Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομολογία της Περιφέρειας! Πάνω από 35 εκατομμύρια για το Δημόσιο

Ομολογία της Περιφέρειας! Πάνω από 35 εκατομμύρια για το Δημόσιο
Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:31

*** Δηλαδή, άμα τα βάλεις κάτω, ο άπλας επενδυτής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙ απ' την τσέπη του για να γίνει η Ο.Παπαρίνα. Οπως τα λέγαμε εξ αρχής ***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΕΖΑΧΤΑ !

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ !

ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ :

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ»

*** Δεν θεωρώ την σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής "απάντηση" στην αρθρογραφία μου, Ποιός είμαι δηλαδή εγώ, πού θα έσπευδε να μου απαντήσει ολάκερη ... Περιφέρεια.

*** ΟΜΩΣ, τη θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΟΥ σχετικά με ένα από τα μεγαλύτερα ΣΚΑΝΔΑΛΑ του ελληνικού Αθλητισμού : Της ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ του δημοσίου χρήματος, προκειμένου να "εξυπηρετηθούν" τα σχέδια ενός ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ φιλόδοξου επιχειρηματία, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

*** Από την σημερινή ανακοίνωση πάντως της Περιφέρειας, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Ας τη δούμε λοιπόν αναλυτικά. Κατ' αρχήν επισημαίνει με έμφαση ότι «στηρίζει απόλυτα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της, στο δύσκολο έργο τους» και στη συνέχεια αναλύει και καταθέτει χωρίς δισταγμό, με σαφήνεια, την θέση της όσον αφορά την επίθεση του Μελισσανίδη στην υπάλληλο κυρία Πολυζώη :

*** «Καθοριστικό ρόλο όχι μόνον στο στάδιο της κατασκευής, αλλά στη συνέχεια και στην αδειοδότηση και ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, διαδραματίζουν τα στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Στο δύσκολο και υπεύθυνο έργο τους έχουν την αμέριστη στήριξη της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εφαρμόζουν χωρίς εξαιρέσεις όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία .

*** Και στην περίπτωση της αδειοδότησης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ισχύει αυτός ο κανόνας, αφού για όλους μας προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι τις ίδιες προτεραιότητες με μας έχει η Διοίκηση της ΑΕΚ, η οποία θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου το νέο γήπεδο να ανοίξει όσο το δυνατόν συντομότερα τις πόρτες του και να υποδεχθεί με ασφάλεια, τους θεατές και την ομάδα».

*** Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά από τότε πού ανέλαβε τα καθήκοντα του ως Περιφερειάρχης, πού ο Γιώργος Πατούλης παίρνει θέση ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Δημήτρη Μελισσανίδη, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ! Και μάλιστα, από τη στιγμή πού η συνεργάτιδά του στην Περιφέρεια όχι μόνον τόλμησε να τα βάλει μαζί του, αλλά τον έστησε και στο σκαμνί με την μήνυση πού κατέθεσε εναντίον του.

*** Εδώ όμως, στις τελευταίες αράδες, «κρύβεται» και η είδηση : «Η Παε Αεκ θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου το νέο γήπεδο να ανοίξει όσο το δυνατόν συντομότερα τις πόρτες του και να υποδεχτεί με ασφάλεια, τους θεατές και την ομάδα» ! Τι συμβαίνει λοιπόν ; Μα φυσικά, αυτό πού γράφαμε χθες. Ότι η Τζαμπασοφιά δεν είναι απλά ανέτοιμη, είναι ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ !

*** Δεν μας λέει η ανακοίνωση πού, πως και γιατί. Λέει όμως κάτι άλλο, σημαντικό, Ότι πρέπει η ΠΑΕ ΑΕΚ να κάνει ό,τι απαιτείται για να ανοίξουν οι πόρτες του γηπέδου. Δηλαδή, υπάρχει θέμα σχετικό με ΕΡΓΑ πού ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ στο γήπεδο, προφανώς στις εξέδρες και ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ; Και τι θα μπορούσε να είναι αυτό πού ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ και ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για τους φιλάθλους και την ομάδα ; οι ελεγκτές, ξέρουν καλύτερα. Και τους εμπιστεύομαι.

