Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ ΒΕΛΛΙΩΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΤΖΗ ΒΕΛΛΙΩΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 - 15:44

Χαρά, ευτυχία και μεγάλα κέφια αυτή την Κυριακή στη γνωστή αθλητική εκπομπή με τις σκατόφατσες στο Σκάει. Υπήρχαν, βλέπετε, συγκεκριμένοι λόγοι για να τους κάνουν να ευθυμήσουν. Πρώτος λόγος, ότι η ομαδάρα με τα πράσινα επανήλθε στις νίκες και μάλιστα με ευρύτατο σκορ. Δεύτερος, ότι έκανε δηλώσεις ο Σάββας Θεοδωρίδης, το οποίο σημαίνει ότι βρήκανε ευκαιρία να ειρωνευτούν.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 4-0 ένα από τα πιο συνήθη θύματα. Τον «εξυγιαντικό» Παναιτωλικό. Σημαντικό στοιχείο του αγώνα, ότι αυτήν τη φορά δεν αποδοκιμάστηκε ο… Βαρδινογιάννης, όπως συνέβη στο πιο πρόσφατο 4-0, μεσοβδόμαδα επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο ίδιος ο Βαρδινογιάννης, πάντως, και αυτήν τη φορά ήταν εκεί, στα επίσημα, ενώ οι νοήμονες υβριστές του δεν ήταν. Είχαν πάει να βάψουν κάτι κάγκελα, στο Κορωπί.

Τέλος πάντων, παρά το ότι και αυτό το 4-0 διαμορφώθηκε κάτω από περίεργες και λίαν περιπετειώδεις συνθήκες, η χαρά και η ευδαιμονία ήταν σκορπισμένες στις σκατόφατσες του τηλεοπτικού πάνελ. Χαρακτηριστική η γεμάτη θετική αύρα εκφώνηση: Ο Παναθηναϊκός, είπαν, ξεπέρασε σε αυτή τη νίκη την Ξάνθη και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω απ’ τον Πάοκ!

Το ότι ταυτόχρονα βρίσκεται και τρεις βαθμούς πίσω από τον Πανιώνιο, δεν ακούστηκε. Ξεπεράστηκε σαν… λεπτομέρεια άνευ σημασίας αυτό.

Χαρά, λοιπόν, για το ξεπέταγμα της ομαδάρας τους, χαρά όμως και για το ότι ο Σάββας έκανε δηλώσεις. Και μάλιστα, μετέδωσαν ολόκληρο το ρεπορτάζ των δηλώσεων του Σάββα, σχετικά με τους ταξιτζήδες που έκαναν την εμφάνισή τους στο Καραϊσκάκη μόνο και μόνο για να δώσουν την ευκαιρία στον πανελίστα Παπαθεοδώρου να σχολιάσει ειρωνικά, όπως πάντα, και να… «βάλει τα πράγματα στη θέση τους».

«ΕΚΑΝΑ ΓΙΟ»!!!

Το πρώτο που είπε ο Παπαθεοδώρου (πρώην «πρασινοφρουρός» και νυν «πρασινοπουρός») ήταν ότι «δεν θέλει να σχολιάσει τον κ. Σάββα λόγω ηλικίας».

Και τι είπε για την παρουσία του ταξιτζή κ. Βελλιώδη στο Καραϊσκάκη; Οτι ο συγκεκριμένος το… 2007 ήταν άνθρωπος της παράγκας!!! Ακριβώς αυτό και ουδέν πέραν αυτού και βεβαίως εδώ θα πρέπει να ομολογήσω την αδυναμία μου: Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς ήθελε να πει, τι ακριβώς προσέθεσε στην ενημέρωση του κόσμου για την παρουσία του ταξιτζή στο Καραϊσκάκη, τι ακριβώς έννοια είχε το αν ο κ. Βελλιώδης πριν από δέκα χρόνια ήταν της παράγκας, της πολυκατοικίας ή του Μεγάρου. Στο Καραϊσκάκη τι ήθελε και πήγε να μπει όπως πήγε, μπορούσε να δώσει καμιά πληροφορία ο πρασινοπουρός; Προφανώς δεν είχε. Επομένως, τι σημασία, τι σχέση, τι ουσία είχε η συγκεκριμένη αναφορά του στις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη, εκτός από την «ευκαιρία» να πουλήσει πάλι ειρωνεία;

