Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βασίλη τον λένε και οι Ρώσοι κλαίνε

Βασίλη τον λένε και οι Ρώσοι κλαίνε
Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 - 16:28

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Γράφανε και λέγανε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Final 4. Είναι, λένε, η πιο ακριβή ομάδα στην Ευρώπη, έχει μπάτζετ 4 φορές πάνω από τον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να απειληθεί. Και συμπλήρωναν ότι τους έχει φύγει και το άγχος μετά την περυσινή κατάκτηση της κούπας.

Σας έχω νέα, λοιπόν: η ΤΣΣΚΑ πέρυσι το πήρε γιατί ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κάνει διακοπές. Φέτος που επέστρεψε στη δουλειά, την έριξε ξανά στο καναβάτσο για πλάκα. Κι ας έπαιζε άσχημα στην επίθεση για ένα ολόκληρο ημίχρονο, κι ας ήταν ο Σπανούλης επιθετικά μποκαρισμένος για πολλή ώρα, κι ας σφύριζαν οι κόρακες ό,τι τους κατέβαινε στο κεφάλι, κι ας έκλειναν τα μάτια όταν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έπαιζαν άμυνα με μπουνιές. Ηταν στην αρχή ο Πρίντεζης με τον Μιλουτίνοφ και τον Παπαπέτρου που κράτησαν τον Ολυμπιακό στην επίθεση, ήταν μετά ο Παπανικολάου με τον Μάντζαρη που το έβλεπαν σαν βαρέλι στην τρίτη περίοδο και πυροβολούσαν το ένα τρίποντο μετά το άλλο, ήταν στο φινάλε ο δυνάστης τους. Πρώτα πήρε τα ίσα του με δύο μπούκες στην καρδιά της άμυνας των Ρώσων, μετά τους κάρφωσε το τρίποντο από τα 8 μέτρα, που έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, και στο φινάλε είχε το καθαρό μυαλό να δώσει την μπάλα εκεί που έπρεπε.

Την πήρε ο Γκριν και έστειλε τον Ηττούδη για σπίρτα. Μέσα το τρίποντο, στα κάγκελα ξανά οι ΓΑΥΡΟΙ, στα σίδερα ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ που βλέπει μια συμμορία με ερυθρόλευκα να του την κάνει τη ζημιά κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο. Οσα εκατομμύρια και να ξοδέψει κανείς, την καρδιά και την ψυχή αυτής της ομάδας δεν μπορεί όχι να την αγοράσει, αλλά ούτε καν να την πλησιάσει. Τους έβλεπες τους Ρώσους πόσο άνετοι ήταν στο ξεκίνημα του ματς όταν τους έμπαιναν όλα τα σουτ, τους έβλεπες και πόσο έτρεμαν στο φινάλε όταν ο Ολυμπιακός τους είχε πάρει τα μέτρα. Αϊντε, λοιπόν, ετοιμαστείτε γιατί την Κυριακή έχει ξανά πάρτι. Μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα προσγειώνεται στο ΣΕΦ, την κατακτά η με διαφορά κορυφαία ομάδα της τελευταίας 5ετίας σε όλη την Ευρώπη.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/05/2017)

Διαβάστε επίσης

Άλλο επίπεδο…

Άλλο επίπεδο…

Ο Μαρινάκης και άλλοι τρεις είναι που έχουν στην ιδιοκτησία τους τουλάχιστον δύο ομάδες.