Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άνετη επικράτηση στο «Ζηρίνειο»

Άνετη επικράτηση στο «Ζηρίνειο»
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 - 23:52

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Κηφισιάς στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης του Κυπέλλου.

Οι «ερυθρόλευκες» θέλουν καθαρή νίκη για να μπουν από την τρίτη θέση στην επόμενη φάση, όπου θα μεταφέρουν τους μισούς βαθμούς.

Ο Τέλης Σωτήρχος δεν έχει στη διάθεσή του την τραυματία Σοφία Κοσμά ενώ επιστρέφει η Δήμητρα Γιακουμή.

Παρά το σύστημα του Ολυμπιακού με τα δύο λίμπερο, για να θωρακίσει υποδοχή και άμυνα, οι «ερυθρόλευκες» έχασαν το πρώτο σετ με 25-17. Ο Ηρακλής Κηφισιάς μπήκε πιο δυνατά αλλά η ομάδα του Πειραιά ανέκαμψε με καλό μπλοκ και άμυνα, ισοφαρίζοντας σε 6-6 αλλά οι γηπεδούχες πήραν εκ νέου προβάδισμα τριών πόντων με την Ιβάνοβα στο σερβίς και το διεύρυναν με τη Λαμπρούση στην τελική γραμμή.

Η πίεση στην υποδοχή του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με τη δική τους καλή αντίδραση στα αντίπαλη σερβίς και την καλή άμυνα επέτρεψαν στις γηπεδούχες να διατηρήσουν τα ηνία μέχρι το τέλος, κατακτώντας το σετ με 25-17.

Οι «ερυθρόλευκες» ανταπέδωσαν στο δεύτερο σετ, το οποίο πήραν με 21-25. Στο ξεκίνημα έτρεξαν δύο σερί από 3-0 σε 3-5 και 4-5, 4-10 χάρη στο καλό σερβίς, αλλά στη συνέχεια λάθη στην υποδοχή επέτρεψαν στον Ηρακλή Κηφισιάς να μειώσει μέχρι και στον ένα πόντο (19-20). Δράση η Σίμανιτς, με σερβίς τακτικής, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 19-24 και ισοφάρισε τελικά.

Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στο τρίτο σετ καθώς ανέβασε αισθητά την απόδοσή της η Νοσέκοβα και το κατέκτησε με 25-15. Με όπλο το μπλοκ και το σερβίς έχτισε μία διαφορά μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Η Γιακουμή και η Σίμανιτς αποτέλεσαν την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση για να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στο 1-2.

Με κεκτημένη ταχύτητα και πολύ καλό ρυθμό ο Ολυμπιακός πήρε και το τρίτο σετ που χρειαζόταν, επιβλήθηκε με 18-25 και καθάρισε την αναμέτρηση με 3-1 σετ.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κόβαζιτς): Ε. Κουντουρά 4π., Διώτη 13, Καραγκούνη 6, Ιβάνοβα 16, Γιώτα 3, Λαμπρούση 8, Ρόγκα (λ.- 10%) / Λέτο Μπιόλο 1, Βαρουδάκη 1, Μωραϊτίδη, Καββαδία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρχος): Χριστοδούλου 6π., Σίμανιτς 10, Νοσέκοβα 20, Τένεβα 16, Γιακουμή 13, Καββαθά 5, Μπουζουνιεράκη (λ.- 44%) / Δηλαβέρη (λ.)

Διαβάστε επίσης

Κόβει πίτα η Ακαδημία βόλεϊ

Κόβει πίτα η Ακαδημία βόλεϊ

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η Ακαδημία βόλεϊ του Ολυμπιακού, στην ιστορική Λέσχη στο Πασαλιμάνι (18:00).

Εύκολη νίκη του Θρύλου

Εύκολη νίκη του Θρύλου

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το ματς στο βόλεϊ με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ, εντός έδρας...

Το έμαθε τη μέρα του αγώνα

Το έμαθε τη μέρα του αγώνα

Ο ακραίος του Ολυμπιακού Σωτήρης Σωτηρίου μίλησε στην κάμερα του gavros.gr για το πώς έμαθε την ημέρα του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ότι θα ξεκινούσε βασικός.