Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός είναι ο Λετονός «μπόμπερ»!

Αυτός είναι ο Λετονός «μπόμπερ»!
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 - 12:16

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Μια καλαθομηχανή… τριπόντων αναμένεται να βάλει στις τάξεις του ο Ολυμπιακός για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι η προσωπική επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την θέση του σούτινγκ γκαρντ, με τον Λετονό «μπόμπερ» να είναι από τους παίκτες που αρέσκονται στο να… εκτελούν με κάθε τρόπο από την περιφέρεια.

Ο πρώην παίκτης της Μπάμπεργκ μπορεί να αγωνιστεί εξίσου στον «άσο», μοιράζει κατά μέσο όρο 3,3 ασίστ στην Ευρωλίγκα ενώ στα 56 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην διοργάνωση έχει 10.3 πόντους ανά παιχνίδι με το εκπληκτικό 43,6% στα τρίποντα με 88/202 προσπάθειες από τα 6,75μ! Ταυτόχρονα είναι σχεδόν… άχαστος από τις βολές με 91.4% και είναι ικανότατος στα αμυντικά του καθήκοντα που είναι από τα σημαντικά ατού που ενδιαφέρουν και το τεχνικό τιμ.

Είναι σε ιδανική ηλικία (έχει γεννηθεί στη 1η Σεπτέμβρη του 1989) και είναι 1,91μ. Την περίοδο που πέρασε είχε σε 22 αγώνες στην Ευρωλίγκα, έχοντας κατά μέσο όρο 11.7 πόντους, 3.5 ασίστ, 2.2 ριμπάουντ και το ιδιαίτερα υψηλό 45.9% έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Η προοπτική του Ολυμπιακού και το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» του ταιριάζει απόλυτα και πρόκειται για μία μεταγραφή από το πάνω ράφι, αν ολοκληρωθεί για τους Πειραιώτες.

Δείτε βίντεο με τα κατορθώματα του Γιάνις Στρέλνιεκς…

Διαβάστε επίσης

Στον Ολυμπιακό η Νικολοπούλου

Στον Ολυμπιακό η Νικολοπούλου

Ο Θρύλος προχώρησε σε ακόμα μία σπουδαία μεταγραφή στο μπάσκετ, καθώς απέκτησε τη διεθνή πόιντ γκαρντ και σούτινγκ γκαρντ.