Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από τα ματς που ξεχνάς ό,τι ήξερες

Από τα ματς που ξεχνάς ό,τι ήξερες
Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 - 13:00
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Θυμάστε που συζητούσαμε εδώ μαζί, πριν από το ματς με τον Άρη, για το πόσο βαθμολογικά αδιάφορο ήταν το ματς για τον Ολυμπιακό; Θυμάστε επίσης που λέγαμε εδώ και καιρό ότι επί της ουσίας δεν απειλούσε κανείς τον Ολυμπιακό και ο τίτλος είχε κατακτηθεί που κάνει λίγο πιο χαλαρούς τους ερυθρόλευκους;

Θυμάστε φυσικά και τα δεδομένα της κούρασης που κουβαλάει επί 2,5 (πολύ ιδιαίτερων) σεζόν ο πρωταθλητής; Ε, λοιπόν ξεχάστε τα! Όλα αυτά ρίξτε τα στο καλάθι των αχρήστων τα εν όψει του αγώνα που έρχεται με τον Παναθηναϊκό. Γιατί αυτό ήταν, είναι και θα είναι ένα ματς διαφορετικό από τα άλλα.

Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν είναι απλά το πιο κλασικό ελληνικό ντέρμπι και ένα από τα πλέον κλασικά παγκοσμίως. Είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Των κόσμων που «γέννησαν» αυτές τις ομάδες και είναι λογικό, με το πέρασμα των δεκαετιών, να μην είναι και τόσο εμφανείς αυτές οι διαφορές.

Υπάρχουν ωστόσο... Εκτός όλων των άλλων, ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει φέτος να κερδίσει τον Παναθηναϊκό ενώ αντιθέτως οι πράσινοι τον κέρδισαν πρόσφατα. Άρα... Άρα υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι ο Ολυμπιακός να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να κερδίσει τους πράσινους το βράδυ της Τετάρτης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ακούγοντας τον Πέδρο Μαρτίνς αλλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία. Αυτό το σκεπτικό υπάρχει στην ομάδα, όχι ενός ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Αν μη τι άλλο θα κάνουν ό,τι μπορούν. Αν θα τους βγει το ματς, μένει να το δούμε. Η καλή πρόθεση αναμφίβολα είναι στο Ρέντη. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει αυτό το κλασικό ντέρμπι.

ΥΓ: Μετά το ματς με τον Άρη λέγονται και γράφονται ουκ ολίγες υπερβολές. Θεωρείται δεδομένο ότι παίκτες που έπαιξαν καλά στο Κλ.Βικελίδης θα έπαιζαν εξίσου καλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν αν τους έβαζε να παίξουν ο Μαρτίνς σε ματς που... έκαιγαν. Συγνώμη αλλά αυτή ακριβώς είναι και η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Υπάρχουν άπειροι παίκτες στην ιστορία του αθλήματος που δεν τα πήγαν καθόλου καλά με την πίεση. Στο Κλ.Βικελίδης δεν υπάρχει σοβαρή πίεση για τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε το πρέπει της νίκης. Αν έχανε δεν χάνονταν κανένας τίτλος. Το σωστό και το λάθος λοιπόν είναι πολύ σχετικές έννοιες σε κουβέντες σαν κι αυτή.

ΥΓ2: Κατά πως φάνηκε στα τελευταία ματς, ήταν και θέμα κακού φεγγαριού του Ολυμπιακού. Η εικόνα έχει βελτιωθεί αισθητά όχι γιατί έγινε κάποιο μαγικό αλλά γιατί οι ερυθρόλευκοι πέρασαν τη... φάση. Έτσι συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, δεν είναι τίποτα ευθεία γραμμή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση που δεν δόθηκε και η φιέστα

Η απάντηση που δεν δόθηκε και η φιέστα

Αυτό που κάνω είναι απλό, απορώ. Είναι ΟΚ οι ερυθρόλευκοι με την εικόνα τους στο ντέρμπι; Αυτό μπορούσαν να κάνουν μόνο; Είμαι βέβαιος όχι. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.