Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα «καμμένο» χαρτί

Ένα «καμμένο» χαρτί
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020 - 20:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ρούμπεν Σεμέντο, για πολύ κόσμο, ήταν ένα «καμμένο» ποδοσφαιρικά χαρτί πριν έρθει στον Ολυμπιακό. Ένας ποδοσφαιριστής που... κουβαλούσε ένα παρελθόν και έκανε τους περισσότερους διστακτικούς μαζί του. Σε καιρούς ακραίου επαγγελματισμού ο Πορτογάλος στόπερ έδειχνε να απέχει πολύ απ' αυτή τη συμπεριφορά.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο, όταν στάθηκε μπροστά στο ράφι του ποδοσφαιρικού σούπερ μάρκετ στο οποίο υπήρχε το «προϊόν», Σεμέντο, δεν έμεινε στο περιτύλιγμα. Διάβασε και τα ψιλά γράμματα. Ρώτησε. Έμαθε. Το έψαξε πολύ πριν αποφασίσει να πάει στο ταμείο για να τον πληρώσει.

Όταν λοιπόν οι περισσότεροι έλεγαν ότι οι ερυθρόλευκοι έβαλαν έναν... μπελά στο κεφάλι τους και έκαναν ένα μεγάλο λάθος, στο λιμάνι ένιωθαν σίγουροι πως η επιλογή που φαινόταν με την πρώτη ματιά προβληματική, θα αποδεικνύονταν value for money. Φαντάζομαι δεν αμφιβάλλει κανείς για την κλάση του Σεμέντο και το πόσο επηρεάζει, προς το πολύ καλύτερο, την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Πλέον είμαι βέβαιος ότι δεν αμφιβάλλει κανείς για το αν έκαναν λάθος οι νταμπλούχοι αποκτώντας τον. Η επιστροφή του υψηλόσωμου στόπερ στην εθνική Πορτογαλίας ήταν μια διπλή δικαίωση. Αρχικά δική του που κατάφερε ν' αφήσει το παρελθόν στο... ντουλάπι και να προχωρήσει μπροστά. Ύστερα του Ολυμπιακού που πόνταρε εκατομμύρια και χρόνο πάνω του.

ΥΓ: Κάποιες χώρες θα... σκότωναν για να έχουν στόπερ κλάσης Μανωλά, Παπασταθόπουλου και Σιόβα και η Ελλάδα που τους έχει παίζει με Τζαβέλλα και Σβάρνα...

Διαβάστε επίσης

Ο χρόνος υπέρ του

Ο χρόνος υπέρ του

Διακοπή σημαίνει δουλειά και ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.