Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί η έφεση του ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη

Γιατί η έφεση του ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 - 23:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για όσους ξέρουν από κανονισμούς οι αντιδράσεις του ΠΑΟΚ αναφορικά με την ποινή που επιβλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague για τον τραυματισμό του Γκαρθία είναι μόνο και μόνο για να πιέσουν, ώστε να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα, κάτι που φυσικά θα είναι πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Απόδειξη ότι η ποινή είναι ίδια που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για την υπόθεση με τον Ιβιτς στη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3 (α.α.) για τα πλέι οφ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Για να μην πούμε ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε σκληρότερα, καθώς του επιβλήθηκαν και -2 βαθμοί από το επόμενο, δηλαδή το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά στην περίπτωση του ΠΑΟΚ δεν μπήκε τέτοιο …θέμα στο κατηγορητήριο, επειδή θεωρήθηκε πως το -2 έχει να κάνει με διακοπή αγώνα, ενώ στην Τούμπα το ματς δεν διεξήχθη.

Κατά τα άλλα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τιμωρήθηκαν με μηδενισμό, μείον τρεις βαθμούς, δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι «πράσινοι» με πρόστιμο 41.500 ευρώ και ο ΠΑΟΚ με μικρότερο χρηματικό ποσό (30.000).

Όπως έγινε γνωστό η έφεση του ΠΑΟΚ κατατέθηκε χθες και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί, πιθανόν στο τέλος, ή αρχές της επόμενης εβδομάδας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Προσφυγή σε δεύτερο βαθμό είχε κάνει και ο Παναθηναϊκός που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την ποινή έδρας από δυο αγωνιστικές σε μια.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με βάση τον κανονισμό δεν έχει περιθώρια …εκπτώσεων. Αυτός είναι ο κανονισμός, όσο σκληρός και αν είναι.

Το μόνο που καταφέρνει ο ΠΑΟΚ με τη νέα εκστρατεία εντυπώσεων και προπαγάνδας είναι να γελοιοποιηθεί ξανά. Χθες καμιά 30αριά άτομα έκαναν διαδήλωση έξω από την ΕΡΤ-3, προχθές η ΠΑΕ διέρρευσε ότι επρόκειτο για «στημένη διαδικασία». Μέχρι και αιχμές κατά του Κοντονή αποτυπώθηκαν σε διάφορα δημοσιεύματα. Όπως σημειώνει και στο σκεπτικό της η αθλητική δικαστής της Λίγκας, Μαρία Σκολαρίκη ο τραυματισμός του Γκαρθία από το ρολό της ταμειακής μηχανής που πετάχθηκε από οπαδό του ΠΑΟΚ επιβεβαιώνεται από τα βίντεο, τις φωτογραφίες, τον Αρετόπουλο, τον γιατρό του αγώνα, την έκθεση της αστυνομίας, το πόρισμα της ιατροδικαστή.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο Τριπόλεως

Σκάνδαλο Τριπόλεως

Με τον Πλατανιά δεν υπήρχαν στοιχεία και ο Ολυμπιακός πήγε κατηγορούμενος μετά από σκευωρία

Tώρα δεν υπάρχει… Πλατανιάς;

Tώρα δεν υπάρχει… Πλατανιάς;

Θα παρέμβει η αθλητική δικαιοσύνη για τα επεισόδια στην Τρίπολη, όπως είχε συμβεί με την περσινή σκευωρία κατά του Ολυμπιακού;