Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι δοκιμές και η «μάχη» στον «άσο»

Οι δοκιμές και η «μάχη» στον «άσο»
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 - 20:13

Με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην πρωταθλήτρια Βελγίου Κλαμπ Μπριζ ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του. Σε αυτές τις δέκα ημέρες οι Πειραιώτες έπαιξαν τρία φιλικά παιχνίδια, αλλά το σημαντικότερο είναι πως είδαμε αρκετές δοκιμές από τον Βίκτορ Σάντσεθ. Ο Ισπανός προπονητής ξεκάθαρα όλες αυτές τις ημέρες δούλευε για να έχει έτοιμη την ομάδα στα προκριματικά του Champions League και τον είδαμε να κάνει πάρα πολλές δοκιμές. Τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια ο 40χρονος τεχνικός δούλεψε σε αρκετά διαφορετικά πράγματα.

Αυτό, πάντως, που κυριάρχησε περισσότερο ήταν το 4-3-3, το σύστημα που δείχνει να επιλέγει και να προτιμάει για τα πρώρα παιχνίδια στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στη χθεσινή αναμέτρηση είδαμε νέο ρόλο για τον Φορτούνη, παίζοντας εσωτερικός μέσος, ενώ στο ίδιο σχήμα είχαμε και τους Πουλίδο, Ιντέγε. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ματς που δεν θα έχουμε να θυμόμαστε αρκετά πράγματα. Ισως αυτό που θα κρατούσαμε από την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Βελγίου είναι η… μάχη του Καπίνο με τον Λεάλι στον «άσο».

Για πρώτη φορά είδαμε τον Ιταλό πορτιέρο, ο οποίος στο διάστημα που έπαιξε είχε μία εξαιρετική απόκρουση σε τετ-α-τετ, ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο Καπίνο είχε πραγματοποιήσει δύο εξίσου εξαιρετικές αποκρούσεις. Εκτός αυτών στο χθεσινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που έκανε σε προηγούμενα ματς. Σε αυτό βέβαια έπαιξε τον ρόλο της και η Κλαμπ Μπριζ, η οποία έπαιξε αρκετά κλειστά και δεν άφηνε χώρους. Ισως σε αυτό να τον επηρέασε και η δοκιμή με Πουλίδο, Ιντέγε. Ενα ακόμα σημείο που θέλει μεγάλη προσοχή είναι η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Καπίνο και Λεάλι σε τρεις περιπτώσεις έσωσαν την εστία, ενώ σε κάποιες στιγμές οι Βέλγοι έβγαλαν κόντρα επιθέσεις, αλλά καθυστέρησαν και δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί.

ΥΓ.: Δεν τρομάζει ο Ολυμπιακός ούτε από τη Σέριφ ούτε από τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Από την άλλη, όμως, είναι ύπουλη κλήρωση με περίεργο ταξίδι όποιο κι αν… κάτσει και θέλει μεγάλη προσοχή.

ΥΓ.2: Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε φιλικό την Τετάρτη και ξανά δύο ημέρες μετά, ενώ χθες η ομάδα αναγκάστηκε να είναι 2,5 ώρες στον δρόμο για να φτάσει στο Ρόζελαρ.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/07/2016)

Διαβάστε επίσης