Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το προφίλ του Ντίας και η πρόκληση με τον Διαμαντόπουλο

Το προφίλ του Ντίας και η πρόκληση με τον Διαμαντόπουλο
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:35

Από την ελίτ κατηγορία της UEFA είναι ο ρέφερι που όρισαν οι Μπένετ, Μάνταλος στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός που γίνεται την Κυριακή (17/9, ώρα 21:30). Ο 44χρονος Πορτογάλος ρέφερι ορίζεται για τέταρτη φορά σε παιχνίδι ελληνικής διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου 2020 ο Ντίας είχε σφυρίξει τον ημιτελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Αρης 2-1, στις 21 Νοεμβρίου 2020 είχε διαιτητεύσει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 για την 9η αγωνιστική της SL και στις 30 Απριλίου 2023 τον αγώνα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0. Επίσης, στη 1 Οκτωβρίου 2020 σφύριξε ΑΕΚ-Βόλφσμπουργκ 2-1 για τα πλέι οφ του Europa League.

Όμως, το μεγάλο σκάνδαλο είναι ο ορισμός του Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας) ως τέταρτου στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Είναι ένας ρέφερι που έχει κάνει πολλά λάθη υπέρ της ΑΕΚ και είναι αυτός που παρέλαβε τους Πολωνούς διαιτητές από το αεροδρόμιο, τους οποίους έβγαλαν μεθυσμένους και σφύριξε ο Διαμαντόπουλος τον αγώνα ΑΕΚ-Αρης 3-1, στις 9 Απριλίου 2023 για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Εγραψε για τον... ασπρομάλλη

O Ντίας, στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Αρη 2-1, και είχε γράψει για τον ασπρομάλλη «που έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και του είπε 'Άντε γ......, κανένα πέναλτι'».

Για όσα έγιναν στο ημίχρονο του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Αρη 2-1 ο Μελισσανίδης τιμωρήθηκε τελικά με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για έξι μήνες, αντί για οκτώ όπως ήταν η πρωτόδικη απόφαση.

Αναλυτικά όσα είχε αναφέρει ο Πορτογάλος διαιτητής στο φύλλο αγώνα:

«Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και καθώς πηγαίναμε στα αποδυτήρια, μας πλησίασαν αρκετοί άνθρωποι από τη γηπεδούχο ομάδα, φωνάζοντας, σπρώχνοντας και τραβώντας μας γιατί ήθελαν να μάθουν το λόγο που δώσαμε πέναλτι. 'Κανένα πέναλτι', 'Γιατί πέναλτι;', 'Γ........ε όλοι', 'Είμαι ο πρόεδρος της ΑΕΚ', μας έλεγαν. Στο μεταξύ, ένας από αυτούς, ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με άσπρα μαλλιά, φώναζε 'Κανένα πέναλτι, εγώ είμαι το αφεντικό, δεν υπάρχει κανένα πέναλτι'. Πήγε στον πρώτο βοηθό (σ.σ. Ρουί Λουζίνιο), έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και του είπε 'Άντε γ......, κανένα πέναλτι'».

«Περιμέναμε για περίπου 30 λεπτά στα αποδυτήρια γιατί αναμέναμε την αστυνομία να μας διαβεβαιώσει ότι υπήρχε κάθε ασφάλεια για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο. Μετά βγήκαμε στο γήπεδο, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και όταν τελείωσε το παιχνίδι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην επιστροφή μας στα αποδυτήρια. Μετά το δεύτερο γκολ της γηπεδούχου ομάδας το παιχνίδι διακόπηκε για έξι λεπτά γιατί κάτι συνέβη στο χώρο κοντά στο κόρνερ με έναν παίκτη των φιλοξενούμενων που έκανε ζέσταμα εκεί. Κανένας από την ομάδα διαιτητών ή το VAR δεν είδε τι έγινε εκεί. Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε».

Διαβάστε επίσης

«Στην Πεντίκσπορ ο Χασάν»

«Στην Πεντίκσπορ ο Χασάν»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία, ο 30χρονος φορ αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική χώρα.