Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην… Αφρική μέσω Πειραιά!

Στην… Αφρική μέσω Πειραιά!
Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019 - 00:35

Ξεκινά σε λίγες ημέρες και, συγκεκριμένα, στις 21/6 το Africa Cup of Nations. Μια διοργάνωση η οποία θα έχει έντονο «χρώμα» Ολυμπιακού! Και αυτό, διότι θα συμμετάσχουν οι Μαντί Καμαρά, Παπέ Αμπού Σισέ και Γιασίν Μεριά, καθώς και ο Αχμέντ Χασάν, που αποχαιρέτησε τους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Με «εισιτήριο» από τον Πειραιά, λοιπόν, οι τέσσερις προαναφερθέντες έκλεισαν θέση στη σπουδαία διοργάνωση.

Με τους Καμαρά, Σισέ και Μεριά να αγωνίζονται για πρώτη φορά στον εν λόγω θεσμό, γνωστό και ως Copa Africa. Κάτι που πέτυχαν με τις εμφανίσεις τους με την ερυθρόλευκη φανέλα!

Οι Καμαρά και Σισέ, μάλιστα, έκαναν γενικότερα, το όνειρο τους πραγματικότητα μέσω του Θρύλου. Να αγωνιστούν, δηλαδή, με την ομάδα της πατρίδας τους! Μέσα στη χρονιά κατέγραψαν τις πρώτες τους συμμετοχές με το εθνόσημο. Και αυτό, διότι κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε έναν τόσο γνωστό σύλλογο, τον Ολυμπιακό!

Γενικότερα, τόσο ο μέσος από την Γουινέα, όσο και ο Σενεγαλέζος στόπερ «εκτοξεύθηκαν» αγωνιζόμενοι στο μεγάλο Λιμάνι.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν ο Καμαρά έφυγε από την Γαλλία και την Αζαξιό, είχε χρηματιστηριακή αξία 300.000 ευρώ. Ενώ τώρα, σύμφωνα με το «Transfermarkt», κοστολογείται στα 8.000.000 και πλέον! Κάτι που ισχύει και για τον Σισέ, ο οποίος από τα… χαμηλά έφτασε, σύμφωνα πάντα με την γνωστή γερμανική ιστοσελίδα, να κοστολογείται πάνω από 6.000.000!

Ο Καμαρά, λοιπόν, θα αγωνιστεί στο Africa Cup of Nations με την Γουινέα, κόντρα σε Μπουρουντί, Νιγηρία και Μαδαγασκάρη. Ο Σισέ κόντρα σε Αλγερία, Τανζανία και Κένυα με την Σενεγάλη, ενώ ο Μεριά απέναντι στην Μαυριτανία, το Μάλι και την Ανγκόλα με την Τυνησία. Όσον αφορά στον Χασάν, θα παίξει με την Αίγυπτο κόντρα σε Ζιμπάμπουε, Κονγκό και Ουγκάντα.

Να σημειωθεί, ότι οι Μεριά, Καμαρά και Σισέ έχουν αγωνιστεί στα προκριματικά του εν λόγω θεσμού…

Γ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Eίπε… αντίο ο Σεμέδο (pic)

Eίπε… αντίο ο Σεμέδο (pic)

Ο Πορτογάλος αμυντικός που βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε την πρώην ομάδα του, Ρίο Άβε.