Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο πιο μεγάλος μεταγραφικός αντίπαλος

Ο πιο μεγάλος μεταγραφικός αντίπαλος
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 - 10:07
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ
«Μα τι κάνουν στον Ολυμπιακό; Αρχισε η προετοιμασία κι ακόμα ψάχνουμε στόπερ, χαφ, εξτρέμ και επιθετικό». Στα... μαρμαρένια αλώνια των κοινωνικών δικτύων μαίνεται, όπως κάθε φορά, η μάχη. Ο περισσότερος κόσμος «διψάει» για... αίμα. Θέλει να δείξει φταίχτες. Αυτός, εκείνος, ο άλλος και ούτω καθεξής. Ενας κόσμος που, στην πλειοψηφία του, έλκεται από τα αρνητικά. Αναζητά αφορμές για να «κράξει», να το πούμε λαϊκά. Από βδομάδα σε βδομάδα, από μέρα σε μέρα, οι μάχες σ' αυτά τα... αλώνια αλλάζουν πρόσωπα, όμως μαίνονται αδιάκοπα.
Αλήθεια τι κάνουν στον Ολυμπιακό; Ας θυμηθούμε, συνοπτικά, τι έχουν κάνει ως τώρα στον Ολυμπιακό. Εχουν αποκτήσει τον περυσινό mvp του πρωταθλήματος (Λάζαρος), επανέφεραν τον περυσινό κορυφαίο τερματοφύλακα της Σούπερ Λιγκ (Γιαννιώτης) και έναν γνώριμο παίκτη-μπαλαντέρ (Φετφατζίδης), υπέγραψαν έναν επιθετικό από την Ισπανία (Γκερέρο), τον κορυφαίο φορ της β' κατηγορίας (Μάνος), ένα ταλέντο από τη Γαλλία (Καμαρά) κι ένα ακόμη από την Ελλάδα (Ευαγγέλου).
Επίσης ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα, ελπίζοντας να υπογράψουν, τον Πρίσιτς και τον Μακέι και κατέθεσε προτάσεις σε Λέμα και Ντα Σίλβα που προτίμησαν άλλες ομάδες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Λισάντρο Λόπες που προτιμάει μια μικρομεσαία ιταλική ομάδα και όχι τον ισόβιο πρωταθλητή Ελλάδας.
Τους αδικεί αλήθεια αυτούς τους παίκτες που δεν γεννήθηκαν στο Πασαλιμάνι ή τα Καμίνια και δεν είχαν φωτογραφίες του Αναστόπουλου ή άλλων θρυλικών άσων του παρελθόντος πάνω από το προσκεφάλι τους; Φυσικά και δεν τους αδικεί. Ο Ολυμπιακός τους δίνει καλά λεφτά και χρησιμοποιεί και το brand του προσπαθώντας να τους πείσει. Ομως εκείνοι, πέρα απ' αυτά, θέλουν και ένα υγιές ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Μπορεί το στενό περιβάλλον του Ολυμπιακού να είναι μια χαρά αλλά τι γίνεται με το ευρύτερο;
Είμαστε στην Ελλάδα της μεγαλύτερης κρίσης (οικονομικής και όπως εξελίσσεται, όχι μόνο) της σύγχρονης ιστορίας και το πρωτάθλημα των κουμπουριών. Αν ήσασταν ο Λέμα, ή ο Πρίσιτς ή ο Μακέι, θα λέγατε ναι;

Διαβάστε επίσης