Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι παγίδες και η... ιδανική απονομή, στην Τούμπα

Οι παγίδες και η... ιδανική απονομή, στην Τούμπα
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 - 14:27
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σοβαρά μιλώντας, το ματς της Κυριακής για τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο για 1000 λόγους. Γίνεται στην έδρα του αντιπάλου. Γίνεται σε «εξυγιαντικούς» καιρούς. Γίνεται μετά από μια αγωνιστική παύση μεγαλύτερη ακόμα και από τις καλοκαιρινές διακοπές μεταξύ δύο κανονικών σεζόν. Γίνεται απέναντι σ' έναν αντίπαλο που, στην πραγματικότητα, ΑΥΤΟ το ματς είναι το τελευταίο που του απέμεινε για μια... τζούρα χαράς. Θα μπορούσα να βρω άλλους τόσους λόγους για να εξηγήσω τη δυσκολία του ματς, νομίζω αρκούν αυτοί. Καταλαβαινόμαστε απολύτως.

Από την άλλη, ΑΥΤΟ το ματς μπορεί να είναι για τον Ολυμπιακό η αρχή και, ταυτόχρονα, το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος που λέγεται πλέι οφ. Με νίκη, ή έστω ισοπαλία, οι ερυθρόλευκοι... σχολάνε τον «γάμο». Τρόπον τινά, θα μπορούν να κάνουν μια άτυπη απονομή του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη και ν' αφήσουν μετά τους υπόλοιπους να «μαλλιοτραβιούνται» για τη 2η θέση ενώ οι ίδιοι, δίχως άγχος, θα μπορούν (αν το επιλέξει ο Μαρτίνς) να χρησιμοποιήσουν τα εναπομείναντα ματς των πλέι οφ ως... ζέσταμα για τους επαναληπτικούς με Γουλβς και ΠΑΟΚ (Κύπελλο).

Επαναλαμβάνω, είναι πολύ δύσκολο το ματς της Κυριακής. Και απαιτείται η μέγιστη συγκέντρωση και προσοχή από τους ερυθρόλευκους. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει. Θα τα παίξει όλα. Θα το πάει στα... κόκκινα το ματς για να στηρίξει πάνω του φτηνές και κοντόφθαλμες προπαγάνδες. Το θέμα λοιπόν είναι με τι λογική θα μπει ο Ολυμπιακός και πόσο αποφασισμένος θα είναι και ο ίδιος να το πάει στα... κόκκινα το ματς.

ΥΓ: «Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να πουλήσει για να έχει κέρδη 70 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα», γράφουν οι Ισπανοί. «Η Μονακό έχει βγάλει στο... σφυρί 30 από τους 60 παίκτες που έχει στην ιδιοκτησία της για να εξοικονομήσει 50 εκατ.ευρώ», γράφουν οι Γάλλοι. Παρόμοιες ειδήσεις θα βρούμε παντού. Γιατί τις επισημαίνω; Γιατί το ποδόσφαιρο (όπως γενικώς οι ζωές όλων μας) δεν πια το ίδιο στη μετά κορονοϊού εποχή και απαιτείται ρεαλισμός.

Διαβάστε επίσης

Κάτω από τη ζώνη

Κάτω από τη ζώνη

Η αφορμή για νέα αφηγήματα και μια κουβέντα με αφορμή και τον Μιλουτίνοφ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...