*** Αναρωτιέμαι όμως, αν ΙΣΧΥΕΙ Η ΟΧΙ η ημέρα πού έχει ανακοινωθεί από την Αεκ ότι θα ανοίξουν οι πύλες της Ο.Παπαρίνα. Δηλαδή, η 1η Οκτωβρίου, η ημέρα πού ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, θα παίξει ... και για τους δύο ! Η ημέρα πού ο Σιντιμπέ θα φάει τον Ρότα και άλλα πολλά αξιοθέατα.

*** Τι θα γίνει λοιπόν, μέχρι τότε, δηλαδή μέσα σε είκοσι τρείς ημέρες ; Θα γίνουν οι κατάλληλες επιδιορθώσεις, ή ό,τι άλλο τέλος πάντων χρειάζεται για να γίνει το γήπεδο ασφαλές ; Η απλά, θα ΛΕΙΑΝΘΕΙ το θέμα όσο χρειάζεται, για να ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ούτως ή άλλως και να μην εκτεθεί ο «άπλας» περισσότερο από όσο είναι ΤΩΡΑ εκτεθειμένος ; Όλα μέσα είναι όλα παίζουν.

ΟΥΤΕ Ο ΚΑΡΑΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΑ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !

ΠΟΙΟΣ ... «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ;

*** Προσέξτε την διατύπωση στη συνέχεια της ανακοίνωσης : «Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ήταν αυτή που συνέβαλε καθοριστικά , ώστε να γίνει πράξη το όνειρο κάθε φίλαθλου της ΑΕΚ. Είναι η Διοίκηση Πατούλη που διέθεσε από το 2020 ως σήμερα, πάνω από 35.000.000 ευρώ για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα υλοποίησε την αναγκαία παρέμβαση της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου κι άλλων συνοδών έργων στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, με στόχο την ομαλή λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης , την ασφαλή πρόσβαση των θεατών και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή»

*** Δηλαδή, σεβαστέ μου γιατρέ ( και το εννοώ ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 35 ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για την Τζαμπασοφιά, έτσι πού μας τα λες ! Είναι «πάνω από 35» ! Πόσο ... πάνω, ρε γιατρέ, θα τρελαθούμε ! Πόσοι ... λογιστές χρειάζονται, αλήθεια, για να ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ το ποσόν των ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ πού διαθέσατε για την κατασκευή του γηπέδου του κουβαρντά ; Θα μάθουμε ποτέ ;

*** Πάμε παρακάτω : «Με πράξεις και όχι με λόγια, ενισχύσαμε τον αθλητισμό της Αττικής με μια ακόμη σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση , που θα την χαίρονται οι αθλητές του ιστορικού σωματείου της ΑΕΚ και οι φίλαθλοι όλης της χώρας. Μια εγκατάσταση που θα αποτελεί ταυτόχρονα σημείο αναφοράς του Μικρασιατικού Ελληνισμού»

*** Μπα σε καλό μου, ρε Γιώργο (και συγνώμη για την οικειότητα, αλλά ... μια και τα λέμε συχνά ), αλλά για ποιο ... «Μικρασιατικό Ελληνισμό» ομιλείτε, γιατρέ Πατούλη ; Ούτε ο Καραλής με την πιστόλα δεν θα έγραφε κάτι τέτοιο, Τι δουλειά έχουν, μωρέ, μια χούφτα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ πού ίδρυσαν την ομάδα, με τη ... Μικρά Ασία και τον ελληνισμό της ; Να επρόκειτο για έργο για τον Πανιώνιο, για τον Απόλλωνα Σμύρνης, για τον ... Ικαρο, τον Ιωνικό και τόσες άλλες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι μουσαντέν ομάδες της μικρασιάτικης προσφυγιάς, να πω ναι, εντάξει. Αλλά κι' εδώ ΚΑΠΗΛΕΙΑ, γιατρέ μου, σε τα μας τώρα, πάει πολύ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ» ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ

*** Πάμε όμως και στο δεύτερο σκέλος της ανακοίνωσης της Περιφέρειας. Εκεί όπου – προς απόδειξη της διάθεσης ισονομίας και ίσης μεταχείρισης – η Περιφέρεια αραδιάζει τα έργα πού έχει αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει, προς εξυπηρέτηση και άλλων αθλητικών Σωματείων της Αττικής. Και εδώ υπάρχει ενδιαφέρον, μιας και γίνεται αναφορά και σε έργο πού ΘΑ ΑΦΟΡΑ τον Ολυμπιακό.

