Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σύλλογος-μαγνήτης

Σύλλογος-μαγνήτης
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020 - 09:55
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Κακά τα ψέματα. Ζούμε ένα ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα, το οποίο δυστυχώς είναι χαμηλότερου επιπέδου, από εκείνο το οποίο συναντά κανείς, σε άλλες χώρες. Με αυτό ως δεδομένο, γνωρίζουμε καλά πως η δυσκολία του Ολυμπιακού, να αποκτήσει σημαντικούς και καλούς παίκτες, αυξάνεται, μέρα με την ημέρα, χρόνο με τον χρόνο. Πως, όμως, καταφέρνει ακόμη ο Ολυμπιακός και αποκτά τόσο καλούς παίκτες, με τόσο μεγάλη αξία; Πως καταφέρνει και τους «ψήνει» να έρθουν στην Ελλάδα; Απλό.

1) Η προοπτική του πρωταθλητισμού και η μεγάλη πιθανότητα αυτοί να κλείσουν τη σεζόν με έναν, τουλάχιστον τίτλο. Μπορεί και… τρεις. Κανένας, μα κανένας παίκτης, δεν… σνομπάρει τους τίτλους. Το πρωτάθλημα Ελλάδας, το Κύπελλο Ελλάδας, ένα νταμπλ, είναι τίτλοι που μπαίνουν στο βιογραφικό. Και μετράνε. Ένα το κρατούμενο.

2) Η Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι εκεί. Σταθερά. Και δεν πηγαίνει απλώς για να συμμετέχει. Πηγαίνει για να κάνει… ομορφιές. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι επιλέγουν να έρθουν στον Ολυμπιακό, βλέπουν τι κάνει στο Champions League. Βλέπουν την ατμόσφαιρα στο γήπεδο (ασχέτως κορονοϊού, τώρα…), βλέπουν τις νίκες, τις προκρίσεις, το ευρωπαϊκό προφίλ της ομάδας που αναπτύσσεται διαρκώς. Και θέλουν να είναι κομμάτι του. Τους τραβάει.

3) Η προοπτική της Εθνικής. Όλοι οι παίκτες ονειρεύονται να φορέσουν το εθνόσημο. Και όσοι είναι υπό… διαδικασία έλευσης, στον Ολυμπιακό, βλέπουν τι γίνεται με όσους είναι ήδη εδώ. Και οι οποίοι βάζουν το όνομά τους, στον χάρτη των διεθνών, μέσω των εμφανίσεων με τον Ολυμπιακό, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράγοντας, ο οποίος είναι σε συνάρτηση και με τον προηγούμενο. Όλοι θέλουν την προοπτική του να «μπουν στο μάτι» του εκάστοτε ομοσπονδιακού και να λάβουν την κλήση. Και βλέπουν ότι μέσω του Θρύλου, μπορούν.

4) Οικονομική σταθερότητα. Ο Ολυμπιακός είναι συνεπής, πληρώνει καλά, έχει, ακόμη και στο κατηφορικά κινούμενο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, ακριβά, υψηλά συμβόλαια. Δίνει καλά μπόνους και, το κυριότερο, στην ώρα τους. Είναι συνεπής στις πληρωμές προς τις άλλες ομάδες, ποτέ το όνομά του δεν απασχόλησε την κοινή γνώμη για… δεδουλευμένα. Για προσφυγές. Και αυτό λέει… πολλά για έναν παίκτη!

5) Η μεταγραφή. Βλέπουν όλοι οι παίκτες, όταν εμπλέκονται μεταγραφικά με τον Ολυμπιακό, τι γίνεται με όσους είναι ήδη εδώ. Μεγάλες μεταγραφές, εκατομμυρίων, σε μεγάλες ομάδες. Πέρασμα από τον Θρύλο σημαίνει μπαίνω στον μεταγραφικό χάρτη των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων. Με παρακολουθούν, με βλέπουν. Αν ξεχωρίσω, πέτυχα… Ο Ολυμπιακός αποτελεί τεράστιο σκαλοπάτι, τεράστια «βιτρίνα», για να βλέπουν τους παίκτες ομάδες από μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη…

Σύλλογος-μαγνήτης, λοιπόν, όπως λέει και ο τίτλος… Σύλλογος ο οποίος, σε καιρό δυσκολιών, κορονοϊού, κρίσης, σε καιρό… άστατο, μπορεί και είναι σταθερός. Οικονομικά, αγωνιστικά, μεταγραφικά, ευρωπαϊκά. Και σταθερός στην κορυφή. Σταθερός στις επιτυχίες.

Με μια σταθερή Διοίκηση, η οποία ενδιαφέρεται για την ομάδα. Με προσωπικότητες του ποδοσφαίρου να έχουν συνδέσει και να συνδέουν το όνομά τους, με τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας… Όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ… Με μια σταθερότητα στις παρουσίες της στην Ευρώπη. Εκεί όπου κάνει πολλά ενδιαφέροντα και πετυχαίνει αξιοσημείωτα πράγματα. Και σε μία υπέροχη χώρα, όσο δύσκολη και αν είναι η ζωή, για όλο τον πλανήτη, αυτή τη στιγμή. Πως να μην καταφέρνει, λοιπόν, να φέρνει τόσο καλούς παίκτες;

Διαβάστε επίσης