Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΝΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!

ΝΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 - 15:47

Ωραία το έστησε πάλι το παιχνίδι ο επικοινωνιακός μηχανισμός της εξυγίανσης των συριζανέλ. Τη μια μέρα βγαίνει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης σε γνωστό πουλημένο τσατσοραδιόφωνο και καταθέτει διάφορες αρλουμποειδείς συριζολογίες. Δηλαδή, γενικότητες, αοριστίες, συνθηματολογίες, σαχλαμαρίτσες, ατακίτσες και τρολάρισμα. Ετσι, επιτυγχάνεται το προσδοκώμενο μασάζ της κοινής γνώμης. Δηλαδή του κομματιού της Κοινής Γνώμης που ακόμη πιστεύει στις συριζανελικές αηδίες.

Την επομένη, μετά την «ψυχολογική» προετοιμασία το σκηνικό επαναλαμβάνεται, σε ακόμη πιο πρόσφορο έδαφος; Από το βήμα της Βουλής, όπου στον κ. Βασιλειάδη δίνει την Ευκαιρία… ασίστ, η επικεφαλής του αθλητικού τομέα της Ν.Δ. (βοήθεια !!!) κ. Αννα Καραμανλή, με μία εντελώς ΑΝΕΔΑΦΙΚΗ, ΑΝΟΥΣΙΑ, ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗ και ΑΟΡΙΣΤΗ «ερώτηση», σχετικά με το ποδόσφαιρο. Και βέβαια, ο Βασιλειάδης δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και ξαναρχίζει να αραδιάζει τις ίδιες σαχλαμάρες, παραγκολογίες, σκανδαλολογίες, με κορώνες και κραυγές εναντίον… κάποιων, χωρίς βεβαίως να αναφέρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ στοιχείο, ΟΥΤΕ ΕΝΑ όνομα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ συγκεκριμένο γεγονός!

Δεν θα κάτσω βεβαίως να ασχοληθώ με τις ΚΡΑΥΓΕΣ του κ. Βασιλειάδη και το ανόητο περιεχόμενο των δηλώσεών του, ούτε με την αμήχανη και άνευρη Καραμανλή, που δεν μπορώ καν να συλλάβω με τι κριτήρια επελέγη από τον κ. Μητσοτάκη γι’ αυτό τον ρόλο.

Επειδή, όμως, όπως έχω ξαναγράψει, η κατσίκα δεν μασάει ταραμά, έχω μερικά πραγματάκια να ρωτήσω ΕΓΩ τον κ. Βασιλειάδη, που προφανώς έμαθε ότι τα «εξυγιαντικά» ΠΟΥΛΑΝΕ και έσπευσε να προσαρτηθεί. Οχι δηλαδή ότι θα μου απαντήσει, διότι βασικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μου απαντήσει.

Για να δούμε, λοιπόν, πόσο ΑΝΤΕΧΕΙ την ΑΛΗΘΕΙΑ ο κ. Βασιλειάδης, κάνοντας μια μικρή δοκιμή:

Μήπως γνωρίζει να μας πει ο κ. υπουργός ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ η ΑΕΚ στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΑΚΑ, μέχρι στιγμής; Και ομιλώ για τα επί ΣΕΙΡΑΝ ΕΤΩΝ ΧΡΕΗ της, που ΟΥΔΕΠΟΤΕ πλήρωσε, ακριβώς επειδή οι κοντονέοι και οι άλλοι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ στην κυβέρνηση ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΑΝ ΠΟΤΕ να τα πληρώσει;

Εγώ δεν ξέρω πόσα είναι, αλλά οι πληροφορίες μου ομιλούν για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και για να αντιληφθείτε το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, να το πούμε με πιο λαϊκό τρόπο: Η ΑΕΚ χρησιμοποιεί ένα Στάδιο που ανήκει στο δημόσιο σαν έδρα, γεύεται όλα τα προτερήματα που της παρέχει ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

ΒΑΡΑΓΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Επειδή γνωρίζω ότι μία από τις προσφιλείς δικαιολογίες του κάθε πολιτικάντη σε τέτοια θέματα, είναι ότι «δεν ήξερα», ή «δεν είχα ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες», θα του δώσω μία ΣΥΜΒΟΥΛΗ: γιατί δεν ρωτάει τον εκπρόσωπο της ΓΓΑ γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ, τον κ. Βελέντζα, να τον ενημερώσει;

Αλλά και πάλι, επειδή γνωρίζω ότι ακόμα και να έχει πλήρη ενημέρωση, ο κ. Βασιλειάδης πάλι δεν θα κάνει τίποτα, διότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει τίποτα (αν μπορούσε… ποτέ δεν θα τον έκαναν υφυπουργό αθλητισμού), θα του συστήσω να κάνει κάτι άλλο, πιο απλό.