*** Και ιδού μερικά : «Όμως δεν είναι μόνον το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, πολλά ακόμη αθλητικά έργα υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στην Αττική, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε :

*** Το νέο κλειστό βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων και συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης ύψους 20.850.000,00 ευρώ, η έδρα του ιστορικού Πανιώνιου

*** Την ανακατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000 ευρώ.

*** Τα έργα υποδομής προϋπολογισμού άνω των 20.000.000 ευρώ που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής για να γίνει πράξη η διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και το νέο γήπεδο του ΠΑΟ

*** Η μελέτη για την ανακατασκευή του Ανοικτού Κολυμβητηρίου του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, η εγκατάσταση υβριδικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού σταδίου Περιστερίου ¨Ατρόμητος-Άγγελος Ράμφος¨, καθώς και δεκάδες αθλητικά έργα σε όλη την Αττική.

ΚΑΙ ... ΕΠΕΤΑΙ ( ;;; ) Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ;

*** Αφησα για το τέλος την αναφορά για το «υπέρ του Ολυμπιακού» έργο πού ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ η Περιφέρεια : «Η χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου κλειστού Κολυμβητηρίου για τις ανάγκες του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας πόλο, στον ευρύτερο χώρο του ΣΕΦ, έργο για το οποίο αναμένουμε τις μελέτες από τον Ολυμπιακό προκειμένου να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του».

*** Ετσι όπως το διαβάζουμε, λοιπόν, και ανεξαρτήτως των πραγματικών προθέσεων της Περιφέρειας, το έργο ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ σαν «αντιστάθμισμα» στην ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της Ο.Παπαρίνας. Ούτε γι' αστείο, δηλαδή. Χρειάζεται όμως ανάλυση και για σήμερα δεν μας παίρνει. Μεθαύριο, πρώτα ο Θεός.

ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ... ΣΚΥΛΟΠΝΙΓΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΒΡΕΧΕΙ !

ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ... «ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ ΑΡΙΝΑ» !

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑΤΙ

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΜΙΑ !

*** Αυτό θα είναι το «νέο γήπεδο του Μπάοκ», φίλοι μου. Το ... «Μπαμπούσκα Αρίνα», αν προτιμάτε, όπως το βαφτίζω εγώ για λόγους οικονομίας λόγου. Ετσι δηλαδή θα είναι το «Μπαμπούσκα» ΟΤΑΝ γίνει, ΑΝ γίνει κάποτε, βεβαίως.

*** Προς το παρόν, πάντως, ακόμα βρίσκεται στο στάδιο των «ΘΑ». Ότι «ΘΑ» γίνει και σύντομα μάλιστα. Η δέσμευση ανήκει στον ίδιο τον πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή προέδρευσε σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τα «νέα γήπεδα» του Μπάοκ, του Αρη και ... του Ηρακλή, για να μη νομίζουμε ότι τις ξέχασε και τις γριούλες.

*** Τέλος πάντων, ο πρωθυπουργός δεν ήταν μόνος του, όταν έλεγε όσα είπε. Ολο το ανφάν γκατέ της πόλης ήταν παρόντες. Βαριέμαι να τους γράφω, αλλά πρέπει να τους μάθετε κι' εσείς, χάριν της επικοινωνίας. Διαβάστε λοιπόν ονόματα παρόντων. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλιας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

*** Ε, ρε, πράγμα πού ... σαλεύει, έ ; Προσέξτε τώρα. Ολοι αυτοί ομιλούσαν για το πώς και πότε θα γίνει το η «Μπάμπουσκα Αρίνα» και την ΙΔΙΑ ΩΡΑ, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, η πόλη ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΝ στους χείμαρρους νερού, λάσπης και φερτών υλικών πού κατέβαζε το μπουρίνι ! Εικόνες φρίκης είδαν τα μάτια μας, με αυτοκίνητα να παρασέρνονται και να καταστρέφονται, ανθρώπους να παγιδεύονται και να σώζονται την τελευταία στιγμή, καταστήματα να πλημμυρίζουν με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες.

