Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όσο και να χτυπιέστε ζημιά δεν του κάνετε!

Όσο και να χτυπιέστε ζημιά δεν του κάνετε!
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015 - 01:05

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια! Πρακτικές του… 90’, οι οποίες όμως -δυστυχώς- ακόμα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε ορισμένα μυαλά. Να βρούμε «θέματα» να ανακατέψουμε τον Ολυμπιακό, να δημιουργήσουμε «θόρυβο», να σπείρουμε την ίντριγκα και τη διχόνοια μήπως και καταφέρουμε να κάνουμε τη ζημιά. Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη και κομβική καμπή στη σεζόν. Πόσο μάλλον όταν ο Ολυμπιακός (προ)ετοιμάζεται για ένα δύσκολο παιχνίδι στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ και μάλιστα με σοβαρές και πάλι και καθόλα σημαντικές απουσίες (δεν πάνε Σπανούλης, Πέτγουεϊ)!

Και να πει κανείς πως είναι ένα κακόγουστο και αποτυχημένο… Πρωταπριλιάτικο αστείο; Αμ, δε. Ο στόχος είναι ένας: Να γίνει ζημιά στον Ολυμπιακό. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Λανθασμένη πληροφορία θα πάρεις, εντάξει, είναι λογικό. Πάνω στη δουλειά σίγουρα θα υπάρξει. Αλλά ο… δόλος βγάζει μάτια. Κάποιοι φίλαθλοι - αναγνώστες, την καταλαβαίνουν με τη μία. Γιατί γνωρίζουν και έχουν πιάσει τον σφυγμό της ομάδας που παρακολουθούν και στην οποία βρίσκονται κοντά τα τελευταία χρόνια. Άλλοι… τρώνε ότι τους πετάξουν και εκεί γίνεται ο χαμός.

Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου. Τις τελευταίες δύο μέρες (και όχι την… Πρωταπριλιά) προκύπτουν «ειδήσεις» ή θέματα που στόχο (δεν μπορώ να το εκλάβω διαφορετικά όσο καλοπροαίρετος κι αν είμαι) έχουν αποκλειστικά και μόνο να βλάψουν τον Ολυμπιακό. Να προκαλέσουν θόρυβο και αναμπουμπούλα, να αναστατώσουν (εκεί ατύχησαν) τα εσωτερικά του Ολυμπιακού.

«900.000 ευρώ» λέει «ζήτησε ο Σλούκας»! Και έπιασε. Γιατί ξεκίνησαν αυτόματα οι μισοί και έλεγαν «ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε Σλούκα» και «στο καλό» και όλα αυτά… Ότι είχε γίνει με τον Μάντζαρη το καλοκαίρι που πήγαν να του πειράξουν το μυαλό- γιατί και ο στόχος του Παναθηναϊκού επίσημα αυτός ήταν- και να προκαλέσουν τριγμούς και φθορά ανάμεσα στον παίκτη, στην ομάδα και τον κόσμο. Αυτό ακριβώς ξεκίνησαν να πράττουν και με τον Σλούκα.

Όσο και να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ο ατζέντης του Σλούκα ότι δεν ισχύει με τίποτα αυτή η «είδηση» (του Αυγούστου), όσο και να τονίζει ότι η τάξη μεγέθους που έθεσαν στο ραντεβού του καλοκαιριού είναι αρκετά πιο χαμηλή, όσο και να επιμένει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καταθέσει πρόταση, δεν έκανε καν αντιπρόταση… Τίποτα. Ο Σλούκας ζήτησε 900.000 ευρώ.

Και για να το κάνουμε ακόμα πιο ιντριγκαδόρικο, προσθέτουμε και το «θα του προσφέρουν 600.000 ευρώ, όσα έδωσαν και στον Μάντζαρη»! Έλα ντε όμως που ο Μάντζαρης παίρνει λιγότερα από 600 χιλιάρικα…

Η συνέχεια δόθηκε με τον εκμηδενισμό του Όλιβερ Λαφαγιέτ και την σύγκριση με τον Έισι Λο. Ο Λαφαγιέτ δεν βάζει… κρίσιμα τρίποντα. Το 67-64 στο 34΄με την Εφές το έκανε φαίνεται ο Πασχόπουλος, ο φροντιστής της ομάδας. Ή το 73-66, 2 λεπτά αργότερα… Γιατί τα κρίσιμα είναι μόνο τα τελευταία. Μόλις ξεκινάει ένα παιχνίδι, δεν «χτίζεται» λεπτό το λεπτό, αλλά από το τζάμπολ πάει στην τελευταία επίθεση και… όποιος το βάλει.

