Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 - 14:38
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Βλέποντας τον Ολυμπιακό στα δύο, μέχρι τώρα, φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε Λεωφόρο και Γ.Καραϊσκάκης αλλά και τα δύο με την ΑΕΚ (για κύπελλο και πρωτάθλημα) στη Νέα Φιλαδέλφεια ποιά είναι η πιο σημαντική διαπίστωση που κάνουμε; Ότι δύο είναι οι πιο μεγάλοι αντίπαλοι του φετινού Ολυμπιακού. Ο ένας είναι η διαιτησία και ο άλλος ο ίδιος ο εαυτός του! Ο δεύτερος μάλιστα φαίνεται να είναι και ο μεγαλύτερος.

Το απέδειξε ο Ολυμπιακός την περασμένη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Υπήρξαν τρεις κραυγαλέες (και άλλες μικρότερες) στιγμές που ο διαιτητής αδίκησε τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ αλλά παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 3-1. Γι' αυτό λοιπόν λέω ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος των ερυθρόλευκων είναι ο εαυτός τους. Ακόμα και τη διαιτησία, όσο... ροκ κι αν είναι, μπορούν να την κερδίσουν.

Τον εαυτό τους ωστόσο, όχι. Θυμηθείτε πως έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ στον μεταξύ τους α' ημιτελικό για το Κύπελλο. Έκανε... δώρο στην ΑΕΚ την πιο εύκολη νίκη της ιστορίας της (και μία από τις πιο ευρείες σε σκορ) εις βάρος του Ολυμπιακού. Μόνη της δύσκολα μπορούσε να το καταφέρει. Δυστυχώς ο Ολυμπιακός με την κάκιστη απόδοση και τα «χοντρά» λάθη έκανε την ΑΕΚ να μοιάζει με ομαδάρα. Καλή ομάδα είναι, ομαδάρα δεν είναι.

Τα λέω όλα αυτά γιατί ελπίζω η ομάδα να συνεχίσει στο Βόλο από το σημείο που σταμάτησε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ματς της Κυριακής μπορεί να αποδειχθεί εύκολο αν ο Ολυμπιακός μπει με τη σωστή λογική και τη σωστή διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Αντιθέτως θα είναι πολύ δύσκολο αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως έπαιξε με την ΑΕΚ για το κύπελλο ή στο β' ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΥΓ: Αυτό που έκανε η ομάδα μπάσκετ και στο Κάουνας επιβεβαιώνει πόσο κανονική και σωστά δομημένη ομάδα είναι. Έλειψε ο Σλούκας και έβγαζε... ασίστ ο Φαλ! Έλειψε δηλαδή ένας κομβικός κοντός και έκανε τη δουλειά του ο πιο ψηλός! Είναι εκπληκτικό πόσο σωστά ρολάρει αυτή η ομάδα. Είναι εκπληκτικό πως οι παίκτες σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν έχουν ρόλο. Ή μάλλον, δεν έχουν έναν ρόλο. Κάνουν όλοι, όλα. Και το κάνουν με μεγάλη επιτυχία. Μακάρι να πάρει αυτή η ομάδα στο φινάλε της σεζόν ό,τι της αξίζει. Και προφανώς αυτό που της αξίζει είναι η κορυφή της Ευρώπης. Οτιδήποτε άλλο θα είναι άδικο με βάση όλα όσα έχει κάνει αυτή τη σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Ο Μπέος, η β' ομάδα και η... 3α'

Ο Μπέος, η β' ομάδα και η... 3α'

Κι αυτό ακριβώς αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα εν όψει πλέι οφ και της πρεμιέρας με το Βόλο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μεγάλος δικαιωμένος με εννέα γράμματα

Μεγάλος δικαιωμένος με εννέα γράμματα

«Σαν ομάδα, όπως βρισκόμαστε σήμερα εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες έως το τέλος, να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. προσωπικά το πιστεύω, μπορείτε», είχε πει ο Μαρινάκης. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.