Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανοιχτό το... ραντάρ των FIFA, UEFA, η ΕΠΟ δεν μπορεί να κρυφτεί

Ανοιχτό το... ραντάρ των FIFA, UEFA, η ΕΠΟ δεν μπορεί να κρυφτεί
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021 - 00:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ παίζει με τη φωτιά. Με αυτά που κάνει, με τη φιλοσοφία που έχει δείχνει ότι μόνο κακό κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χειρότερο για αυτή, την ακατάλληλη ομοσπονδία, είναι ότι η FIFA και η UEFA έχουν ανοιχτό το... ραντάρ και ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να κρυφτεί. Θέλετε και παραδείγματα;

Στο Πάρκο Γουδή ονειρεύονταν να διώξουν τον Κλάτενμπεργκ, όμως ο πρώην τοποτηρητής των FIFA, UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Χέρμπερτ Χούμπελ δήλωσε ότι ο Αγγλος «έχει την πλήρη στήριξη της UEFA που θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο για 1-2 χρόνια». Άρα, όσοι ονειρεύονταν μέχρι και ότι θα εξανάγκαζαν τον πρόεδρο της ΚΕΔ σε παραίτηση θα πρέπει να αλλάξουν πλευρό.

Παράλληλα, ήθελαν να θάψουν την Ολιστική Μελέτη, όμως και πάλι ο Αυστριακός τους άφησε με την όρεξη. «Βλέπουμε μικρή πρόοδο στην Ολιστική Μελέτη και είμαι απογοητευμένος», δήλωσε ο Χούμπελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Προσέξτε ο Αυστριακός δεν είναι κάποιος τυχαίος. Εχει προαχθεί σε επικεφαλής της Επιτροπής Xρηστής Διοίκησης και Συμμόρφωσης. Σημειώστε, επίσης, ότι δυο φορές στο παρελθόν, στο διάστημα που ήταν τοποτηρητής στην ΕΠΟ, έχει εισηγηθεί Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

FIFA και UEFA ξέρουν ότι απαιτούνται μέτρα εδώ και τώρα, επειδή και με αφορμή τη «ζούγκλα» της Τούμπας δείχνει ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι βλέπουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και τα θέματα είναι πολλά:

1) Η ΕΠΟ έθαψε την Ολιστική Μελέτη, αν και οι FIFA, UEFA ήθελαν δομικές αλλαγές που θα άλλαζαν τη μορφή της ομοσπονδίας, 2) Το προεδρείο της ΕΠΟ κινδυνεύει με έκπτωση, με αφορμή την καταγγελία της ΑΕΛ, καθώς οι Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης πλειοψήφησαν στην απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων που κατάργησε τις αδειοδοτήσεις για δέκα ομάδες της Super League, 3) Γίνεται πρωτάθλημα με ομάδες που δεν έχουν φιλάθλους που με το ζόρι βρήκαν τηλεοπτικό συμβόλαιο, 4) Χάλια είναι και η κατάσταση στη διαιτησία, με χειρότερους όλων τους διεθνείς ρέφερι, ενώ απόδειξη αποτελεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων ζητούν ξένους διαιτητές, 5) Σε κατήφορο βρίσκεται και η ανυπόληπτη Εθνική ομάδα που πλέον η πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση είναι άπιαστο όνειρο, απόδειξη ότι βρίσκεται στη θέση νούμερο 55 της FIFA.

Δεν είναι μόνο τα θλιβερά γεγονότα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ-Αρης 0-1. Και πριν από μερικές μέρες το ελληνικό ποδόσφαιρο διασύρθηκε διεθνώς από τη μαφιόζικη επίθεση σε βάρος του μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, όπου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί. Αυτό είναι άσχετο με τα επεισόδια της Τούμπας, όμως οδηγεί στο συμπέρασμα πως εκεί που στο ελληνικό ποδόσφαιρο νομίζουμε ότι τα έχουμε δυο όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος...

Διαβάστε επίσης