Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τόσα σκάνδαλα, ούτε μια τιμωρία, ούτε μια παραίτηση

Τόσα σκάνδαλα, ούτε μια τιμωρία, ούτε μια παραίτηση
Σάββατο, 6 Απριλίου 2019 - 09:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε ένα κανονικό ποδόσφαιρο τόσο ο διαιτητής Κουμπαράκης (Θράκης) όσο και βοηθός Ευθυμιάδης (Πιερίας) θα είχαν πάει σπίτι τους για το λάθος που έκαναν στον ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0, στην ίδια φάση. Ο πρώτος δεν είδε το επιθετικό φάουλ του Βαρέλα στον Αθανασιάδη, ο δεύτερος άφησε τον Μάτος να σκοράρει από θέση οφσάιντ. Ο Ευθυμιάδης δεν θα τιμωρηθεί ούτε για τα μάτια του κόσμου καθώς δεν άλλαξε από βοηθός του Τζήλου στον αγώνα της Δευτέρας Απόλλων-Ατρόμητος, ενώ ο Κουμπαράκης είχε βάλει κώλυμα για προσωπικούς λόγους!

Σε μια χώρα με υγιές ποδόσφαιρο θα είχαν παραιτηθεί οι Περέιρα, Μαρίν για τη διαιτησία στον προχθεσινό ημιτελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Αστέρας. Θα είχαν παραιτηθεί και για το λάθος του Σιδηρόπουλου να δώσει πέναλτι αντί για φάουλ υπέρ της ΑΕΚ στον προημιτελικό με τον Ατρόμητο, υπέρ του οποίου δεν καταλογίστηκε πέναλτι. Θα είχαν παραιτηθεί μέχρι και για την 100-0 διαιτησία του Σκουλά (Θεσσαλίας) υπέρ του ΠΑΟΚ στον άλλο προημιτελικό με τον Πανιώνιο. Θα είχαν παραιτηθεί επειδή στήριξαν τους Ελληνες διαιτητές και δεν έβαλαν ξένους στα ημιτελικά Κυπέλλου. Δεν είναι δυνατόν, ή μάλλον είναι αδιανόητο, να παραμένουν στις θέσεις του με τόσα λάθη που γίνονται. Πως βοηθά κάτι τέτοιο την ελληνική διαιτησία;

Δεν χρειάζεται κάποιος να ασχοληθεί ιδιαίτερα αν θελήσει να καταγράψει το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας. Πιο χαμηλό δεν γίνεται να είναι, καθώς αλλοιώθηκαν τόσο το πρωτάθλημα σε κορυφή και ουρά, όσο και το Κύπελλο. Οι πρώτοι που φταίνε είναι αυτοί που ορίζουν, δηλαδή η ΚΕΔ. Η διαιτησία κοστίζει 700.000 ευρώ το χρόνο για να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων. Απόδειξη η ελεύθερη πτώση που βρίσκεται ο Σιδηρόπουλος, ο άλλοτε κορυφαίος, ο οποίος έχει κάνει σημαντικά λάθη σε αρκετά φετινά παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης

Κάνει... κλικ η βραζιλιάνικη αγορά

Κάνει... κλικ η βραζιλιάνικη αγορά

Ο Πέδρο Μαρτίνς την κοιτάει καθώς θεωρεί πώς μπορεί να βρει ιδανικές περιπτώσεις παικτών, με το περσινό «παράδειγμα» του Γκιλιέρμε να τον δικαιώνει 100%.