Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο... θρανίο του Champions League

Στο... θρανίο του Champions League
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 - 09:49
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η πρώτη βραδιά του Champions League ήταν, όπως πάντα, γεμάτη ποδοσφαιρικά μαθήματα. Για όσους τουλάχιστον δεν είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και όταν κάθονται στο... θρανίο προσέχουν.

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι φίλοι της Παρί δίνουν... μάχες από χθες το βράδυ στα «μαρμαρένια» αλώνια του Facebook (όπως συμβαίνει εδώ μετά από ΚΑΘΕ ματς) για τις επιλογές του προπονητή τους, Τούχελ, και την εικόνα της ομάδας στο «Ανφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ. Γιατί εν τέλει μπορεί να ηττήθηκαν με γκολ στις καθυστερήσεις οι Παριζιάνοι αλλά όσοι είδαν το ματς, προφανώς, κατάλαβαν ότι οι Παρί πήγε να... κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας και δεν δικαιούνταν κάτι περισσότερο απ' αυτό που πήρε, δηλαδή τίποτα.

Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να μάθουμε τι λένε οι οπαδοί της Παρί που ο αρχηγός και ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ παίκτης, Τιάγκο Σίλβα, πήδηξε σε λάθος χρόνο και κυρίως τετραγωνικό «χάνοντας» εντελώς τον Στάριτζ που πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στο 1-0. Ο Βραζιλιάνος παίρνει 200.000 ευρώ την εβδομάδα! Τί να είπαν άραγε για τον Ντι Μαρία που παίρνει 230.000 ευρώ την εβδομάδα και είναι ζήτημα αν ακούμπησε 4-5 φορές τη μπάλα πριν αντικατασταθεί. Ο Νεϊμάρ από την άλλη αμοίβεται με 500.000 και η εμφάνισή του ήταν λίγο απ' όλα και πολύ από... τίποτα.

Προσοχή, ΔΕΝ θέλουμε να πούμε ότι όλοι αυτοί είναι κακοί παίκτες. Ποιοί είμαστε εμείς που θα το κάνουμε; Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι λάθη κάνουν ΟΛΟΙ, όσο διάσημοι, ταλαντούχοι και ακριβοπληρωμένοι να είναι. Φαντάσου να ήταν η δική σου ομάδα η Παρί, να είχε αυτούς τους παίκτες, αυτό το ρόστερ και να έπαιζε έτσι. Θυμάστε εσείς μήπως οργανωμένη επιθετική προσπάθεια των Παριζιάνων με αρχή, μέση και τέλος απέναντι στη Λίβερπουλ; Δύσκολο...

Από εκεί και έπειτα, στη χθεσινή πρώτη βραδιά επιβεβαιώσαμε πως δεν σημαίνει τα πάντα να έχεις κατοχή μπάλας. Πρέπει και να ξέρεις τί να την κάνεις. Η Ίντερ κέρδισε 2-1 την Τότεναμ με 47% κατοχή. Ο Ερυθρός Αστέρας κράτησε το 0-0 απέναντι στη Νάπολι με 36% κατοχή. Και η Σάλκε στο 1-1 με την Πόρτο είχε 43% ενώ η Γαλατά κέρδισε 3-0 την Λοκομοτίβ τελειώνοντας το ματς με ισχνό (49%) μειονέκτημα έναντι των Ρώσων στον τομέα αυτό.

Υπάρχουν βεβαίως και ομάδες που και κατοχή έχουν και ξέρουν τι να κάνουν με τη μπάλα όπως η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε που συνέτριψε 4-0 την Αϊντχόφεν με 68% κατοχή, η υψηλότερη της βραδιάς. Σιγά το νέο...

Διαβάστε επίσης