Να καλέσει τον κ. Βελέντζα στη ΓΓΑ και να τον ρωτήσει ΤΙ ΗΘΕΛΕ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ στο γραφείο του, ΝΥΧΤΙΑΤΙΚΑ και με ΣΥΝΟΔΟ, να λογομαχεί μαζί του και να του ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ;

Οχι τίποτ’ άλλο δηλαδή, αλλά προσωπικά μεταξύ τους, εγώ αποκλείω να υπάρχουν. Το μόνο που κατά την ταπεινή μου άποψη μπορεί να υπάρχει που να προκαλεί τριβή μεταξύ τους, είναι τα ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΑΕΚ, για τα οποία, πιθανολογώ, ότι θα τόλμησε να απαιτήσει.

Φυσικά, γνωρίζω ότι όλα αυτά δεν πρόκειται να απασχολήσουν επ’ ουδενί ούτε τον κ. Βασιλειάδη ούτε την κ. Καραμανλή. Α, όλα κι όλα. Είπαμε να μιλάμε για το παρασκήνιο, για τη διαιτησία, για την παράγκα, για τα συμφέροντα και τη διαπλοκή και να καταγγέλλουμε το γιατί κλάνει το γατί.

Σε τέτοιου είδους θέματα, όμως, απλά ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ, γιατί… κάμνουν ΤΖΙΖ.

Και για να μη νομίζει ο κ. Βασιλειάδης ότι με ενδιαφέρει προσωπικά η όποια απάντηση, του λέω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν είχα, δεν θα απευθυνόμουνα σ’ αυτόν, αλλά θα έπαιρνα πρωί-πρωί στο τηλέφωνο τον κυρ Αλέκο, το γερολαμόγιο αρχηγό της ΨΕΥΤΙΑΣ και της ΑΠΑΤΗΣ. Και θα μου τα εξηγούσε όλα.

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ορισμών των διαιτητών Κυπέλλου, είχα σημειώσει: «Παπαπέτρου στο Καραϊσκάκη; Ο Θεός βοηθός!».

Δεν ήταν πρόβλεψη. Γνώση ήταν. Συνδυασμός γνώσης και απόγνωσης. Ηξερα και ξέρω τι γίνεται γύρω μου, τι συμβαίνει σ’ αυτό τον βαριά άρρωστο χώρο. Και βέβαια, ήξερα ότι από τη στιγμή που τον όρισαν, αυτό που έπρεπε να γίνει, θα γινόταν. Πάει - τελείωσε και τίποτα δεν θα μπορούσε να το αποτρέψει.

Τα πώς και τα γιατί δεν γράφονται. Στη δημοσιογραφία συμβαίνει ό,τι και με την πολιτική, όπως το είχε προσδιορίσει ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής:

Υπάρχουν πράγματα που ΓΙΝΟΝΤΑΙ και ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ και πράγματα που ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ και ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ, είναι να περιγράψω πράγματα που ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ακόμη, αλλά είναι πολύ πιθανό να ΓΙΝΟΥΝ και μάλιστα ΑΜΕΣΑ, σε άμεσο χρόνο.

Για να δούμε, λοιπόν, πώς θα τους φαινόταν άραγε ένας ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ; Ναι, όπως ακριβώς το γράφω. Ενας λαϊκός ξεσηκωμός, όχι όμως σαν αυτούς που έχουμε ζήσει στα χρόνια των μνημονίων, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό, σε ορμή, σε πάθος, σε μέγεθος, παντού. Ενας ξεσηκωμός «ποδοσφαιρικού τύπου», κάτι που σπανιότατα έχουμε ζήσει στο παρελθόν.