*** Η σύσκεψη όμως ... σύσκεψη. Αυτή, δεν χωρούσε αναβολή. Ο,τι και να γινόταν απ' έξω, ό,τι και να συνέβαινε, το σοβαρό και επείγον ήταν το γήπεδο του Μπάοκ. Προηγείτο των πάντων και έπρεπε να γίνει. Το τάϊμινγκ ήταν πιεστικό. Η φετινή ΔΕΘ, βλέπετε, είναι προ των πυλών. Επρεπε να ειποωθούν όσα ειπώθηκαν. Και του χρόνου, τέτοια εποχή να είστε βέβαιοι, ΠΑΛΙ θα ΞΑΝΑΕΙΠΩΘΟΥΝ.

*** Το θέμα όμως για μας, πού τα βλέπουμε ΟΛΑ και τα γράφουμε ΟΛΑ, δεν τελειώνει εκεί, στο σημείο τού «είπαμε για να έχουμε να λέμε», Οι Παοκτζήδες παράγοντες πού βρέθηκαν στη συνάντηση, είδαν την ευκαιρία με την παρουσία του πρωθυπουργού και την εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

*** Ο μεν Γκαγκάτσης ( ο His Master Voice ) «ενημέρωσε» τον πρωθυπουργό ότι «η ομάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Δήμο Θέρμης για την κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου». Αλήθεια, ποιος ο λόγος να τον ενημερώσει, αν δεν θέλει να κονομήσει ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΤΖΑΜΠΑ, με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ τα λεφτά ;

*** Μετά, ήρθε η σειρά του Κατσαρή εκ μέρους του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ο οποίος ... «έθεσε το θέμα της ισονομίας στο θέμα του γηπέδου, σχετικά με την στήριξη που έλαβαν οι υπόλοιπες ομάδες κατά την κατασκευή των γηπέδων τους. Ζήτησε επίσης να παραχωρηθούν ανενεργοί αθλητικοί χώροι της Θεσσαλονίκης στον ΑΣ, όσο θα χτίζεται το νέο γήπεδο» !!!

Και από μια φανέλα – μαϊμού για να τη φοράνε όποτε πάνε στην τουαλέτα

*** Μάλιστα, κύριοι. Αυτά τα ολίγα ζήτησαν οι Παοκτζήδες με το γνωστό και αμίμητο ΘΡΑΣΟΣ που εμπεριέχεται στο DNA τους και το οποίο ΘΕΡΙΕΥΕΙ όποτε δούν πολιτικό να «υπολογίζει» σ' αυτό ΨΕΥΤΙΚΟ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ εντελώς πολιτικό κόστος, πού φοβίζει πάντα τις φοβικές κυβερνήσεις.

*** Βεβαίως, το να ζητάνε πράγματα, δεν σημαίνει και ότι ... θα τα πάρουν, όσο και να γκαρίξουν, όσο και αν γλείψουν εκεί πού πριν λίγα χρόνια έφτυναν. Δεν είναι ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις σαν του Τσίπρα και των συριζανέληδων, πού οι Γκαγκάτσηδες και οι Κατσαρήδες τους χάριζαν και από μια φανέλα – μαϊμού για να τη φοράνε στην τουαλέτα

*** Εδώ, με τους τωρινούς, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο λάρτζ. Εξ άλλου, ρε καρντάσια, ο ίδιος ο «πατερούλης» σας δεν ήταν πού έλεγε πως το νέο γήπεδο, η «Νέα Τούμπα», θα γίνει με ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ; Τα ξεχάσαμε αυτά τα καουμποϊλίκια ; Εσείς μπορεί, εμείς όμως όχι.

*** Η στήλη Πολλά… εν ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 8/9/2022. ***

Διαβάστε επίσης