Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παίζουν... κορόιδο οι ρέφερι με το VAR

Παίζουν... κορόιδο οι ρέφερι με το VAR
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 - 22:36
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για να καταλάβετε ότι οι διαιτητές παίζουν... κορόιδο με το VAR, αρκεί να αναφερθούμε σε πραγματικά παραδείγματα, τα οποία τους εκθέτουν και, επίσης, δείχνουν ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά στραβά αρμενίζουν. Οι ρέφερι διστάζουν να υποδείξουν παραβάσεις ακόμη και σε εξόφθαλμες περιπτώσεις, τα περιμένουν όλα από το VAR, δεν τους ενδιαφέρει αν ξευτιλίζεται η διαιτησία, ή αν έτσι δείχνουν το χαμηλό επίπεδό τους και φαίνονται ακατάλληλοι για διαιτητές.

Και τα δυο παραδείγματα έχουν να κάνουν με πέναλτι σε εκτός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ. Στο ματς Ιωνικός-ΠΑΟΚ 3-2 ο Τζήλος δεν έδωσε πέναλτι κατά της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τον εξέθεσε ο Ευαγγέλου που είχε εκτεθεί στο Περιστέρι, πάλι για παράβαση κατά του ΠΑΟΚ! Δηλαδή, ο Ευαγγέλου ήταν και στα δυο ματς, σε διαφορετικούς ρόλους, όμως ενήργησε διαφορετικά!

Στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-0 ο Βαρέλα χτύπησε (55') τον Κουλούρη με το χέρι στο πρόσωπο, μπροστά στα μάτια του διαιτητή Ευαγγέλου, όμως ο Αθηναίος ρέφερι έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Τότε τον ειδοποίησε ο Ολλανδός Αντλερ, ο οποίος ήταν στο VAR, και ο Ευαγγέλου δεν γινόταν να μην δώσει αυτό το εξόφθαλμο πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου. Κι όμως, ο Ευαγγέλου δεν τιμωρήθηκε.

Στο κυριακάτικο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής Ιωνικός-ΠΑΟΚ 3-2 έγινε πέναλτι-μαρς μπροστά στα μάτια του Τζήλου, καθώς στο 32' ο Λένις ανατράπηκε σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και ο Λαρισαίος διεθνής ρέφερι δεν έδωσε την εξόφθαλμη παράβαση. Μάλιστα, από την τηλεόραση δεν φαίνεται να δίνει ούτε άουτ, δεν ακούγεται σφύριγμα! Τελικά, το πέναλτι δόθηκε με παρέμβαση του VAR, όπου ήταν ο Ευαγγέλου!

«Αγγελε, υπάρχει επαφή που την προκαλεί ο ποδοσφαιριστής», ακούγεται να λέει ο Τζήλος στον Ευαγγέλου στη φάση του πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ιωνικό, στους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν, μέσω της τηλεκριτικής του Κλάτενμπεργκ. Μετά ακούγεται να λέει «ανοίγει η μπάλα πάει άουτ..., κι αυτός ΟΚ..., περιμένει την επαφή με τον τερματοφύλακα». Ο Ευαγγέλου του απάντησε ότι ο Πασχαλάκης βρήκε τον Λένις με τον γόνατο στο πόδι και του συνέστησε ανασκόπηση της φάσης, με αποτέλεσμα ο Τζήλος να καταλογίσει την παράβαση πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε διαφορετική αντίληψη του Ευαγγέλου ως διαιτητή και διαφορετική ως VAR. Επίσης, βλέπουμε ότι ο Τζήλος ως διαιτητής συμπεριφέρθηκε όπως ο Ευαγγέλου ως ρέφερι! Έπαιξε... κορόιδο με το VAR!

Κατά τα άλλα, οι Έλληνες ρέφερι έχουν και παράπονο επειδή δεν σφυρίζουν ντέρμπι! Για να τα τινάξουν όλα στον αέρα; Γίνεται αντιληπτό τι θα γινόταν, αν δεν υπήρχε το VAR. Όμως, από τη στιγμή που οι διαιτητές, συγκεκριμένα οι Ευαγγέλου, Τζήλος, όταν είναι στο χορτάρι, δεν βλέπουν τέτοιες παραβάσεις όπως στο Περιστέρι και στη Νίκαια, δεν κάνουν για διαιτητές. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο ορισμός, θα τις έδιναν και οι αμυντικοί που τις κάνουν! Κακώς, ο Κλάτενμπεργκ δεν τιμωρεί, ακόμη καλύτερα, αν έστελνε κάποιους στο σπίτι τους.

Αλήθεια, γιατί όλοι οι Έλληνες διαιτητές κλείνουν τα μάτια σε παραβάσεις κατά του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και περιμένουν το VAR; Τι φοβούνται;

Διαβάστε επίσης