Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τα τρόπαια είναι ένας από τους λόγους ύπαρξης του Ολυμπιακού»

«Τα τρόπαια είναι ένας από τους λόγους ύπαρξης του Ολυμπιακού»
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 - 00:54

Σε μία άκρως αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη προχώρησε ο Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός γκαρντ φιλοξενήθηκε από την εκπομπή «Pick n Roll» στον Cosmotesport4HD.

Ο άσος του Ολυμπιακού μίλησε τόσο για τον τραυματισμό και τον χρόνο στον οποίο θεωρεί πως θα επιστρέψει υγιής στα παρκέ, ενώ δεν παρέλειψε να υμνήσει την ομάδα του την οποία χαρακτήρισε ως την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία 10ετία.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πως ένας από τους λόγους ύπαρξης του Ολυμπιακού είναι τα τρόπαια, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν φανέλα, παράδοση και νοοτροπία νικητή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την περίοδο αυτήν και όσα περνάει είπε:

«Είναι μία δύσκολη περίοδος αλλά είναι κάτι που πολλοί περνούν προσπαθώ να είμαι θετικός και να επιστρέψω να μείνω θετικός και να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου για να έχω την καλύτερη αποθεραπεία..

Για το αν θεωρεί ότι έχασε την ενέργεια του κόβοντας το μαλλιά του:

«Μου έχουν πει το ίδιο πράγμα ότι όταν τα κόβω χάνω την ενέργεια μου, οπότε αν ισχύει θα τα αφήσω να ξαναμεγαλώσουν για να έχω τη δύναμη μου πίσω»

Για το σκηνικό με τον Παππά και τα μαλλιά του:

«Όχι αλλά θα κρατήσω κάποια για να τα προσφέρω. Μιλήσαμε μετά. Στην ένταση του παιχνιδιού συμβαίνουν αλλά στο trash talking του παιχνιδιού αυτά μπορούν να συμβούν.

Για το πώς βιώνει τις στιγμές μετά τον τραυματισμό του:

«Το πρώτο κομμάτι ήταν πολύ δύσκολο. Να βγω από τον τραυματισμό και να προσπαθώ να μάθω πως να περπατάω πάλι. Να μάθω μέρα με τη μέρα πως γίνεται αυτό. Αποφάσισα να πάω στην Ιταλία και να για να μην είμαι αρνητικό στοιχείο για την ομάδα και όπως μου λένε στην ομάδα είναι να είμαι υγιής.

Για το πότε θα επιστρέψει στο παρκέ:

«Δεν ξέρω ακριβώς αλλά πιστεύω σε μερικούς μήνες να έχω δουλειά, όχι βέβαια στην ένταση των παιχνιδιών που χρειάζεται αλλά πιστεύω ότι στα μέσα του Ιούνη θα μπορέσω να επανέλθω. Σαν αθλητής μεγαλώνεις και μαθαίνεις πως είναι το κορμί σου αυτήν την στιγμή εγώ δεν είμαι αθλητής που κάνει πίσω με τον πόνο. Προχωράω και επειδή τώρα αυτός είναι μεγάλος ως τραυματισμός θέλω να πάω προσεκτικά

Για το όνομα της κόρη του, Βικτόρια (σ.σ. νίκη):

Τίποτα δεν έχει να κάνει με μπάσκετ. Μας άρεσαν ονόματα γιατί είναι η νίκη της σχέσης μας. Είναι κάτι όμορφο ως όνομα.

Για τον Σπανούλη και τα παιδιά του που τυγχάνει να παραλληλίζονται με ευρωπαϊκές κούπες:

Το ξέρω και ξέρω πως ο Βασίλης είναι ένας τέλειος πατέρας και τώρα έχει μία όμορφη κόρη και αυτό είναι τέλειο. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην ζωή πλέον το καταλαβαίνω και γω. Τον καταλαβαίνω στο 100%.

Για το πώς μπορεί κανείς να σταματήσει τον Γιούλ:

«Κάτι που όλοι ρωτούν στην Ευρώπη. Ένα απίστευτο ταλέντο που παίζει με τόνους αυτοπεποίθησης . Κάνει απίστευτα σουτ δεν είναι εύκολο, αυτό που πρέπει αν κάνεις είναι να αντιμετωπίσεις δυνατά και να προσπαθήσεις για το καλύτερο.

Για το πώς θα ήθελε να είναι το δικό του μεγάλο buzzer beater:

«Από την μία μεριά στην άλλη. Ρώτησα τον Οθέλο πάντως για τον Γιούλ και μου είπε πως κάνει προπονήσεις με καμπύλη. Δεν τα βλέπεις συχνά στην Ευρώπη αυτά τα σουτ.

Για το πώς βιώνει τον τραυματισμό του:

«Ναι δεν μπορείς να κοντρολάρεις τον εαυτό σόου όταν γίνονται αυτά. Είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν σου αρέσει αν βλέπεις άλλους να χτυπήσουν. Πρέπει να το αποδεχτώ. Προτιμάω να πέσω κάτω παίζοντας δυνατά και άμυνα, δεν πειράζει και ελπίζω να με κάνει δυνατότερο. Σε μία περίεργη φάση, γλίστρησα κάπως έπεσα άτσαλα».

Για το τι του λείπει τώρα που είναι τραυματίας:

«Σίγουρα η προπόνηση μου λείπει. Αυτή είναι κάτι που πεθαίνω. Πολλές φορές παίκτες δεν τους αρέσει η προπόνηση και θέλω να τους πως πόσο λάθος έιναι. Τώρα δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο γιατί ποτέ δεν κέρεις τι μπορεί να συμβεί στην ζωή σου, το μόνο που θέλω είναι να επιστρέψω στις προπονήσεις.

