Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βόλεϊ Γυναικών: Η επόμενη ημέρα αρχίζει από τον πάγκο

Βόλεϊ Γυναικών: Η επόμενη ημέρα αρχίζει από τον πάγκο
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 - 11:35

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος Σύλλογος, για να στενοχωρηθεί παραπάνω από όσο πρέπει, για ένα πρωτάθλημα που δεν πήρε. Όταν έχει πάρει τόσα και τόσα και όταν έχει μάθει να διαχειρίζεται τις επιτυχίες, με το να γίνεται διαρκώς καλύτερος, έχει την εμπειρία να διαχειριστεί και κάτι που δεν πήγε καλά, βάσει προγραμματισμού. Και αυτό το οποίο έχει να κάνει είναι να κοιτάξει ΑΜΕΣΑ την επόμενη ημέρα στην ομάδα. Εν προκειμένω μιλάμε φυσικά για την ομάδα βόλεϊ Γυναικών, με τον Θρύλο να έχει ήδη λοκάρει την αλλαγή προπονητή. Το όνομα του Ιταλού Λορέντζο Μικέλι είναι εκείνο το οποίο «παίζει» δυνατά!

Τον εξαιρετικό και μεγάλης φήμης Ιταλό προπονητή έχουν πλησιάσει ομάδες από την Ιταλία και την Πολωνία και φυσικά ο Θρύλος θα έχει ανταγωνισμό. Αλλά και το όνομα και το μέγεθος, ως Σύλλογος, για να διεκδικήσει στα ίσια την υπογραφή του Ιταλού.

Η καριέρα του Λορέντζο Μικέλι άρχισε στην πατρίδα του με την Robur Tiboni Ulbino στη σειρά B1, το τιμόνι της οποίας είχε για τρία χρόνια. Το 2000 ανέλαβε την Marche στην Α2 και στη συνέχεια, για μια δεκαετία προπόνησε τις σπουδαίες Πάντοβα, Μπέργκαμο και Μόντενα. Μιλάμε για σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού βόλεϊ, φυσικά! Μεταξύ των άλλων κατέκτησε δυο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπέργκαμο τις περιόδους 2009 και 2010! Έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και τον πρωταθλητισμό μέσα του και αυτό φυσικά ταιριάζει στον Θρύλο. Παράλληλα, ο Μικέλι έκανε καριέρα στους πάγκους και της Τουρκίας, αλλά και της Πολωνίας.

Ο Λορέντσο Μικέλι έχει το πιο βαρύ βιογραφικό, σε σχέση με άλλους προπονητές, οι οποίοι θα έχουν δουλέψει στη χώρα μας. Το να καταφέρει ο Ολυμπιακός να τον κλείσει θα είναι πραγματικά μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Από εκείνες τις οποίες μας έχει συνηθίσει άλλωστε να κάνει η Διοίκηση του Ερασιτέχνη. Για αυτό και έχουμε πανηγυρίσει ΤΟΣΟΥΣ τίτλους.

** Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του Λορέντζο Μικέλι στο Facebook.

Διαβάστε επίσης