Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πατάει γερά ο Ρίτσαρντς

Πατάει γερά ο Ρίτσαρντς
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024 - 22:01

Ο Ομάρ Ρίτσαρντς ήρθε τον περασμένο Αύγουστο στον Ολυμπιακό με στόχο να μπορέσει να βρει και πάλι τα πατήματά του. Έχοντας μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω του τραυματισμού του στο πόδι κάτι περισσότερο από 12 μήνες, ο Άγγλος αριστερός μπακ έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα στις 14 Δεκεμβρίου του 2023 στο 5-2 επί της Μπάτκσα Τόπολα ως αλλαγή για τέσσερα λεπτά.

Άλλο ένα λεπτό του έδωσε ο Καρβαλιάλ τέσσερις ημέρες αργότερα εκτός έδρας με τον Πανσερραϊκό, 19’ εκτός με τη Λαμία (3/1/2024) και 7’ εντός με την ΑΕΚ (7/1). Πήρε 56 λεπτά στο Κύπελλο εκτός με τον Παναθηναϊκό και ξανά με τους «πράσινους» στις 4/2 για το πρωτάθλημα, αλλά ως αριστερό εξτρέμ

Ο ερχομός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφερε τον Ρίτσαρντς για πρώτη φορά βασικό στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα στις 25 Φεβρουαρίου με τον Βάσκο τεχνικό να τον εμπιστεύεται ξανά ως βασικό, στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, με τον Άρη (3/4) λόγω και της απουσίας λόγω τραυματισμού του Ορτέγκα.

Ο 26χρονος Άγγλος παρά την απουσία από την αγωνιστική δράση για σχεδόν ενάμιση μήνα, δεν φάνηκε να επηρεάζεται. Μετά τα πρώτα λεπτά και τη φάση που δέχθηκε από τον Οντουμπάτζο, κόντρα στους Θεσσαλονικείς έδειξε μέρος του σπουδαίου ταλέντου του, το οποίο του έδωσε το δικαίωμα να φορέσει σε 17 αγώνες τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και στη συνέχεια να αποκτηθεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ρίτσαρντς ήταν σταθερός αμυντικά, με σωστές τοποθετήσεις και καλύψεις, ενώ επιθετικά έμοιαζε υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε να κυριαρχεί στην αριστερή πτέρυγα της «ερυθρόλευκης» επίθεσης, έχοντας αρκετές σέντερ που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, μέχρι να δώσει την ασίστ στον Καρβάλιο για το 3-0 στο 89’.

Ο Βάσκος Στρατηγός μπορεί να νιώθει δικαιωμένος που ο Ρίτσαρντς πήρε την ευκαιρία και την αξιοποίησε, προσθέτοντας μια ποιοτική λύση μαζί με τον Ορτέγκα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Αργεντινός μπακ, που αναμένεται να είναι διαθέσιμος μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, θα χρειαστεί ανάσες.



Διαβάστε επίσης