Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιο είναι το πραγματικό πλεονέκτημα, ενόψει της ρεβάνς;

Ποιο είναι το πραγματικό πλεονέκτημα, ενόψει της ρεβάνς;
Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 - 14:34
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την Τρίτη μία πολύ δύσκολη «μάχη», με την Μπασακσεχίρ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ένα ματς, το οποίο όπως, πολλάκις, τόνισε ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς, αρχίζει από… 0-0. Συνολικά, όχι μόνο ως αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα με τη σέντρα του. Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να αποδείξει με πράξεις πως το πλεονέκτημα, το οποίο κέρδισε με τη νίκη του, στην Πόλη, είναι ΟΝΤΩΣ πλεονέκτημα και μετουσιωθεί σε πρόκριση!

Αλλά ποιο είναι, στην πραγματικότητα, αυτό το πλεονέκτημα; Είναι το γκολ του Μασούρα; Ή το «μηδέν παθητικό». Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν έχουμε καμία πρόθεση να στερήσουμε από τον σκόρερ Μασούρα, τη σημασία του τέρματος που πέτυχε μέσα στο «Φατίχ Τερίμ». Κάθε άλλο. Δίνει αέρα στον Θρύλο και τονώνει την αυτοπεποίθηση των παικτών, καθιστώντας ευάλωτους τους Τούρκους και φέρνοντάς τους ένα βήμα πιο κοντά στον αποκλεισμό.

Ωστόσο, το «μηδέν» στην άμυνα, είναι αυτό που δίνει τις προκρίσεις! Η άμυνα έδωσε την πρόκριση επί της Πλζεν και αποτέλεσε τη βάση για την ισοπαλία στην Τσεχία και την «τεσσάρα» στο Καραϊσκάκη. Το ότι ο Θρύλος κράτησε την εστία του ανέπαφη, με τις ενέργειες της άμυνας, ή το Σα, δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην ομάδα του Μαρτίνς, η οποία λόγω του «μηδέν παθητικό», έδωσε τόσο μεγάλη αξία στο γκολ του Μασούρα!

Πρώτο μέλημα, λοιπόν, την Τρίτη, θα είναι ξανά το «μηδέν παθητικό». Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα παίξει «κατενάτσιο». Κάθε άλλο. Όμως θα είναι σοβαρή και πειθαρχημένη στα μετόπισθεν. Θα είναι πιστή στο αγωνιστικό της πλάνο και στην τακτική της προσέγγιση, για τον αγώνα. Και θα «χτυπήσει» εκεί που ξέρει, με τον τρόπο που ξέρει. Και θα πάρει αυτό που ξέρει. Την πρόκριση.

Διαβάστε επίσης

Απαρτία για την πρόκριση!

Απαρτία για την πρόκριση!

Πέραν των απουσιών του Λάζαρου και του «Φόρτου», γνωστές αμφότερες, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, για τη ρεβάνς με την Μπασάκ.