Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «είδαμε τι γίνεται...» και το «τί πρέπει να κάνετε»

Το «είδαμε τι γίνεται...» και το «τί πρέπει να κάνετε»
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 - 09:56
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν έπρεπε να βαθμολογήσεις από το 1 ως το 10, σε κλίμακα ευχαρίστησης, τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0 κι εκείνη επί του Αστέρα με 2-1 ποιά θα κατέτασες ψηλότερα; Κάτι μας λέει, τη χθεσινή. Μπορεί να μην ήταν ευρεία σαν κι αυτή με τους Γιαννιώτες. Μπορεί να μην παίχτηκε φουλ εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην μπήκαν πολλά γκολ από την αγαπημένη σου ομάδα, μόλις 2 και για το 2ο χρειάστηκε να περιμένεις ως το 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Μπορεί ν' αγχώθηκες.

Ειλικρινά όμως, δεν ήταν το χθεσινό απείρως πιο ηδονικό για σένα; Ναι, ήταν. Και ήταν επειδή επιβεβαίωσες για μία ακόμη φορά φέτος ότι «χτίζεται» από την αρχή ο Ολυμπιακός που λάτρεψες κι επέλεξες για ομάδα σου. Που πολεμάει και την όποια αναποδιά του προκύψει στο ματς. Ο Ολυμπιακός που δεν εγκαταλείπει, δεν τα παρατάει, δεν παραδίνεται. Και όταν λέμε «χτίζεται» δεν εννοούμε, μόνο, τη συλλογή και σύνθεση των υλικών. Εννοούμε και το πλάσιμο του χαρακτήρα.

Όταν βλέπεις παίκτες όπως ο Ποντένσε, ο Γκερέρο και φυσικά ο Νάτχο που δεν γεννήθηκαν στο Πασαλιμάνι και δεν είχαν φωτογραφίες του Δεληκάρη και του Αναστόπουλου πάνω από το κεφάλι τους να... λυσσάνε για τη νίκη και να ξεσπάνε στο φινάλε, δεν έχεις παρά να αισθανθείς αγαλλίαση. Ναι, είναι η δική σου ομάδα και πλέον δεν την αναγνωρίζεις, μόνο, από τη φανέλα όπως πέρυσι.

Και κάτι τελευταίο. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δήλωσε χθες το βράδυ: είδαμε όλοι τι γίνεται. Να συμπληρώσουμε λοιπόν κι εμείς: και είδαμε τι πρέπει εσείς να κάνετε κάθε φορά για ν' αντιμετωπίσετε ό,τι δύσκολο αγωνιστικά ή... περίεργο σας προκύψει...

Διαβάστε επίσης