Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φιλικό: Ώρα για συμπεράσματα (των προπονητών!)

Φιλικό: Ώρα για συμπεράσματα (των προπονητών!)
Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 - 10:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Επιτέλους (στέρηση) τέλος. Ο Ολυμπιακός κάνει ανεπίσημη... σέντρα στη σεζόν του με το σημερινό φιλικό κόντρα στη Βόλφσμπεργκερ. Μπορεί να μην είναι ομάδα με βαρύ όνομα αλλά τερμάτισε 5η τη σεζόν που τελείωσε κι αυτό κάτι δείχνει. Το σίγουρο είναι ότι δεν μας νοιάζει και τόσο πολύ ποιά είναι η Βόλφσμπεργκερ αλλά ποιός είναι και ποιός θα είναι τη σεζόν που αρχίζει ο Ολυμπιακός. Σίγουρο επίσης είναι πως τα φιλικά προσφέρονται για συμπεράσματα αλλά ΟΧΙ για μένα και σένα. Για τους αρμόδιους και κυρίως τον προπονητή.

Επίσης δεν θα μάθουμε σήμερα ή αύριο τι χρειάζεται και τι όχι ο Ολυμπιακός. Κάποια πράγματα (π.χ. εξτρέμ) τα ξέρουμε από το φινάλε της σεζόν άλλα προκύπτουν στην πορεία. Όπως και να 'χει, το σημερινό φιλικό είναι αυτό ακριβώς που ξέρουμε: φιλικό. Κάτι σαν προπόνηση. Εκγύμναση / μάθημα εν όψει των επίσημων. Τα λέω από τώρα γιατί θεωρώ βέβαιο ότι θα γεμίσουν τα κοινωνικά δίκτυα, τα σάιτ και τα ραδιόφωνα, όπου δίνεται βήμα, από σχόλια / αναλύσεις των εκατομμυρίων «προπονητών» που έχει αυτή η χώρα. Ας το απολαύσουμε και ας επιτρέψουμε σ' αυτούς που ξέρουν καλύτερα να βγάλουν τα συμπεράσματα που έχουν αξία.

Αυτό που προσωπικά θέλω να δω από τους παίκτες είναι διάθεση. Διάθεση να πείσουν τον προπονητή. Διάθεση να μάθουν και να κάνουν όσα τους ζητάει. Διάθεση να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται σ' αυτό το ρόστερ. Υπάρχουν κάποιοι που το ένα τους πόδι πατάει στο ερυθρόλευκο «πλοίο» και το άλλο εκτός. Αυτοί πρέπει να είναι στο 100%, όχι της απόδοσης αλλά της επιθυμίας και της προσπάθειας. Στο 100% της απόδοσης δεν μπορεί να είναι κανείς, θα ήταν και λίγο αφύσικο να συνέβαινε.

ΥΓ: Βλέπετε με πόση μεγάλη συχνότητα, από μέρα σε μέρα, συχνά και από ώρα σε ώρα, αλλάζουν τα ονόματα που είναι ή φέρονται να είναι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού. Γι' αυτό από την πρώτη στιγμή σας έχω τονίσει να διαβάζετε και να ακούτε τα πάντα αλλά να πιστεύετε, εν τέλει, μόνο εκείνα που ανακοινώνονται επισήμως από τον Ολυμπιακό. Να προσέχετε επίσης τις «μαγικές» λέξεις. Άλλο «προτάθηκε», άλλο «αρέσει», άλλο «αποκτά». Επίσης άλλο «διερευνητική επαφή», άλλο «κατάθεση πρότασης». Υπάρχουν αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά...

Διαβάστε επίσης

Ξανά μαζί, ΠΟΤΕ ξανά χώρια

Ξανά μαζί, ΠΟΤΕ ξανά χώρια

Γράφει για τη νέα σεζόν και τον κόσμο που αναμένεται να επιστρέψει στο Καραϊσκάκη, ο Σπύρος Γρομητσάρης.