Aϊ-Βασίλη εξελίχθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος για τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους παρατηρητές της Ηπείρου. Σχεδόν όλοι πήραν ορισμούς στα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής και είναι ξεκάθαρο ποιος κάνει κουμάντο στην ΚΕΔ! Για τις ανάγκες των προσεχών αγώνων απαιτούνται συνολικά 36 ρέφερι όμως οι 13 είναι από ποδοσφαιρικές ενώσεις της Ηπείρου. Μήπως ο Μπριάκος βάζει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης; Αραγε οι υπόλοιπες ενώσεις συμφωνούν ότι μόνο στην Ηπειρο υπάρχουν καλοί διαιτητές;

Το μεγάλο λάθος που έκανε ο Μπριάκος είναι ότι δεν όρισε και τους Τεροβίτσα, Ζυγούρη (Αιτ/νίας) όπως επίσης και τον Μαγιάννη (Αρτας) ώστε να υπάρχει απαρτία. Το μεγάλο λάθος που έκανε η ΕΠΟ είναι ότι δεν ναύλωσε αεροταξί για να φύγουν όλοι μαζί από τα Γιάννινα, αφού πρώτα πουν τα «χρόνια πολλά» με τους Μπριάκο, παρουσία φυσικά και των Γιώργου Δούρου και Δημήτρη Καλύβα, οι οποίοι με την ανοχή τους προσφέρουν πολλά στη διαιτησία της Ηπείρου. Η ομοσπονδία τους στέρησε την ευκαιρία να διοργανώσουν ένα μικρό χριστουγεννιάτικο πάρτι, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι! Με δεδομένο ότι οι ορισμοί ανακοινώθηκαν Παρασκευή και λόγω του συνωστισμού κατάφεραν άραγε να βρουν εισιτήρια για όλους;

Δεν έχουμε κάτι με τους Ηπειρώτες ρέφερι αφού όλοι είναι καλοί. Ομως, διαιτησία δεν είναι μόνο η Ηπειρος.

Οι τρεις από τους 13 που ορίστηκαν είναι στο Απόλλων - Ολυμπιακός. Ο λόγος για τον βοηθό Ποντίκη, τον τέταρτο Κομίνη και τον παρατηρητή Μαζαράκο. Οι υπόλοιποι δέκα: Κουτσιαύτης, Θάνος, Χαρίσης, Πασχάλης, Μήτσιος, Τάτσης, Καλφόγλου, Μπαλατσούκας, Στυλιαράς, Κωσταράς. Οι Θάνος, Χαρίσης είναι της ΕΠΣ Γρεβενών αλλά μένουν στα Γιάννινα.

Ο ΒΟΣΚΑΚΗΣ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Ο Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου) ορίστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι Απόλλων - Ολυμπιακός. Ο Κρητικός ρέφερι βρίσκεται στην πέμπτη του σεζόν στη Λίγκα και μέχρι τώρα έχει οριστεί σε έξι παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αναλυτικά: Σεζόν 2011-2012: Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-1, Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 7-2, Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-2. Σεζόν 2012-13: Βέροια - Ολυμπιακός 1-2, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1. Φέτος: Πανιώνιος – Ολυμπιακός 0-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21/12, 19:30)

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου),

Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Παρατηρητής: Μαζαράκος (Αρτας)

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ο Βοσκάκης έχει τιμωρηθεί για λάθη σε βάρος του Θρύλου στο προπέρσινο εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη.

ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (21/12-23/12)

ΟΦΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (21/12, 15:00)

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών),

Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος: Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (21/12, 17:15)

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας),

Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος: Κουτσιαύτης (Αρτας)

Παρατηρητής: Γιανναδάκης (Λασιθίου)

ΠΑΟΚ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (22/12, 15:00)

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Χαρίσης (Γρεβενών),

Πασχάλης (Ηπείρου)

4ος: Γκράνας (Ξάνθης)

Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (22/12, 17:15)

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου),

Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

4ος: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

Παρατηρητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ (22/12, 17:15)

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών),

Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)

4ος: Κάμπαξης (Εύβοιας)

Παρατηρητής: Μαζαράκης (Κεφαλληνίας)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (22/12, 17:15)

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας),

Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής)

4ος: Ανούσος (Λακωνίας)

Παρατηρητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ (22/12, 19:30)

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας),

Κωσταράς (Αιτ/νίας)

4ος: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Σωμαρακάκης (Αθηνών)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΗΣ (23/12, 19:30)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου),

Κούλα (Ξάνθης)

4ος: Κάκος (Κέρκυρας)

Παρατηρητής: Γκρούτσης (Κορίνθου)

Οι 3+2

Oι τρεις φωστήρες της ΚΕΔ (Μπριάκος, Δούρος, Καλύβας) στέλνουν και μηνύματα με την πολιτική που ακολουθούν, μαζί με τους δυο που τους στηρίζουν για να είναι στην ΚΕΔ.

