Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός να μην τα παίρνει και θα την λέμε εξυγίανση…

Ο Ολυμπιακός να μην τα παίρνει και θα την λέμε εξυγίανση…
Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 - 23:42
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Αρχικά να μην ψάξω για δικαιολογίες. «Έγκλημα» του Ολυμπιακού που δεν είναι στα ημιτελικά αυτού του Κυπέλλου. Αναγκαστήκαμε να δούμε Τετάρτη 3 του Απρίλη, δύο ματς από την τηλεόραση, αντί να ήμασταν στο γήπεδο και να βλέπαμε μπροστά μας ένα ακόμη τρόπαιο. Γιατί η άποψή μου δεν αλλάζει, ακόμη και τώρα που… αδειάζει, ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από αυτούς που έπαιξαν στα ημιτελικά. Το ποδόσφαιρο, όμως, θέλει και ουσία. Όταν δίνεις δικαιώματα με τη Λαμία και μένεις εκτός, αυτόματα δεν υπάρχει και καμία δικαιολογία. Χρεώνεται ως αποτυχία εκπλήρωσης στόχου και προχωράς.

Η κουβέντα για την διαιτησία βέβαια, είναι κάτι άλλο. Στην Τούμπα, (ξανα)γέλασε κόσμος. Ο Λουτσέσκου στον δικό του κόσμο, αυτή τη φορά προφανώς και θα καλύφθηκε βλέποντας και ένα λάθος υπέρ της ομάδας του. Το ένα βέβαια, έτσι για να το διασκεδάζουμε κάπως. Ο Κουμπαράκης όχι απλά έπαιξε ΠΑΟΚ, αλλά μπήκε και αυτός στη λίστα των… καλών παιδιών. Το λάθος στο γκολ του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το οφσάιντ. Είναι το φάουλ που έχει προηγηθεί πάνω στον τερματοφύλακα Αθανασιάδη. Καθαρά θέμα του διαιτητή.

Έχω δύο απορίες εδώ και τις μοιράζομαι μαζί σας. Έτσι για να καταλαβαίνουν και κάποιοι τι γίνεται.

-Στην κλήρωση του Κυπέλλου, ο Μποροβήλος ζήτησε ορισμό ξένων διαιτητών και βοηθών. Μήπως τους είδατε;

-Σε αυτά τα ημιτελικά και μετά από χρόνια, καταργήθηκαν οι επιπρόσθετοι διαιτητές! Γιατί άραγε; Για να γλιτώσουν έξοδα οι ομάδες; Δεν τους ενδιαφέρει να υπάρχουν περισσότερα μάτια; Μήπως έχουν και τους έμπειρους βοηθούς; Τους είδαμε στο γκολ του ΠΑΟΚ άλλωστε…

Τον ΠΑΟΚ τον πάνε σπρώχνοντας στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Σαββίδης φώναζε και ζητούσε την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Δεν ήθελε να ευνοείται από τη διαιτησία, ήθελε 50-50. Θα έβαζε και τα έξοδα του VARη φιλική του κυβέρνηση, αλλά και αυτό μας έμεινε στην πορεία.

Όλο αυτό το διάστημα, αποδείχθηκε κάτι περίτρανα. Δεν τους νοιάζει κανένα καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μα κανένα… Αυτό που τους νοιάζει είναι να μην τα παίρνει ο Ολυμπιακός. Πρωταθλήματα, Κύπελλα… Αν μπορούσαν με τον τρόπο τους να του κάνουν ζημιά και στην Ευρώπη, θα το έκαναν και αυτό. Εκεί που βέβαια φάνηκαν άλλα φέτος. «Εξαφανίστηκαν» οι… ομαδάρες.

Μήπως βλέπετε να εξοργίζεται και κανείς; Στον κόσμο τους… Ακριβώς γιατί το σφύριγμα δεν το παίρνει ο Ολυμπιακός. Κάποτε, ανέλυαν τη μύτη του παπουτσιού του Ιντέγε. Και αυτοί που τότε σου έλεγαν, δεν έχει λίγο και πολύ οφσάιντ, αν είναι μπροστά είναι οφσάιντ, σήμερα μιλούσαν για μια οριακή φάση. Για μια δύσκολη φάση. Στο γνωστό μοτίβο και αυτοί βέβαια, να μην κατακτά τους τίτλους ο Ολυμπιακός.

Θα περάσει ακόμη και στην προεκλογική καμπάνια… Φέραμε την εξυγίανση θα μας λένε και ότι πήρε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στις ημέρες τους. Μην τρώτε και το παραμύθι με τον Γραμμένο και το άγχος του για τον τελικό. Ό,τι και να γίνει πάλι, θα βοηθήσουν οι εκθέσεις αστυνομίας και παρατηρητών και όλοι θα είναι «καθαροί». Εδώ για γιορτή μιλούσαν όταν χυνόταν αίμα στην πεζογέφυρα στο Πανθεσσαλικό.

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

Διαβάστε επίσης

Τι τρέχει με τον Σα;

Τι τρέχει με τον Σα;

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τον Πορτογάλο τερματοφύλακα και το θέμα παραμονής του…