Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ «ΝΑΟ»!

ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ «ΝΑΟ»!
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 - 18:42

Οσο καλοπροαίρετος κι αν θες να είσαι, ορισμένα πράγματα όταν συμβαίνουν μαζικά, σε βάζουν σε υποψίες. Και η αναφορά δεν έγκειται στις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να διαχειριστεί μια ήττα, οπότε λογικά ανακάλυψαν αποβολή του Μιλιβόγεβιτς εκεί που δεν υπήρχε και όλα τα υπόλοιπα, για τα οποία φώναξαν το βράδυ της Κυριακής, σε μια προφανή διάθεση να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, έπειτα από μία ακόμα ήττα από τον Ολυμπιακό. Αυτό που ξένισε περισσότερο, όμως, είναι η μαζικότητα των προκλήσεων. Ιδιαίτερα όταν εμφανίστηκε σε όλες τις βαθμίδες της αποστολής του ΠΑΟΚ!

Μπορεί κάποιοι να… ονειρεύονται τιμωρία του «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά η αλήθεια είναι αυτή που ειπώθηκε χθες βράδυ διά στόματος Κώστα Καραπαπά: πολλά καπνογόνα άναψαν, δεν έπεσε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ εντός αγωνιστικού χώρου. Αρα ούτε διακοπή αγώνα δικαιολογείτο, ούτε φυσικά μελλοντική τιμωρία του «Ναού». Αν και, για να ακριβολογούμε, κάτι έπεσε μέσα στο τερέν: ένα μπουκάλι που έριξε ο Σνάουτσνερ, ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, που τώρα είναι βοηθός του Ιβιτς. Το έριξε από τον πάγκο της ομάδας του προς τον αγωνιστικό χώρο, με ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ διάθεση να κατηγορήσουν, μετά, τον κόσμο του Ολυμπιακού για ρίψη αντικειμένων! Κι αν ήταν το μοναδικό περιστατικό με οσμή προβοκάτσιας, θα μπορούσε να θεωρηθεί συμπτωματικό. Ελα, όμως, που δεν ήταν…

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΑΦΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

1) Ο Βλάνταν Ιβιτς από την αρχή μέχρι και το τέλος του ματς ήταν μια… κινητή πρόκληση. Αυτό που έκανε, δε, μετά το γκολ του Μιλιβόγεβιτς άφησε ακόμα και τους ποδοσφαιριστές του σύξυλους. Αρχισε να τους φωνάζει να πάνε στα αποδυτήρια και μάλιστα έτρεξε πρώτος, με τον Ροντρίγκες να του εκφράζει ανοιχτά την αντίρρησή του. Το κατέγραψαν και οι τηλεοπτικές κάμερες. Αυτό που ΠΟΤΕ δεν συνέβη είναι η δήθεν διαβεβαίωση Αρετόπουλου ότι εάν υπήρχε ξανά παύση για άναμμα καπνογόνων, θα διέκοπτε το ματς οριστικά. Δεν συνέβη, διότι δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό. Το σκαρφίστηκε ο Ιβιτς, το πέταξε στις δηλώσεις του και συνέχισε να το υποστηρίζει, ίσα-ίσα για να δημιουργήσει κλίμα.

2) Ο Λούμπος Μίχελ, πρόεδρος του ΠΑΟΚ, έκανε χειρονομία προς την κερκίδα του Ολυμπιακού! Οπως ακριβώς είχε πράξει ο Πάμπλο Γκαρσία στον αγώνα των Νέων που είχε προηγηθεί. Επειδή όμως ο Μίχελ, ως προσωπικότητα, δεν έχει σχέση με τον Ουρουγουανό, που μια ζωή τα ίδια έκανε και ως ποδοσφαιριστής, μπορεί να του ξέφυγε πάνω στην ένταση…



3) Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, όταν τα φώτα και οι κάμερες έσβησαν, έκανε την… απέλπιδα προσπάθεια να ανάψει φιτίλι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τζαβέλλας. Φαίνεται ότι απηύδησε που δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του, αν και προσπάθησε να το παίξει «ΠΑΟΚάρχης», κόβοντας βόλτες με το καπελάκι της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» και άρχισε να «τη λέει» στους ανθρώπους του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια. Ετσι, χωρίς αιτία, ούτε αφορμή. Μόλις είδε τα σκούρα, όμως, λούφαξε. Και επειδή πήγε να δημιουργήσει θέμα, μόνο και μόνο για να προκαλέσει πρόβλημα στους γηπεδούχους, το κατάλαβε ο Μαλεζάς και προς τιμήν του βγήκε από τα αποδυτήρια και τον μάζεψε. Αυτός, ο τελευταίος και ο Πουρλιοτόπουλος επέδειξαν στοιχειώδη σοβαρότητα και ψυχραιμία.



4) Αλλο ακατανόητο είναι αυτό που έγινε με τον Μάκη Γκαγκάτση. Ο οποίος εμφανίστηκε στα αποδυτήρια με τέσσερις «φουσκωτούς»! Τι είχε να φοβηθεί; Ολόκληρη σουίτα είχε παραχωρήσει ο Ολυμπιακός στον υιό Σαββίδη, στον Μίχελ και στους συν αυτοίς, με όλα τα κομφόρ. Μιλάμε για φιλοξενία και μάλιστα άριστη, όχι σαν τις συνθήκες που συναντούν κάθε φορά οι «ερυθρόλευκοι» στην Τούμπα.



ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ…

Ολα τα παραπάνω συνέβησαν σ’ ένα βράδυ. Συμπτώσεις λέτε; Αφήστε που μέχρι και ένσταση σε… λευκό χαρτί θέλησαν να υποβάλουν στο τέλος! Ναι, πήρε ένα άσπρο χαρτί κάποιος εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, έγραψε ότι ο Αρετόπουλος τάχα μου τους υποσχέθηκε πως σε περίπτωση νέας διακοπής λόγω καπνογόνων θα έριχνε τίτλους τέλους στο παιχνίδι και έβαλαν τον Στέφανο Αθανασιάδη να το υπογράψει! Ιστορίες για αγρίους, δηλαδή.

Μόνο που επειδή μαζεύτηκαν πολλά το βράδυ της Κυριακής, δεν είναι παράλογο το ότι πολλοί σκέφτηκαν πως οι Θεσσαλονικείς τελούσαν σε αποστολή για να κλείσουν τον «Ναό»! Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, διότι δεν θα είχε και κανένα όφελος ο ΠΑΟΚ σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά ποιος μπορεί να εξηγήσει όλα όσα έγιναν; Και μάλιστα γιατί; Επειδή διεκόπη τρεις φορές προσωρινά το ματς λόγω καπνογόνων! Πρώτη φορά είναι μήπως που συμβαίνει; Σ’ άλλο γήπεδο δεν το έχουν ξαναδεί; Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Και, κυρίως, ας μη χάνουμε την επαφή με την πραγματικότητα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 25/10/2016)

Διαβάστε επίσης

Το γύρισε λόγω της πολύ βαριάς φανέλας του

Το γύρισε λόγω της πολύ βαριάς φανέλας του

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ και κάνει ειδική μνεία στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος εξιλεώθηκε πετυχαίνοντας εξαιρετικό γκολ.