Όχι ότι ο Αμερικανός γκαρντ διαβάζει τον ελληνικό Τύπο ή θα του τα μεταφράσουν και θα απογοητευτεί. Είπαμε: Να δημιουργήσουμε λίγο ίντριγκα θέλουμε, να κάνουμε θόρυβο και να προξενήσουμε αναμπουμπούλα στην ομάδα γιατί παρά τους τραυματισμούς που την έχουν εξοντώσει πάει αρκετά καλά. Ούτε… η ΑΕΚ έτσι, που έγινε ομάδα ΝΒΑ. Έτσι δεν είναι;

Στον Ολυμπιακό έχουν γνώση, άριστη μάλιστα όπως άλλωστε έχουν και αρκετοί φίλοι της ομάδας που θυμούνται μυθικές περιγραφές για τα καλάθια που δεν μπήκαν ποτέ αλλά… μέτρησαν!

Δουλέψτε κάτι όταν το διαβάσατε και φιλτράρετέ το πρώτα. Δείτε και λίγο πίσω από την κουρτίνα.

Στα της ομάδας τώρα...

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρεί αύριο νωρίς το μεσημέρι για τη Μόσχα. Μόνο ο Σλούκας από τους τραυματίες θα μπει στο αεροπλάνο. Ο Σπανούλης και ο Πέτγουεϊ θα μείνουν πίσω και καλύτερα για μένα. Να μην ρισκάρουν, να μην πιεστούν ώστε να είναι απολύτως έτοιμοι και υγιείς για τα πλέι οφ. Εκεί θα κριθεί η παρουσία της ομάδας στο 9ο Final 4 στην ιστορία της. Αυτά θα είναι τα σημαντικά παιχνίδια όπου θα τους χρειαστεί όλους και θα τους έχει ανάγκη να είναι απολύτως υγιείς.

Ο Ολυμπιακός θα μπει στην «USH» CSSKA, να πολεμήσει, να δώσει ακόμη μία σκληρή μάχη και ότι καταφέρει απέναντι σε μία ομάδα- που ας μην γελιόμαστε- δημιουργήθηκε για να πάει να κατακτήσει το τρόπαιο. Αν δεν τα καταφέρει δεν έγινε απολύτως τίποτα. Δεν θα τα βάψουν μαύρα στον Πειραιά, δεν θα καταστραφούν. Αν κερδίσουν θα έχουν κάνει υπέρβαση με βάση τα προβλήματά τους και τον αντίπαλο που αντιμετωπίζουν. Θα πάρουν το πλεονέκτημα έδρας (δεν θεωρώ ότι θα γίνει γκέλα με τη Νίζνι στο ΣΕΦ τη Μ. Παρασκευή) και θα αλλάξουν δρομολόγιο και ημερομηνίες. Γιατί μέχρι στιγμής αυτό δείχνει Βαρκελώνη!

Απολαύστε το ματς, χαρείτε την πλέον υγιή σε νοοτροπία ομάδα της Ελλάδας και ετοιμαστείτε για τα πλέι οφ!

ΥΓ: Άφαντος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Η ΟΔΚΕ (Ομοσπονδία Διαιτητών) έχει εξαπολύσει με επιστολή της βαρύτατες κατηγορίες. Δεν πρέπει να πάρει θέση η ΕΟΚ και ο πρόεδρος της; Πολλές από αυτές είναι προσωπικές…

ΥΓ2: Ένας διεθνής αλλά όχι επιπέδου Ευρωλίγκας και δύο μη διεθνείς διαιτητές στον τελικό Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρόταση στην ΚΕΔ και γι αυτό! Θυμίζουμε...

Διαβάστε επίσης

Βρε, μήπως το κάνουν ξανά;

Βρε, μήπως το κάνουν ξανά;

Ο Θεόφιλος Τυριντζής σας βάζει σε mood... Μαδρίτης, μεταφέρει εντυπώσεις και εικόνες από τις ομάδες και εστιάζει στον… Αντρέι Κιριλένκο