Εγώ δεν τον εύχομαι αυτό τον ξεσηκωμό, αλλά πολύ τον φοβάμαι. Και όταν λέω ότι ΦΟΒΑΜΑΙ, το εννοώ. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με το ανηλεές κυνηγητό του Ολυμπιακού και όχι μόνο από τη διαιτησία, που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ σαν αιχμή του δόρατος, αλλά από κάθε θεό και κάθε δαίμονα της ποδοσφαιρικής και πολιτικής ζωής.

Το κάθε λαμόγιο, ο κάθε απατεώνας, ο κάθε εγκληματίας απατεώνας, το κάθε πολιτικό σούργελο, ο κάθε διεστραμμένος καραγκιοζάκος που τυχαίνει περιστασιακά να κατέχει εξουσία, το έχει βρει ΜΟΔΑ να επιτίθεται εναντίον του Ολυμπιακού! Με αιχμή του δόρατος, όπως είπαμε, κατά κανόνα τη διαιτησία.

Φοβάμαι, διότι η αγανάκτηση έχει συσσωρευτεί σε επικίνδυνα επίπεδα. Είναι σαν την ηφαιστειακή δράση, όπου μαζεύεται ενέργεια συνεχώς, μέχρι να γίνει η έκρηξη. Και μετά, άντε να… σταματήσεις τη λάβα! Η οσμή που αναδύεται από τη φορτισμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, είναι απειλητική. Νομίζω ότι αυτό που περιμένει ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ένα νεύμα, μία κίνηση, ένα γεγονός που θα δράσει σαν τη σπίθα που ανάβει τη φωτιά. Και τότε, τα πράγματα θα είναι μη αναστρέψιμα. Η αγανάκτηση είναι έκδηλη. Κραυγαλέα. Οι εξελίξεις μη προβλέψιμες. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ειδικού τύπου που παριστάνουν τους αρχιδιαιτητές, όσο και αν πιστεύουν ότι όσο βρίσκονται κάτω από την ασπίδα της FIFA δεν κινδυνεύουν οι θεσούλες τους, δεν μπορούν καν να διανοηθούν τι θα συμβεί όταν σκάσει το ηφαίστειο. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, γι’ αυτό και ΕΛΠΙΖΩ κι ΕΥΧΟΜΑΙ να ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ποτέ, τίποτα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΑΜ ΜΕ ΤΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Με ευχές, όμως, ποτέ δεν αποφεύχθηκε τίποτα. Καλό θα είναι, λοιπόν, να μην υπάρξει επόμενο χειρουργείο. Διότι αν υπάρξει, είναι πιθανό να δούμε και να ζήσουμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα κατά την ταπεινή μου προσωπική άποψη, θα πρέπει να γίνει και μία ερυθρόλευκη επίσκεψη στους λεβέντες της ΚΕΔ.

Πώς θα γίνει δηλαδή, είπαμε, όλα έχουν ένα όριο. Οποιος θεωρεί εαυτόν αδικημένο, στέλνει κάποιον να τραγουδήσει ένα τραγουδάκι στους αρχιδιαιτητές. Δεν έχει σημασία τι λέει το τραγουδάκι, σημασία έχει αν κολλάει στ’ αυτιά τους, αν δηλαδή μαθαίνουν τον σκοπό. Διακόσιες φορές έχει στείλει ο Πόα τους Παναγόπουλους να «μιλήσουν» στην ΚΕΔ. Να μιλήσουν να πούνε τι; Οτι ο Παναθηναϊκός δεν θέλει εύνοια από τη διαιτησία, αλλά απαιτεί το πενήντα - πενήντα; Πάνω-κάτω αυτά «λένε» ότι τους λέει, αλλά εγώ βέβαια δεν είμαι μπροστά, ούτε και μαθαίνω τι τους λέει. Μόνοι τους είναι στο γραφείο της ΕΠΟ, όταν γίνεται η επίσκεψη. Μόνον οι ίδιοι και ο μέσατζερ ξέρουν τι λέγεται και τι συμφωνείται. Εμείς ξέρουμε μόνο τα αποτελέσματα. Πάει ο Παναγόπουλος και τους βλέπει και… τσουπ; Σελίμος στη Λεωφόρο!

