Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκίσε το... σενάριο

Σκίσε το... σενάριο
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 - 12:49
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τότεναμ-Ολυμπιακός λοιπόν. Όπως (μου) συμβαίνει πριν από κάθε μεγάλο ευρωπαϊκό ματς, δυσκολεύομαι να βάλω σε τάξη τις σκέψεις. Γράφω, σβήνω, γράφω, σβήνω. Το μυαλό κάνει σενάρια. Είναι λογικό, ρεαλιστικό να το πω έτσι, να «γράφεις» στο μυαλό και κακά σενάρια. Σενάρια ήττας με σκορ που δοκιμάζει τις ψυχικές σου αντοχές.

Και σ' αυτά τα σενάρια κάνεις προτάσεις στον εαυτό σου: αν ο ποδοσφαιρικός Θεός σου προσφέρει πριν από τη σέντρα ήττα με 2-0 δέχεσαι; Το «ναι» βγαίνει εύκολα. Από την άλλη, για ποιόν λόγο μόχθησε ο Ολυμπιακός να φτάσει ως τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Για να συμβιβαστεί με τον ρόλο του κομπάρσου; Για να μην παίξει αληθινά τα ματς;

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι ΕΔΩ. Εδώ που είναι οι κορυφαίοι. Ο μοναδικός από τη χώρα που είναι εδώ. Και του αξίζει όλο το χειροκρότημα ακόμα κι αν η φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή δεν έχει παραπέρα. Εκείνοι που περιμένουν στη... γωνία για να χλευάσουν, στην πραγματικότητα ζηλεύουν. Ο Ολυμπιακός λοιπόν ήρθε εδώ για να παίξει και να διεκδικήσει. Κι αν δεν τα καταφέρει, να αισθάνεται ΟΚ με τον εαυτό του ότι το προσπάθησε.

Δεν είναι και πολλά τα χρόνια που έχουν περάσει εξάλλου από τη βραδιά που αγωνίστηκε σ' ένα άλλο ματς με... θηρίο στο Λονδίνο. Το τελικό 3-2 υπέρ του επί της Άρσεναλ έμεινε στην ιστορία. Ελάχιστοι πίστευαν ότι το μπορεί, εν τέλει τα κατάφερε. Ναι, συμφωνούμε, ο Ολυμπιακός δεν δείχνει στα καλύτερά του γι' αυτό και μοιάζει πολύ δύσκολο ένα θετικό αποτέλεσμα. Όμως, μπάλα είναι. Κλισέ αλλά 100% αληθινό. Να μην το αποφεύγει λοιπόν, να το παλέψει και να διασκεδάσει και ό,τι ήθελε προκύψει.

Θα πρέπει βεβαίως να μην ξεχνάμε ότι απόψε ο Ολυμπιακός δεν... παίζει μόνο στο Λονδίνο. Παίζει, μεταφορικά, και στο Βελιγράδι. Εκεί όπου ελπίζει η Μπάγερν να κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα ώστε, σε περίπτωση δικής του ήττας, να χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ την τελευταία αγωνιστική στο Γ.Καραϊσκάκης κόντρα στους Σέρβους για την 3η θέση που οδηγεί στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

ΥΓ: Το πόσο τρομακτικά δύσκολη είναι η αποστολή του Ολυμπιακού απόψε το καταλαβαίνει κανείς αν αναλογιστεί ότι οι ερυθρόλευκοι, σε 14 εκτός έδρας ματς στο «νησί», έχουν 12 ήττες, μία νίκη (με την Άρσεναλ) και την περυσινή ισοπαλία με τη Μπέρνλι.

Διαβάστε επίσης