Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είναι κάτι βραδιές...

Είναι κάτι βραδιές...
Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 - 00:43
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι κάτι βραδιές, όπως η αποψινή που η ΑΕΚ κατακτά ξανά πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία μετά από 24 χρόνια, που μέσα από την όποια πίκρα σου γίνεσαι σοφότερος. Βραδιές που ωριμάζεις. Που γνωρίζεις και την άλλη όψη του νομίσματος. Νύχτες που εκτιμάς πιο πολύ τις μέρες με... ήλιο που θεωρούσες αυτονόητες. Δεν είναι ούτε για σένα, ούτε για τον απέναντι.

Είναι κάτι βραδιές που ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι. Που επιβεβαιώνεται από τι σόι υλικά είσαι φτιαγμένος. Η μεγάλη ομάδα δε φαίνεται, μόνο, στις σπουδαίες δικές της νύχτες. Επιβεβαιώνει τον χαρακτήρα της και στις βραδιές σαν την αποψινή. Που δεν είναι απ' αυτές που θέλεις να θυμάσαι αλλά από 'κείνες που θες να διαγράψεις από τον «σκληρό» δίσκο της μνήμης σου.

Αλλά, για στάσου μια στιγμή. Πώς, γιατί και τι να διαγράψεις; Με ποιό δικαίωμα; Ξέρεις (που προφανώς ξέρεις αν τα 'χεις τα χρονάκια σου ή έχεις μελετήσει ιστορία), ο Ολυμπιακός δεν είναι πάντα πρώτος. Συνήθως είναι αλλά όχι κάθε χρόνο. Ολυμπιακός ήταν κι εκείνος που αγνοούσε τον τίτλο του πρωταθλητή για εννέα, τα «πέτρινα», χρόνια. Ο Ολυμπιακός έγινε Θρύλος για τις επιτυχίες του αλλά και για τον τρόπο που κατάφερνε να συνέρχεται από τις αποτυχίες.

Είναι κάτι βραδιές λοιπόν, αυτές οι λίγες, που «καθαρίζεις» το μυαλό σου, ανασυντάσσεις τις δυνάμεις σου και ορμάς με τη λαχτάρα του πρωτάρη για να πάρεις ξανά ό,τι σου ανήκει. Κι αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από την 1η θέση.

ΥΓ: Πέρυσι ο ΠΑΟΚ με... όχημα τον Πλατανιά κυνήγησε δικαστικά τον Ολυμπιακό επιχειρώντας να πάρει το πρωτάθλημα με κατηγορίες που, όπως αποδείχθηκε, δεν είχαν βάση. Φέτος ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με... φιέστα τίτλου δίχως τίτλο τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον ουραγό και υποβιβασμένο Πλατανιά. Τα καλύτερα... σενάρια τελικά τα γράφει η ίδια η ζωή...

Διαβάστε επίσης

Παίκτες να... πεινάνε!

Παίκτες να... πεινάνε!

Το βασικό χαρακτηριστικό των παικτών του Ολυμπιακού της νέας περιόδου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Karim the (goal) dream

Karim the (goal) dream

Ανάλυση των 17 τερμάτων του Ανσαριφάρντ στη φετινή Super League και τη... μάχη για το τίτλο του 1ου σκόρερ.- Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.