Την περασμένη πάλι εβδομάδα τους παρουσιάστηκε ολοζώντανος ο Σπανός μπροστά τους (θυμάστε, ο ίδιος Σπανός που είχε βρίσει, απειλήσει, εξοβελίσει σχεδόν τον Δελφάκη και τον βοηθό του) και μετά από λίγες μέρες του βάλανε Παπαπέτρου να τον φυλάει με τον Ολυμπιακό. Και καλά, για τους Μελισσανίδηδες και τους Γκαγκάτσηδες με τα εξαρτήματα του Ιβάν, δεν συζητώ. Αυτοί δεν έχουν κανένα λόγο να πάνε για επίσκεψη, διότι αυτοί είναι που τους έβαλαν σ’ αυτές τις θέσεις μέσω του τουρκολάγνου υποχείριού τους Κουτσοκούμνη.

Γιατί να μην πάει, λοιπόν, και ένας από τον Ολυμπιακό, π.χ. ο Σάββας; Και μάλιστα προσκομίζοντας και μία λίστα, δίκην… ρηματικής νόταμ, με ονόματα διαιτητών που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ; Διότι για ΤΡΙΑ τουλάχιστον ονόματα, υπάρχουν ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ να μην ΠΡΕΠΕΙ να ξανασφυρίξουν Ολυμπιακό. Και ομιλώ για τρία συγκεκριμένα ονόματα:

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ. Και… βλέπουμε!

ΑΓΡΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΘΩΜΑΪΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΚΗ!

Αντιγράφω από το εξαιρετικά ενημερωτικό redsagainsthemachine.gr που ασχολήθηκε όπως πάντα εύστοχα με την αξιοθρήνητη εμφάνιση και εν γένει παρουσία του Κυριάκου Θωμαΐδη ως… «μάρτυρα» στη δίκη της υπόθεσης Koriopolis:

«Τι κατέθεσε ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ Θωμαΐδης στη δίκη για το Koriopolis; “ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ”. Αυτός που χτίζει καριέρα με τηλεοπτικές “Δικές” κάνοντας “ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ” ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗ της έδρας, να του πει: “Eρχεστε εδώ όλοι οι μάρτυρες και δεν λέτε απολύτως τίποτα. Τότε να μην καλούμε καθόλου μάρτυρες. Πείτε μας αν έχετε κάποιο στοιχείο ή αν γνωρίζετε κάτι για τους κατηγορούμενους. Μου κάνει εντύπωση που σε αυτή την υπόθεση κανείς δεν γνωρίζει τίποτα κι όμως κάνατε εκπομπές, αναδεικνύατε το υλικό της δικογραφίας, μιλούσατε με σιγουριά για ενόχους και ευθύνες”! Η απάντηση ήταν ότι φταίει η ΕΠΟ…

Και φτηνά τη γλίτωσε. Επεσε σε επιεικείς ΔΙΚΑΣΤΕΣ. Γιατί θα μπορούσαν να τον στείλουν και κατηγορούμενο. Για ακόμα μια φορά. Και υπάρχουν ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τόσο για τον Θωμαΐδη όσο και για τον Αλαφούζο το τελευταίο διάστημα. Δεν τους μένει πολύς χρόνος, όμως, ακόμα να λασπώνουν. Θα τελειώσει και η υπόθεση της «εγκληματικής» και τότε ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΟΣ, όταν θα είναι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ.

Αυτές τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ δεν τις αντέχουν οι ΣΑΠΙΟΙ των τσοντοσάιτς. Αυτοί μόνο δηλητηριάζουν τα μυαλά των οπαδών και οπλίζουν τα χέρια των κάφρων.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ, και ο Αυλακιώτης και ο Ασβεστάς και όλα “τα τίμια και ηθικά αγόρια” ΚΟΚΟΚΟΚΟ θα κάνουν μπροστά στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ».

Μιλάμε δηλαδή για ανείπωτη ΞΕΦΤΙΛΑ, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ στον προσβληθέντα μάρτυρα! Να σε εξευτελίζουν έτσι και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ, να σε βγάζουν ΣΚΑΡΤΟ και «ΨΙΛΟΑΠΑΤΕΩΝΑ» μαζί με την εκπομπή σου και συ να μασάς τα λόγια σου, να ψιλοτραυλίζεις και ούτε καν να κοκκινίζεις;

Ναι, φίλοι μου, όταν δεν υπάρχει τσίπα και στη θέση της ευθιξίας έχει κάνει… κατάληψη το θράσος, αυτά συμβαίνουν. Στην κρίση, λοιπόν, της φίλαθλης κοινής γνώμης.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/02/2017)

Διαβάστε επίσης