Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κατακριτέο και το μη κατακριτέο

Το κατακριτέο και το μη κατακριτέο
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 - 10:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το σημερινό ματς με τον Ατρόμητο, θεωρητικά, δεν προσφέρεται για σούπερ μπάλα, γκολ και θέαμα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Περιστέρι στον πρώτο γύρο με γκολ στις καθυστερήσεις. Πέρυσι ηττήθηκε στο Καραϊσκάκη και παράλληλα ούτε εκτός έδρας κατάφερε να κερδίσει. Ναι, θα πει κανείς, αλλά προέρχεται από δύο σερί ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με την πρώτη να είναι και αρκετά ευρεία, με 3-0.

Ναι, θα προσθέσω εγώ αλλά με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε ο Ατρόμητος... β', δίχως τους δανεικούς και, γενικώς, 6-7 παίκτες, ενώ και με την ΑΕΚ είχε απουσίες. Γενικώς, συμβαίνει και σ' αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό ό,τι συμβαίνει με όλους τους αντιπάλους. Απέναντι στους ερυθρόλευκους φοράνε τα... καλά τους και βγάζουν τον καλύτερο, τον πιο παθιασμένο, εαυτό. Προφανώς δεν είναι κατακριτέο αυτό. Κατακριτέο είναι να μην συμβαίνει και κόντρα στους άλλους...

Έτσι έχει μάθει να ζει ο Ολυμπιακός, έτσι θα ζήσει και σήμερα. Ο Ατρόμητος έρχεται στο Καραϊσκάκη, όπως κάθε αντίπαλος, μη έχοντας κάτι να χάσει. Αν χάσει, στο Καραϊσκάκη έχασε από τον Ολυμπιακό. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι. Αντιθέτως έχει να κερδίσει πολλά. Κάθε ομάδα που βγάζει αντίσταση στον Ολυμπιακό, κι ακόμα περισσότερο που καταφέρνει να πάρει και αποτέλεσμα, «ψηλώνει» στη συνείδηση όλων. Ο Ολυμπιακός όμως, στον αντίποδα, δεν θέλει να «ψηλώσει» σήμερα ο Ατρόμητος. Να κόψει τα... φτερά του Περιστερίου θέλει και να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του.

Επαναλαμβάνουμε, δεν θα είναι εύκολο. Δύσκολο θα είναι. Εύκολο, ίσως, γίνει στην πορεία αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να φανεί επηρεασμένος όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός Νικητής

Ολυμπιακός Νικητής

Αν φροντίζεις για το καλό του αθλήματος, ουσιαστικά φροντίζεις και για το δικό σου καλό. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.