Νομίζω ότι καταλαβαίνω, έχοντας ακούσει και μία μικρή ιστορία σχετικά με τον συγκεκριμένο πανελίστα. Οταν γεννήθηκε, λένε, ο πατέρας του πανηγύριζε έξαλλα! Στον δρόμο είχε βγει, μου είπαν και κραύγαζε με στεντόρεια φωνή: «Εκανα γιο! Εκανα γιο!».

Οταν, όμως, μετά από λίγο είδε τον γιο του από κοντά, έπεσε σε κατάθλιψη. Συνήλθε μετά από αρκετούς μήνες.

ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ

Να μιλήσουμε, λοιπόν, εμείς τώρα για τον κ. Βελλιώδη και την προσπάθειά του να μπει στο Καραϊσκάκη.

Πρώτον, ο κ. Βελλιώδης είναι όντως ταξιτζής. Και μάλιστα, ταξιτζής «εξειδικευμένος» στη μεταφορά διαιτητών στα γήπεδα, καθότι και ο ίδιος παλαιός διαιτητής. Μου έχουν πει μάλιστα ότι έχει δημιουργήσει έναν κύκλο διαιτητών, οι οποίοι τον προτιμούν για τη μεταφορά τους στους τόπους όπου ορίζονται να διαιτητεύσουν. Μεταξύ αυτών βεβαίως και οι ανήκοντες στο κυκλωματάκι Παπασταμάτη.

Ολα αυτά είναι θέματα επαγγελματικής φύσεως και δεν ενοχλούν, ούτε ξενίζουν. Αφ’ ης στιγμής ο καθένας προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του όσο μπορεί καλύτερα, ουδείς έχει δικαίωμα να τον κρίνει. Πέρα, όμως, από το επαγγελματικό στοιχείο της υπόθεσης, υπάρχει και το παρασκηνιακό θέμα, αυτό που δημιούργησε την ένταση μεταξύ Ολυμπιακού και Βελλιώδη. Ο τελευταίος υπήρξε πάντα στέλεχος του στενού περιβάλλοντος του Θωμά Μητρόπουλου και των περί αυτού. Παράλληλα, βρισκόταν και βρίσκεται στην ευρύτερη παρέα του συστήματος διαιτησίας της Αεκ, έχοντας πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον Παπασταμάτη και τον Παπαγεωργίου όσο και με εν ενεργεία διαιτητές «της εξυγίανσης», όπως τον Καλογερόπουλο. Στο Καραϊσκάκη βρέθηκε συνοδεύοντας τον επόπτη Μπουξμπάουμ, ο οποίος «παρακολουθείται στενά» από το Αεκτζήδικο κύκλωμα.

ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ

Ο συγκεκριμένος ανήκει στην ΕΠΣΑΝΑ (Ανατολικής Αττικής) και μαζί με έναν άλλο επόπτη της ίδιας Ενωσης, τον Κορδολαίμη, είχαν υποβιβαστεί από την ΚΕΔ επί αρχιδιαιτησίας Σωμαρακάκη, στη Β’ Εθνική. Τους δύο «αδικημένους» του παρελθόντος πήρε «απ’ το χέρι» ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΑΝΑ κ. Κόνιαρης (και αυτός της… μελισσανιδικής «εξυγίανσης») και τους πήγε στον Τριτσώνη, της δοτής ΚΕΔ. Εκεί, προφανώς μεταφέροντας την επιθυμία του «αρχηγού», του ζήτησαν να τους επαναφέρει στη Superleague, πράγμα που βεβαίως υλοποιήθηκε. Ο Μπουξμπάουμ ορίστηκε στον Ολυμπιακό και ο Κορδολαίμης στον Πλατανιά. Ο,τι προστάξει ο Μελισσανίδης (που κόσμησε με την παρουσία του και την πρόσφατη γιορτή της πίτας στην ΕΠΣΑΝΑ) υλοποιείται άμεσα από τη δοτή ΚΕΔ.

