Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα μεγάλα κέρδη της κόκκινης βιτρίνας

Τα μεγάλα κέρδη της κόκκινης βιτρίνας
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 - 17:22

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει το μπάτζετ της νέας χρονιάς κοντά στα 11 εκατομμύρια ευρώ, ο Ολυμπιακός περιμένει να πάρει ακριβώς τόσα από τέσσερις ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται πλέον στην ομάδα του! Για ορισμένους ίσως να είναι κάπως ενοχλητικός αυτός ο παραλληλισμός, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς είναι πέρα για πέρα πραγματικός κι αν μη τι άλλο δείχνει πολλά…

Ας αφήσουμε, όμως, τις συγκρίσεις με τον αιώνιο αντίπαλο που βρίσκεται σε μνημόνιο κι ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες που είναι πολύ πιθανό να φέρουν ένα ποσό 11 εκατομμυρίων ευρώ στον Ολυμπιακό. Ενα ποσό πολύ σημαντικό όχι μόνο λόγω του ύψους τους, αλλά και επειδή αφορά ποδοσφαιριστές που δεν ήταν στο ρόστερ, με το οποίο ολοκλήρωσαν οι Πειραιώτες τη φετινή σεζόν. Και μόνο, όμως, που πέρασαν από τον Ολυμπιακό ήταν αρκετό, καθώς μπήκαν έτσι στη λαμπερή κόκκινη βιτρίνα, η οποία πλέον είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη!

Λούκα Μιλιβόγεβιτς: Ο διεθνής Σέρβος μέσος μπορεί να ανήκει στην Κρίσταλ Πάλας από τον περασμένο Γενάρη, αλλά ο Ολυμπιακός το πιθανότερο είναι πως θα έχει κι άλλα κέρδη από τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παραμείνουν οι λονδρέζοι στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείο του ένα ποσό κάπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η Κρίσταλ Πάλας δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της ακόμα, αλλά έχει μια διαφορά τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές παίζει με τη Χαλ εντός και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός κι ακόμα και έναν πόντο να πάρει απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια, ίσως να αποδεχθεί αρκετός.

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Το άσχημο είναι ότι αν η Κρίσταλ Πάλας πάρει αυτό τον βαθμό από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τη Χαλ, ίσως να καταδικάσει έτσι την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, στην οποία όπως είναι γνωστό παίζει δανεικός ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Δυστυχώς για τον Σίλβα (αλλά και τον Ολυμπιακό υπό μία έννοια…), η Χαλ αυτοκτόνησε την περασμένη αγωνιστική, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από την υποβιβασμένη Σάντερλαντ και μετά από καιρό βρέθηκε μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού. Αν τελικά καταφέρει να σωθεί, αυτοί που ξέρουν λένε ότι θα κρατήσει τον Ελαμπντελαουί, κάνοντας χρήση της οψιόν που είναι περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ακόμα κι αν υποβιβαστεί οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν θα είναι και πολύ δύσκολο να βρεθεί μια άλλη αγγλική ομάδα να δώσει αυτά τα χρήματα για τον Ομάρ. Μιλάμε, άλλωστε, για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή που είναι εν ενεργεία διεθνής στην εθνική ομάδα της Νορβηγίας και έχει περάσει από τη φημισμένη κόκκινη βιτρίνα.

Δημήτρης Σιόβας: Ο διεθνής Ελληνας αμυντικός δόθηκε δανεικός τον περασμένο Γενάρη στη Λεγανές, καθώς ο Πάουλο Μπέντο δεν τον υπολόγιζε καθόλου. Ο ίδιος ο παίκτης είχε αποφασίσει πως έφτασε η ώρα για να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό κι έτσι πήγε στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Αρχικά ο 28χρονος αμυντικός ήταν παγκίτης, αλλά από τότε που μπήκε στην ενδεκάδα ουσιαστικά δεν ξαναβγήκε και πλέον έχει συμπληρώσει 14 συμμετοχές, όλες ως βασικός!

Για να κάνει η Λεγανές δικό της τον Σιόβα θα πρέπει να δώσει στον Ολυμπιακό ένα ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ που σίγουρα δεν είναι μικρό. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ισπανική ομάδα είναι αδύνατον να δαπανήσει αυτά τα χρήματα για να κρατήσει τον Σιόβα, αλλά ίσως δεν ξέρουν ότι από τηλεοπτικά και μόνο, από τη στιγμή που σώθηκε θα βάλει στο ταμείο της 45 εκατομμύρια ευρώ. Πληροφορίες από την Ισπανία, μάλιστα, αναφέρουν ότι η Λεγανές έχει ήδη αποφασίσει να κρατήσει τον Σιόβα, αλλά κι αυτό να μη συμβεί, μη σαν προκαλέσει έκπληξη να καταλήξει ο παίκτης στη Μάλαγα του Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός, άλλωστε, τρέφει μεγάλη εκτίμηση στις δυνατότητες του Ελληνα αμυντικού και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη καραδοκεί για την περίπτωσή του…

Νίκολα Μαρτίνες: Ο Αργεντινός άσος είναι πιο ιδιαίτερη περίπτωση σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους παίκτες, καθώς αυτός δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι. Κι αυτό διότι το καλοκαίρι που ήρθε στην ομάδα ήταν τραυματίας, κάτι που δεν τον βοήθησε…

Στη φετινή σεζόν ο Μαρτίνες αγωνίζεται δανεικός στη μακρινή Αυστραλία με τη φανέλα των Σίδνεϊ Γουέντερερς και χωρίς υπερβολή είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Οι Αυστραλοί, λοιπόν, σκοπεύουν να τον κρατήσουν και ο Ολυμπιακός θα καρπωθεί το ποσό της ρήτρας που είναι 500.000 ευρώ. Ενα ποσό που είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τα προσδοκώμενα από τις περιπτώσεις των Μιλιβόγεβιτς, Ελαμπντελαουί και Σιόβα, αλλά το σύνολο κι από τους τέσσερις αγγίζει τα 11 εκατομμύρια ευρώ κι αυτό μόνο μικρό δεν είναι…

Διαβάστε επίσης

«Το όνειρό μου ήταν να παίξω στον Ολυμπιακό»

«Το όνειρό μου ήταν να παίξω στον Ολυμπιακό»

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε σε ραδιόφωνο των Τρικάλων και τόνισε ότι νιώθει πάρα πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, δήλωσε χαρούμενος που κατέκτησε τον τίτλο και ευχήθηκε η μπασκετική ομάδα να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό!

Απειλείται με -6 ο ΠΑΟΚ!

Απειλείται με -6 ο ΠΑΟΚ!

Καταπέλτης ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για τους Θεσσαλονικείς που κινδυνεύουν με πολύ βαριά ποινή.-Με τιμωρία της έδρας απειλείται μόνο η ΑΕΚ.

«44 και συνεχίζουμε» (vid)

«44 και συνεχίζουμε» (vid)

Δείτε το βίντεο που έπαιξε στα μάτριξ του «Γ. Καραϊσκάκης» στη φιέστα του Θρύλου για την κατάκτηση του 7ου σερί και συνολικά 44ου πρωταθλήματος.