Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι έγινε ρε παιδιά;

Τι έγινε ρε παιδιά;
Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 - 10:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε μια ποδοσφαιρική κοινωνία που «ουρλιάζει» διαρκώς για ανάποδα πλάγια και φάουλ στη σέντρα και μιλάει για τα... κλεμμένα που πρέπει να γυρίσουν πίσω μαζί με τις Κυριακές, ξαφνικά, βλέπω ότι μεταλλάσσεται όταν αγωνίζεται ο Ολυμπιακός και οι διαιτητικές αδικίες αφορούν στους ερυθρόλευκους. Και καλά να τα λένε οι άλλοι, ποιός νοιάζεται;

Δυστυχώς βλέπω ότι αυξάνονται και οι άνθρωποι που δηλώνουν Ολυμπιακοί και μετά από ματς όπως αυτό με την Αϊντραχτ συζητούν πρωτίστως για την εμφάνιση (που ήταν εν τω μεταξύ πολύ καλή, με ομάδα Μπουντεσλίγκα έπαιζε ο Ολυμπιακός...), για λάθη και επιλογές. Και το ότι οι Γερμανοί ΕΠΡΕΠΕ να παίζουν με 10 από το 30' περνάει, περίπου, στο ντούκου.

Τι έγινε ρε παιδιά που έλεγε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος στους Απαράδεκτους; Γιατί τόσο υπεράνω ξαφνικά; Ο Ρέαμπτσιουκ δεν ήθελε πολύ να μείνει εκτός για μήνες. Ο ίδιος παίκτης στη Γερμανία δέχθηκε κλοτσιά στο πρόσωπο σε μια φάση ορισμό του πέναλτι (ήταν 2-1 το σκορ...).

Γενικώς, πέρα από τις εξυγιαντικές διαιτησίες στην Ελλάδα, έχουμε και στην Ευρώπη. Χέρια (θυμηθείτε το ματς στη Μασσαλία με τη Μαρσέιγ) εκτός περιοχής μετατρέπονται σε εντός και πέναλτι. Θα μιλήσουμε και για τα λάθη που κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι τέλειος όπως καμία ομάδα του πλανήτη αλλά παραμένει πρώτος με κόντρα διαιτησίες στην Ελλάδα και στους στόχους του στην Ευρώπη. Με τη διαιτησία τελευταία όμως πολύ... ανετίλα.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχει μεγαλύτερη κουβέντα (σε κοινωνικά δίκτυα ή ραδιόφωνο) για τις όποιες δυσλειτουργίες του Ολυμπιακού και μικρότερη για τις άλλες ελληνικές ομάδες...! Δεν είναι «εκπληκτικό»; Μήπως να το... προσέξουμε;

Τα στόπερ της Ατλέτικο τα είδατε πόσο γελοία αντέδασαν στα δύο γκολ της Λίβερπουλ την Τετάρτη; Δύο αστείες και πανεύκολα αντιμετωπίσιμες σέντρες στο πέναλτι (!) έγιναν γκολ σαν σε... προπόνηση. Γιατί κραυγαλέα λάθη γίνονται και από τις καλύτερες «οικογένειες». Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο ότι έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του. Μία ακόμα δύσκολη σεζόν γεμάτη υποχρεώσεις. Στους γνωστούς αντιπάλους, δηλαδή τις άλλες ομάδες και τις... εξυγιαντικές διαιτησίες, ας μη μπαίνουν έξτρα, δηλαδή η συνεχιζόμενη και εξοντωτική μουρμούρα. Νισάφι πια.

ΥΓ: Η βαθμολογία της Ευρωλίγκα έχει κανονικότητα. Ψηλά, σε θέσεις πλέι οφ, ο Ολυμπιακός. Στον πάτο η ομάδα που έχει να δει φάιναλ φορ απ' όταν είχε στο ρόστερ της τον Νικ Καλάθη με μαλλιά. Βεβαίως, δεν υπάρχει λόγος για υπερ-ενθουσιασμούς. Υπάρχει δρόμος ακόμα πολύς και δύσκολος. Ο Ολυμπιακός καλείται τώρα να παίξει περισσότερο μακριά από τη θαλπωρή του ΣΕΦ και να δείξει ότι αντέχει και τις... αναταράξεις των «πτήσεων» μακριά από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Διαβάστε επίσης

Αυτό θα είναι το πιο γλυκό

Αυτό θα είναι το πιο γλυκό

Μία μέρα μετά τη δικαίωση όλων όσοι φωνάζουν για την ευνοϊκή μεταχείριση της ΑΕΚ από την ελληνική διαιτησία ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Η καλή διακοπή και τα μαθήματα

Η καλή διακοπή και τα μαθήματα

Ο Σπύρος Γρομητσάρης blogάρει, στον απόηχο της νίκης επί του Ιωνικού, για τη διακοπή που έρχεται και το τι περιμένει ο Θρύλος.