Για το πώς βλέπει τώρα τον Ολυμπιακό που είναι εκτός παρκέ:

Είμαστε έτοιμοι. Είναι ένα δύσκολος πρόγραμμα. Εδώ που είμαστε μέχρι τώρα είμαστε μια χαρά και πρέπει να απολαμβάνουμε την στιγμή και να πιστεύουμε ότι το δύσκολο κομμάτι είναι τώρα. Δεν μπορούμε να κάτσουμε όμως. Τώρα είναι που πρέπει να παλέψουμε περισσότερο, το βλέπουμε στις προπονήσεις και από εδώ και πέρα είναι το δύσκολο κομμάτι.

Για το τι ξεχωριστό έχει ο Ολυμπιακός:

Η ιστορία του Ολυμπιακού και πίσω από αυτήν. Η φανέλα της, η παράδοση και η νοοτροπία του νικητή που την έκαναν την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. Να φέρνουμε τρόπαια είναι αυτό που θέλουμε να πραγματοποιούμε πάντα και κάθε χρόνο και δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι στο να τερματίζουμε στην δεύτερη θέση. Τα τρόπαια είναι ένας από τους λόγους ύπαρξης του Ολυμπιακού και νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει καλύτερο και έναν αθλητή. Η νοοτροπία του αλλάζει όταν έρχεται εδώ και καταλαβαίνει πως είναι και να κερδίζεις.

Για τις ομάδες που έχει αγωνιστεί.

Ημουν τυχερός που ήμουν σε προγράμματα που ήταν καλά και με επιτυχίες. Όπως η Μπενετόν, η Σκαβολινι, η Σιένα των εφτά τροπαίων. Μετα στην Αρμάνι που είχε 18 χρόνια να πάρει έναν τίτλων και πιστεύω ότι η δουλειά μου με έφερε εδώ που είμαι. Στον Ολυμπιακό.

Για το ότι έχει κάποια κοινά στοιχεία με τον Κόμπε ιστορικά και για το αν μπορεί να λέγεται «Κόμπε των φτωχών»:

Όχι όχι. Είναι μόνο ένας ο Κόμπε. Να είναι ενδιαφέρον ότι ο Κόμπε μεγάλωσε και ξεκίνησε να παίζει στην Ιταλία και μάλλον είναι καλό το ότι έμαθε τα βασικά του μπάσκετ εδώ στην Ευρώπη. Τον βοήθησε να φτάσει εκεί που είναι και του έβαλε τις βάσεις.

Για όσα είχε πει για τον Κόμπε το 2011 όταν ακούστηκε πως θα έρθει στην Ιταλία ελέω λοκ άουτ στο ΝΒΑ:

«Ναι ήμουν ενάντια σε αυτήν την ιδέα και δεν ήταν τίποτα ενάντια του περισσότερο. Μόνο η περίοδο που ο Σαμπαντίνι το έκανε ήταν κάπως με πολλά τρικ και είπα αν έρθει πως του κρατάω πέντε σκληρά φάουλ. Θέλω πάντα να κερδίζω. Κάποιες φορές οι δημοσιογράφοι τους αρέσουν αυτές οι ιστορίες και τα μεγαλοποιούν καμιά φορά.

Για το γεγονός πως έλεγαν ότι δεν μπορεί να κολλήσει με τον Σπανούλη:

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Εννοείται πως μου είπαν να είμαι ο εαυτός μου και να σεβαστώ την ομάδα μου και τον ρόλο μου. Μίλησα με τον κόουτς στο Λας Βεγκας και θα ερχόμουν εδώ όχι να ηγηθώ αλλά το αποδείχτηκαν. Πολλοί πίστευαν πως με την προσωπικότητα μου και το επίπεδο μου δεν θα τα καταφέρω αυτό αλλά τα πράγματα απέδειξαν το αντίθετο.

Για τον ίδιο και αν έχει περιθώρια βελτίωσης:

Δεν δίνω στον εαυτό μου κάποιο όριο. Εχω κάποια πράγματα να βελτιώσω όπως το σουτ, το τρίποντο, το πουλ απ και το ποστ. Είναι καλό το ότι είμαι στην Ευρωλίγκα και νιώθω καλά και νιώθω

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο:

Τον σεβασμό στο παιχνίδι. Την δουλειά που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα. Ερχεται κάθε μέρα πρόθεση αν βελτιώσει τον παίκτη του και με την προοπτική να κερδίσει. Σε προκαλεί με διάφορους τρόπους για να το κάνεις. Είναι ένας πολύ απαιτητικός προπονητής και θέλει το 100% να το δίνεις στην προπόνηση. Είναι και πιο σκληρός από ότι δείχνει. Είναι ένας νικητής όμως με νοοτροπία νικητή.

Για το ότι μπήκε από την εθνική Ιταλίας και τους αγώνες απευθείας στην προπόνηση στην πρώτη του χρονιά:

«Ηταν 15 λεπτά στην πτήση δίπλα με τον Βασίλη Σπανούλη. Αυτή η κουβέντα ήταν ότι καλύτερο για να δω τι θα επακολουθήσει. Να ακούσω πράγματα και να γνωρίσω παίκτες όπως ο Γιώργος Πρίντεζης ή ο Μάντζαρης

Διαβάστε επίσης

Το… restart του Πάτρικ Γιανγκ!

Το… restart του Πάτρικ Γιανγκ!

Ο Αμερικανός επιστρέφει στο γήπεδο στο οποίο τον Νοέμβριο του 2015 τραυματίστηκε ύστερα από μία σύγκρουσή του με τον Μπράιαντ Ντάνστον.

Θέλει προσοχή η Εφές

Θέλει προσοχή η Εφές

Ο Ολυμπιακός παρότι έχει «καπαρώσει» την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορος στην Πόλη.