Τα παιδία παίζει

Παρά τις κακές διαιτησίες στα παιχνίδια που έγιναν μεσοβδόμαδα ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος και οι Γιώργος Δούρος, Δημήτρης Καλύβας απέδειξαν και με τους χθεσινούς ορισμούς ότι έχουν άγνοια κινδύνου. Με τις επιλογές τους θεωρούν ότι η διαιτησία είναι… παιχνιδάκι, δηλαδή εύκολη υπόθεση, και δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι ομάδες ξεσηκώθηκαν με τα συνεχόμενα φάλτσα που γίνονται στα γήπεδα της Superleague.

Εναντίον του Ολυμπιακού

Το είδαμε κι αυτό! Ενώ η φάση είναι ξεκάθαρη, εννοούμε την ανατροπή του Βάις από τον Ζησόπουλο στο Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-0, άρα ο Καλογερόπουλος (Αθηνών) σωστά καταλόγισε πέναλτι, οι Μπριάκος, Καλύβας, Δούρος δεν όρισαν από τότε τον Αθηναίο ρέφερι. Ο παρατηρητής του Μπάμπης Καρατζάς (Εύβοιας) του έβαλε 8,3, ο βαθμός είναι καλός, οι τρεις «φωστήρες» της ΚΕΔ έφτασαν στο σημείο να καταργούν και τους παρατηρητές. Μήπως λαμβάνουν υπόψη τους μόνο κάποιες εκθέσεις και άλλες όχι;

Η χαρά του ΠΑΟΚ

Τέτοια βλέπουν στον ΠΑΟΚ και χαίρονται και καμαρώνουν για την ΚΕΔ! Ο Κάκος ευνόησε τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι (1-1) με τον Ατρόμητο, όμως τον όρισαν τέταρτο στο Γιάννινα - Αρης. Είναι τα μηνύματα, που έχουν και σήμα καμπάνα, που αναφέρουμε ότι στέλνουν με την πολιτική τους. Αφού οι Μπριάκος, Δούρος, Καλύβας έχουν βίντεο, δεν είδαν ότι ο διεθνής ρέφερι έπρεπε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Τζαβέλλα (43’), επειδή ενήργησε ως τερματοφύλακας στο κέντρο, σταματώντας υποσχόμενη επίθεση του Ατρομήτου;

Σήματα «καμπάνα»

Περί πολιτικής ορισμών με βάση την ΚΕΔ: Ο Γουργιώτης στο Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0 έφυγε για τη σέντρα παρότι ο Ρομάνο σκόραρε με το χέρι (18’) και ευτυχώς για τον Δημητρόπουλο που το είδε, όμως τον ξαναέβαλαν μαζί του. Ο Κύζας (Δράμας) είχε μια καλή διαιτησία στο ΠΑΟΚ – Απόλλων 1-1, τον έβαλαν τέταρτο, όμως δεν τον όρισαν ξανά, επειδή οι Θεσσαλονικείς φώναξαν ότι δήθεν αδικήθηκαν. Για τέταρτη συνεχόμενη φορά ορίζεται ο βοηθός Κωσταράς, αυτή τη φορά μπήκε στον Παναθηναϊκό!

Η επιλογή του Μάνταλου

Ο Μάνταλος σφύριξε το βράδυ της Πέμπτης Αρης - Αστέρας Τρίπολης 1-1. Σωστά πήρε σερί ορισμό επειδή ήταν καλός και όλες του οι υποδείξεις ήταν σωστές, όμως τον έβαλαν στο ΟΦΗ – Παναιτωλικός που γίνεται σήμερα στις 3 μ.μ. και δεν θα έχουν περάσει ούτε 48 ώρες από το παιχνίδι του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δεδομένου ότι ξεκίνησε στις 19:30. Αραγε οι Μπριάκος, Καλύβας, Δούρος όταν φεύγουν από τα γραφεία τους μαζεύουν τα πράγματά τους; Για να μην ταλαιπωρηθούν όταν τους αλλάξουν.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/12/2013)

Διαβάστε επίσης

HOTEL ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

HOTEL ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Εκτέθηκαν ΕΠΟ και ΚΕΔ με αφορμή την ιστορία ενός ξενοδοχείου... Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Απαράδεκτοι οι τρεις

Απαράδεκτοι οι τρεις

Τριπλέτα της… συμφοράς για την ελληνική διαιτησία οι Μπριάκος, Δούρος, Τσαχειλίδης.

Τριπλέτα καταστροφής

Τριπλέτα καταστροφής

Μπριάκος, Δούρος και Καλύβας ακολουθούν λάθος πολιτική στην ΚΕΔ και οδηγούν την διαιτησία, από το κακό στο χειρότερο.