Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Έλα να ζεσταινόμαστε για τη Λεωφόρο (των στεναγμών)! (video)

Ολυμπιακός: Έλα να ζεσταινόμαστε για τη Λεωφόρο (των στεναγμών)! (video)
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 16:32

Σε εβδομάδα Λεωφόρου έχουμε μπει και ο κόσμος ζει και αναπνέει για αυτό το παιχνίδι. Άλλωστε, σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται η (κάθε) ομάδα, πάντα θες να κερδίζεις αυτά τα ματς. Πάντα θες να τους κερδίζεις αυτούς! Η αλήθεια είναι ότι... δυσκολευτήκαμε στο gavros.gr από που θα ξεκινήσουμε να ξετυλίγουμε το «κουβάρι» εκτός έδρας νικών απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο καθώς έχουμε χάσει το μέτρημα στο πέρασμα των ετών. Δικαιωματικά, η εκκίνηση θα γίνει από το 1-4, εκείνο το βράδυ της 21ης Μάρτη του 2001, παραμένει ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα ιστορικά, τόσο από τη έκβαση του σκορ όσο και συναισθηματικά στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού. Φήμες λένε πως τη νύχτα ακούγεται ακόμα ο ήχος από τη μπάλα να σκίζει τα δίχτυα στο φάουλ του Λουτσιάνο στο 9ο λεπτό. Εξάλλου ιστορικά ήταν η πρώτη φορά που σκοράρει 4 φορές στο γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Επαναληπτικός αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδος την αγωνιστική περίοδο 2000-01. Ο πρώτος αγώνας είχε λήξει 1-1 με τον Λυμπερόπουλο να δείχνει τη φανέλα στην εξέδρα. Η απουσία του αρχηγού Τζόρτζεβιτς στη ρεβάνς είχε σκορπίσει χαρά στο τριφύλλι. Ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο Ντε Σόουζα θα παίρνε θέση βασικού και έμελλε να γίνει ο δήμιος του Παναθηναϊκού. Απίστευτη ενέργεια στο 5’ και πάσα πάρε-βάλε με τακουνάκι για τον Αλεξανδρή που δεν θ’ αστοχήσει και θα ανοίξει το σκορ για τους «ερυθρόλευκους». Η συνέχεια στο 9’, με τον μέσο του Ολυμπιακού να παίρνει πολλά μέτρα φόρα και να κεραυνοβολεί την εστία των γηπεδούχων βάζοντας τη σφραγίδα του στην αναμέτρηση. Ένα γκολ που θεωρείται από τα κορυφαία που έχει σημειωθεί σε ντέρμπι. Γκολ ποίημα από τα 40 μέτρα που έθεσε γερές βάσεις για τη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» μείωσαν με το Λυμπερόπουλο που ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μπριάκος, μάλλον κάτι θα άλλο θα είχε κατά νου, μη καταλογίζοντας επανάληψη καθώς ο Έλληνας διεθνής είχε εκκινήσει πολύ πριν την εκτέλεση πέναλτι.

Αυτό δεν πτόησε τον Θρύλο που μπήκε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο με τις προσπάθειες να καρποφορούν στο 61ο λεπτό. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος σκοράρει από τη βούλα και μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του κάνουν τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό στο κέντρο του γηπέδου δείχνοντας τις φανέλες στην εξέδρα. Ήταν εκείνη η βραδιά που «γεννήθηκε» το σύνθημα «Νικολάκη ξαναέλα να μας δείξεις τη φανέλα». Και που πάντα το τιμούμε κάθε χρόνο στην παγκόσμια ημέρα ποίησης!

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος όταν 5 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού ο Τζιοβάνι με εκπληκτικό πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου κάνοντας το σκορ 1-4 σκορπίζοντας χαμόγελα σε όλους τους φίλους της ομάδας του Πειραιά.

Αυτό το 1-4 έχει σημαδέψει γενιές και γενιές. Όχι μόνο γενιές Ολυμπιακών, αλλά και Παναθηναϊκών. Μόνο που πλέον έχουμε και νέο 1-4...

Διαβάστε επίσης

Μιλάμε για ξεφτίλα!

Μιλάμε για ξεφτίλα!

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν στη Γαλλία κανονικά, τα έκαναν μπάχαλο, αλλά οι οπαδοί της Μαρσέιγ δεν έρχονται...