Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περηφάνια και μία… ευχή!

Περηφάνια και μία… ευχή!
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 - 21:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν έκλεισε το 2017 στην Ευρωλίγκα (σ.σ. γιατί παραμονή Πρωτοχρονιάς έχουμε και το ματς με τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ), όπως επιθυμούσε και ήθελε, αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν γίνεται να υπερβαίνει κάθε εβδομάδα ή ακόμα περισσότερο και στις… «διπλές» αγωνιστικές, τον εαυτό του! Το έκανε στη Βαλένθια, με τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, στην Εφές… Πόσο να άντεχε; Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, όταν απουσιάζει ένας παίκτης επιβαρύνει περισσότερο αυτούς που θα καλύψουν το κενό του.

Για βάλτε ότι στο Κάουνας είχε… μία 5άδα εκτός… Άντε τέσσερις, αν δεν βάλουμε τον Τιλί μέσα γιατί αποκτήθηκε παίκτης στη θέση του. Δίχως τα τρία «4άρια» του -όπως σχεδιάστηκε η ομάδα το καλοκαίρι- και το βασικό του σέντερ όμως, αγωνίστηκε και στην διπλή εβδομάδα με ΤΣΣΚΑ και Εφές κάνοντας και πάλι το απόλυτο. Γενικότερα, δεν έχει υπάρξει ματς στην Ευρωλίγκα φέτος που να μην έχει αγωνιστεί με… 2 τραυματίες το λιγότερο. Ούτε καν έναν. Οι απουσίες του είναι από 2 και πάνω.

Κοιτάξτε…

3 με Μπασκόνια

2 με Μάλαγα, Μακάμπι, Κίμκι, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό, Φενέρ και Ερυθρό Αστέρα

3 με Μιλάνο

4 με Βαλένθια

3 με Ρεάλ και Μπάμπεργκ

4 με ΤΣΣΚΑ και Εφές

5 με Ζαλγκίρις

Δεν έχουν κάνει προπόνηση καν όλοι μαζί. Δεν έχουν παίξει καν σε προπόνηση οι 5άδες των ειδικών σχημάτων που «κατεβάζει» ο Σφαιρόπουλος. Τα πήγαν περίφημα, πολύ απλά… δεν έκαναν το εξαιρετικό στο Κάουνας. Αν ήταν άλλη ομάδα στη θέση της Ζαλγκίρις ίσως και να τα είχε καταφέρει και πάλι. Τώρα δεν κατέστη εφικτό…

Δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρούμε, αλλά να κοιτάμε μπροστά. Ο Ολυμπιακός στο κλείσιμο του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας (15 αγωνιστικές) τα έχει πάει εξαιρετικά. Βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και έχει 11 νίκες και 4 ήττες. Το διανοείστε; 11 νίκες σε έναν φετινό «μαραθώνιο» που όπως πάει φαίνεται πως η πρόκριση θα κριθεί σε λιγότερες νίκες σε σχέση με πέρσι καθώς όλες οι ομάδες κόβουν, δεν υπάρχουν όπως πέρσι η Ούνιξ που είχε κάνει 12 σερί ήττες, η Μιλάνο των 22 ηττών κτλ. Βλέπετε πως η Βαλένθια «έκοψε» τον Παναθηναϊκό και μόνο ομαδούλα δεν είναι. Έπαιζε με… 7 απουσίες. Η Μάλαγα συνήλθε και έχει 4 σερί νίκες, ο Ερυθρός Αστέρας μόνο τελευταίος δεν θα βγει όπως είκαζαν πολλοί.

