Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οκτώ βήματα για τον τίτλο!

Οκτώ βήματα για τον τίτλο!
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 - 00:38

Λίγο-πολύ αυτή η εικόνα αναμενόταν χτες στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός να… σκορπάει το Ρέθυμνο σφραγίζοντας την πρωτιά στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου και συνάμα να περιμένει εκ νέου τους Κρητικούς για φιλοξενία στον Πειραιά την ερχόμενη Τετάρτη για την έναρξη των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Για το πρώτο από τα 8 βήματα (νίκες) που χρειάζεται να διανύσει ο Ολυμπιακός ώστε να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην τροπαιοθήκη του και για το 2016.

Δεν υπάρχουν πολλά για αναλύσεις από το χθεσινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός όποτε ήθελε πάταγε γκάζι και έφευγε μπροστά. Καλώς μάλιστα και προέκυψε το 16-23 της 2ης περιόδου και τα απανωτά γκάζια από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ώστε άπαντες να βρίσκονται σε ένταση και ετοιμότητα, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν και ότι η Ευρώπη έχει περάσει πλέον στο περιθώριο για φέτος. Καλό είναι ήδη να έχει ξεχαστεί και να επικεντρωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στη δουλειά που τους περιμένει, αρχικά με Ρέθυμνο, στη συνέχεια με ΑΕΚ (λογικά θα περάσει τον ΠΑΟΚ) και ακολούθως στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Τα δύο παιχνίδια με την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου -ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει κερδίσει ποτέ με καμία ομάδα του τον Ολυμπιακό- δίνουν την ευκαιρία στον κόουτς και τον λίγο χρόνο ώστε να δώσει ανάσες σε βασικά στελέχη της ομάδας αλλά και να επανέλθουν οι τραυματίες, καθώς μιλάμε για δύο σημαντικούς παράγοντες που ταλανίζουν το μυαλό του Γιάννη Σφαιρόπουλου αυτή την εποχή. Να γίνουν τα όσα απαραίτητα και η ομάδα με ηρεμία και συγκέντρωση να (προ)ετοιμαστεί για να διεκδικήσει και κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Από δω και στο εξής τα λόγια περιττεύουν και μιλούν οι πράξεις. Από όλους…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/04/2016)

Διαβάστε επίσης

Ντάνι; Ματ και στους τελικούς!

Ντάνι; Ματ και στους τελικούς!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και κάνει ειδική μνεία στους Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι.

Τα αδύνατα δυνατά για το πρωτάθλημα!

Τα αδύνατα δυνατά για το πρωτάθλημα!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής σχολιάζει τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας και αναφέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ηρεμήσουν και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τα ελληνικά πλέι οφ.

Ένας προαναγγελθείς αποκλεισμός!

Ένας προαναγγελθείς αποκλεισμός!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» την άποψή του για την πορεία του Ολυμπιακού και τον αποκλεισμό που γλιτώνεται μόνο με... θαύμα.