Και πού κολλάει ο Βελλιώδης; Πολύ απλά, γνώστης όλων των καταστάσεων που προανέφερα, φοβήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στο γκουφ του Καραϊσκάκη και προσπάθησε να περάσει ανώνυμα, απλά ως «ταξιτζής των διαιτητών», άγνωστον για ποιο λόγο. Ισως να ήθελε οι διαιτητές της ΕΠΣΑΝΑ να αισθάνονται την παρουσία του και να προσέχουν. Ισως πάλι να ήθελε απλά να παρακολουθήσει το παιχνίδι, δεν ξέρω. Πάντως αυτό που έγινε, νομίζω ότι ήταν μία πολύ καλή αρχή. Να καταλάβουν όλοι ότι το Καραϊσκάκη δεν είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε». Και αυτός που θα προσπαθήσει, από δω και πέρα να περάσει με ανορθόδοξο τρόπο, καλύτερα να το ξεχάσει. Διότι η αντιμετώπισή του αποκλείεται να είναι τόσο ευγενική όσο με τον κ. Βελλιώδη.

Η… κούραση του Μπάουγκ

Κριτική της ισοπαλίας του Πάοκ στην Ξάνθη από το… «αντικειμενικό» Sport-fm.gr:

«Ο “Δικέφαλος” εμφανώς κουρασμένος, παρά τις επτά (!) αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το ματς Κυπέλλου της Πέμπτης, αυτήν τη φορά σκάλωσε στην Ξάνθη, μένοντας στο 0-0»!

Μάλιστα, κύριοι, όπως το διαβάζετε. Κουρασμένος εμφανώς με… επτά αλλαγές! Και πού να είχε δηλαδή και… οκτώ αλλαγές! Σκέτο… πτώμα θα ήταν…

Η μπλόφα του Μπέντο

Με το που έμαθε ο Τσιώλης ότι ο Μπέντο είχε πάρει στην αποστολή και τους τρεις φορ, Ιντέγε, Καρντόσο και Ανσαριφάρντ, σκέφτηκε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με το 4-4-2, δηλαδή με δύο σέντερ φορ. Και τότε, αποφάσισε να προσαρμόσει και αυτός το σύστημά του βάζοντας τρία σέντερ μπακ!

Οταν, όμως, ήρθε η ώρα του αγώνα, ο Μπέντο κατέβασε μόνον έναν φορ, τον Ιντέγε, και χτύπησε τη Λάρισα από τα αδυνατισμένα πλάγια της άμυνάς της. Και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφτιαξε και… είκοσι τελικές, εκτός από τα δύο γκολ, με τον Τσιώλη στο τέλος να… «παραμιλάει» και να δείχνει σαν να μην έχει κατανοήσει πως του την έφερε ο Πορτογάλος.

Παρόντες

Στη γιορτή της πίτας της ΕΠΣΑΝΑ, στην οποία παρευρέθηκε και ο Μελισσανίδης, παρόντες ήσαν και οι δύο βοηθοί που διαθέτει η Ενωση αυτή στη Superleague: Ο Τζαφόλιας και ο Λάμπρου.

Υπ’ όψιν, για να μην ξεχνιόμαστε.

ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ Ο ΠΑΟ!

Απολύτως επιτυχημένη θεωρείται η τακτική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με στόχο να αυξηθούν τα εισιτήρια στους αγώνες της ομάδας στη Λεωφόρο.

Η δοκιμή με την καθιέρωση γενικής εισόδου αντί του ποσού των 10 ευρώ, απέδωσε καρπούς και ο Πόα έκοψε ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΝΑ (αριθ. 71) ολόκληρα εισιτήρια παραπάνω από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, φτάνοντας αυτή τη φορά στα 4.049 εισιτήρια αντί των 3.978 που είχε κόψει με τη Λειβαδιά.