Ο Ολυμπιακός πέρσι τερμάτισε με 19-11. Προκρίθηκε στην 18η νίκη του και πήρε το πλεονέκτημα στην 19η και μαθηματικά απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Μετά έκανε 0/3 έχοντας όμως όλα τελειώσει για εκείνον. Φέτος σε 15 αγωνιστικές έχει ήδη μία νίκη παραπάνω, πέρσι την ίδια περίοδο βρίσκονταν στο 10-5 τώρα στο 11-4. Δεν σημαίνει κάτι αυτό στο θέμα της πρόκρισης, αλλά το καταγράφουμε για να καταδείξουμε ότι μόνο ικανοποιημένοι θα μπορούσαν να είναι έτσι όπως τα έχουν καταφέρει βγάζοντας χαρακτήρα και συσπείρωση στους τραυματισμούς. Η Βαλένθια που και αυτή έχει θέματα βλέπετε, είχε 10 σερί ήττες, η Ρεάλ έχει τις απώλειες της όντας στο 9-6.

Θέλετε να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο; Να δούμε κάποια πράγματα σε σχέση με το πέρσι στον πρώτο γύρο;

- Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ όπου πέρσι έχασε

- Είχε χάσει μέσα από τη Μακάμπι όπου τώρα έχει «διπλό» στο Τελ Αβίβ

- Είχε κερδίσει τη Φενέρ μέσα, αλλά τώρα έχει διπλό στη Πόλη και την περιμένει στο ΣΕΦ

- Πέρσι την ίδια περίοδο είχε δώσει 8 ματς στο ΣΕΦ (6 νίκες) ενώ τώρα έχει ένα λιγότερο με ίδιες νίκες

Μία διαφορά μόνο, είναι ότι πέρσι τέτοια περίοδο είχε διπλό στο ΟΑΚΑ ενώ τώρα έχει την μοναδική του ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ωστόσο παρά το γεγονός πως έχασε στο Κάουνας (σε αντίθεση με πέρσι που πέρασε) έχει ένα διπλό φέτος παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει τον πιο ισχυρό χαρακτήρα στην Ευρωλίγκα, συσπειρώνεται και «σηκώνεται» όρθιος όταν πολλοί τον θεωρούν «τελειωμένο» βγάζοντας απίστευτη αντίδραση και δείχνοντας πόσο συμπαγής ομάδα είναι.

Βρίσκεται στο 11-4 όταν… είναι-μεταξύ των 16 ομάδων στην Ευρωλίγκα-…

10ς σε αξιολόγηση

10ς σε επίθεση

2ος σε ριμπάουντ

5ος σε επιθετικά ριμπάουντ

12ος σε ασίστ

11ος σε κλεψίματα

13ος σε μπλοκ

10ς σε βολές

9ος 2ποντα%

14ος 3ποντα%

Τελευταίος στη συνάρτηση ασίστ-λάθη

Με εξαίρεση τα ριμπάουντ, δεν ξεχωρίζει σε καμία άλλη στατιστική κατηγορία. Αλλά είναι 2ο στην βαθμολογία με 11-4. Α, συγχωρείστε μας, ξεχωρίζει σε μία ακόμη. Είναι 2ος στα λάθη αν και αυτό πρέπει να βελτιωθεί.

Πρέπει να είναι περήφανοι λοιπόν. Έχουν ακόμα μπόλικο δρόμο μπροστά τους, να φτιάξουν και να βελτιώσουν πραγματάκια αλλά και μία… ευχή! Να πορευτούν επιτέλους υγιείς και να δούμε την ομάδα κάποια στιγμή με όλους μέσα…

Διαβάστε επίσης

«Αλωσε» το Μιλάνο ο Ερυθρός Αστέρας

«Αλωσε» το Μιλάνο ο Ερυθρός Αστέρας

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου νίκησαν την Αρμάνι με 91-88 – Διπλό για την ΤΣΣΚΑ κόντρα στην Μπασκόνια – Νίκη με ανατροπή για την Εφές – Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 15ης αγωνιστικής.

Μπράιαν κάντο όπως ο Χόλις!

Μπράιαν κάντο όπως ο Χόλις!

Ο Τόμπσον βρήκε το πώς να είναι παραγωγικός και αποτελεσματικός για την ομάδα μη βασιζόμενος μόνο στο σκορ – Ο Ρόμπερτς ψάχνεται και πάλι έχοντας ρίξει πολύ τα στατιστικά του και την επίδρασή του.