Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιβεβλημένες αλλαγές!

Επιβεβλημένες αλλαγές!
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 - 21:16
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η Ευρωλίγκα έχει ζορίσει πλέον για τα καλά. Έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια από τις ρώσικες, τις τούρκικες και τις ισπανικές ομάδες, ενώ δεν πάνε πίσω η Μιλάνο και η Μακάμπι! Οι εποχές που ο στόχος «κλείδωνε» στο Final 4 πέρασαν. Πλέον ζητούμενο είναι η πρόκριση στην 8άδα και αυτό δεν θα έρθει άκοπα. Δεν θα είναι διόλου εύκολο ούτε μιλάμε για κάτι δεδομένο.

Αν στον Ολυμπιακό οι διοικούντες την πειραϊκή ΚΑΕ αποσκοπούν σε κάτι αξιόλογο στην Ευρωλίγκα (και δεν μιλάμε για Final 4) κι όχι απλά στη συμμετοχή (με κίνδυνο ντροπιαστικών ηττών), αλλά πολύ περισσότερο και για «απαντήσεις»/στήριξη σε όλο αυτό που έγινε απέναντι στο ελληνικό κατεστημένο, τότε οφείλουν μαζί με τον προπονητή, να αναθεωρήσουν κάποιες επιλογές και να ενισχύσουν την ομάδα.

Είναι ευδιάκριτο πως δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Δύο αλλαγές, όχι μία, αλλά ΔΥΟ αλλαγές στα γκαρντ της αλλάζουν άμεσα επίπεδο. Δεν θα μιλήσουμε για ψηλό, σε πρώτη φάση, αλλά στα γκαρντ κρίνονται επιβεβλημένες δύο αλλαγές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έτσι φαίνεται πως δεν μπορεί να προχωρήσει. Εκτός αν έχουν συμβιβαστεί πως βρίσκονται εκτός συναγωνισμού με τις ομάδες που ξέφυγαν φέτος, οπότε θα αρκεστούν στο… «ότι καλύτερο» και στο «όπου βγει».

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, θα ήταν προτιμότερο και επιθυμητό να δώσουν μία συνέντευξη Τύπου (επιτέλους) και να αφήσουν κατά μέρους τις ειρωνείες και το «επιθετικό» στυλ, απαντώντας σε φλέγοντα ζητήματα, κι όχι προτρέποντας για συζήτηση για τη… φανέλα!

Διαβάστε επίσης

Όπως το είπατε πρόεδροι: Ιστορική χρονιά!

Όπως το είπατε πρόεδροι: Ιστορική χρονιά!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για μια ομάδα που δεν ξέρει τι κάνει και τι ζητάει μέσα στο παρκέ, αλλά πολύ περισσότερο, για την αλαζονεία της διοίκησης και την μη ουσιώδη αντιμετώπιση της πραγματικότητας.

Πρώτο βήμα, από τα πολλά, ο προπονητής…

Πρώτο βήμα, από τα πολλά, ο προπονητής…

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για την αντίδραση που έβγαλαν οι Αγγελόπουλοι, για την κομβική και σοφή επιλογή του προπονητή που χρειάζεται για να «χτίσει» το αύριο και «ευχαριστεί» τον Μπλατ για το ήθος του!

Η μπάλα στον Μιλουτίνοφ!

Η μπάλα στον Μιλουτίνοφ!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής καταθέτει κάποιες πρώιμες εικόνες που πήρε από το «νέο» Ολυμπιακό! Ο Σέρβος που μένει το «α» και το «ω» της ομάδας, ο «πολύς» που λείπει από τα γκαρντ και η ταχύτητα που περίμενε αλλά δεν βλέπει.

Δύο λέξεις μόνο: Σπανούλης και Πρίντεζης!

Δύο λέξεις μόνο: Σπανούλης και Πρίντεζης!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει για τη σταθερά και την ασφάλεια που είχε όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός, αλλά μπήκαμε στον… τελευταίο χορό! Για τον «ελληνικό κορμό», την τεχνογνωσία, τα αναγκαστικά «στοιχήματα» και… το τέλος της εποχής του Ολυμπιακού των αρχηγών!