Η τεράστια αυτή επιτυχία αναμένεται να συνεχιστεί, αφού οι αρμόδιοι της ΠΑΕ ΠΟΑ είναι αποφασισμένοι να ρίξουν κι άλλο την τιμή γενικής εισόδου, στον επόμενο αγώνα, προκειμένου να επανέλθουν στα γνωστά τους στάνταρ των 5.000 εισιτηρίων, που είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν στους αγώνες με την Αεκ και τον Πάοκ.

Λέγεται, λοιπόν, ότι στον επόμενο αγώνα της Λεωφόρου με τη Βέροια προσανατολίζονται να βάλουν γενική είσοδο με 1,80, όσο δηλαδή ένα σουβλάκι, ή εναλλακτικά, γενική είσοδο 3,60 συν ένα σουβλάκι καλαμάκι δώρο για κάθε φίλαθλο που θα αγοράζει εισιτήριο. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν την επίτευξη του στόχου εξασφαλισμένη.

Αφλογιστία ο… «Ιμπραΐμοβιτς»

Αυτή τη φορά, ο «Ιμπραΐμοβιτς της Τούμπας» δεν κατάφερε να ξελασπώσει τον Πάοκ. Αν και ο Ιβιτς τον έβαλε αλλαγή στο κατάλληλο σημείο του αγώνα, γκολ δεν πέτυχε.

Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα, εδώ που τα λέμε. Αυτός ήρθε για το Champions League. Εκεί θα δείξει την αξία του.

Ο Σιόβας

Ο Σιόβας στον πάγκο και η Λεγανές άρπαξε δύο τεμάχια στην έδρα της από τη Χιχόν.

Δεν το γλιτώνει το φούντο, μου φαίνεται.

Στα παλιά τους τα παπούτσια η απαγόρευση

Τι ωραίοι που είναι, ρε παιδιά. Ολάκερη υπουργική απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε. «Δυνάμει των διατάξεων των νόμων αβγδεζ… και των παραγράφων 1,2,3,4,5… ύστερα από το πδ τάδε, όπως διαμορφώθηκε με τον υπ’ αριθ. δείνα νόμο κ.λπ. αποφασίζομεν την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ξάνθη». Και από κάτω, δύο ντουζίνες κοινοποιήσεις, από δω κι από κει, με την υπογραφάρα του υφυπουργού Αθλητισμού Βασιλειάδη στο φινάλε.

Απαγόρευση με… πατέντα δηλαδή. Και τι έγινε τελικά; Μα, μόνο οπαδοί του Πάοκ ήταν στο γήπεδο και κάτι ολίγοι της Ξάνθης. Στα παλιά τους τα παπούτσια την έγραψαν την απαγόρευση του Βασιλειάδη και πολύ καλά έκαναν, εδώ που τα λέμε. Ποιος τολμάει να τους ζητήσει τον λόγο, στο κάτω-κάτω;

Ο… «νικολογιάννειος» τρόπος τρομοκράτησης των εποπτών

Οφσάιντ καραμπινάτο του Βιγιαφάνες προηγήθηκε του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού. Ο επόπτης, όμως, δεν σήκωσε τη σημαία του, η φάση εξελίχθηκε και σημειώθηκε έτσι το 1-0.

Το όνομα του συγκεκριμένου επόπτη, Αλεξέας, για τον οποίο μία ημέρα πριν ο εντεταλμένος δημοσιογράφος του Παναθηναϊκού Νικολογιάννης είχε αφιερώσει ολόκληρο άρθρο.

Ο «γνωστός Αλεξέας» που «έχει κάνει όργια στο παρελθόν» και «που είναι παιδί του Σταθόπουλου, στον οποίο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα» και πάει λέγοντας.

Θα με ρωτήσετε, τώρα τα… θυμήθηκε όλα αυτά ο Νικολογιάννης και τα έγραψε; Οχι βέβαια. Για όποιον επόπτη και αν οριστεί σε αγώνα του πόα, ο Νικολογιάννης έχει πράγματα να γράψει. Αληθινά, ψεύτικα, δεν έχει καμία σημασία. Η δουλειά να γίνεται, όπως έγινε και με τον Αλεξέα.

Να τα διαβάζει ο επόπτης, να… τρομάζει και να σφυρίζει «όπως πρέπει».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/02/2017)

Διαβάστε επίσης