Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλουν να σώσουν ΕΠΟ και Γραμμένο, όμως δεν σώνονται με τίποτα!

Θέλουν να σώσουν ΕΠΟ και Γραμμένο, όμως δεν σώνονται με τίποτα!
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από το κακό στο χειρότερο πάει η θητεία του Ευάγγελου Γραμμένου στην προεδρία της ΕΠΟ. Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας διαψεύδει τις όποιες προσδοκίες, κάποιοι λένε ότι υπάρχει προβληματισμός μέχρι και στον ΠΑΟΚ, αν και ο Ιβάν Σαββίδης είπε «δικός μας ο Γραμμένος» και αυτό δεν αλλάζει. Άλλοι λένε ότι μπορεί να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν του χρόνου τον Οκτώβριο.

Οι διεθνείς σχέσεις της ΕΠΟ, επί προεδρίας Γραμμένου με τόσους ξένους (Λάκοβιτς, Χούμπελ, Φούσεκ, πιο πριν ο Βασάλο) αλλά και με ΚΕΔ ντεμέκ επιλογής των ...FIFA, UEFA (σ.σ. μας συγχωρείτε για τις τρεις τελείες αλλά ήταν υποχρεωτική η διακοπή για να γελάσουμε) είναι ένα πράγμα σαν την «εξυγίανση». Δηλαδή, χειρότερα και από ναυάγιο!

Παρότι λοιπόν είναι τόσοι ξένοι, εντός και εκτός στο Πάρκο Γουδή, τόσο φέτος όσο και πέρσι η ΕΠΟ κινδύνευσε με Grexit και μάλιστα μήνα Μάιο, με πάντα ορατό το σενάριο διοικούσας επιτροπής! Αυτό δείχνει και το επίπεδο της διοίκησης της ομοσπονδίας. Θέλουν να σώσουν την ΕΠΟ αλλά αυτή δεν σώνεται με τίποτα!

Είναι σημαντικό που η UEFA, συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Αλεξάντερ Τσέφεριν στο περιθώριο του Σούπερ Καπ στην Κωνσταντινούπολη (Λίβερπουλ-Τσέλσι 2-2 και 5-4 στα πέναλτι) είδε πρώτα τον Αυγενάκη, χωρίς την παρουσία του Γραμμένου, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο, δηλαδή υποχρεωτική παρουσία ομοσπονδίας σε ρανυεβού με πολιτικούς. Τον είδαν μετά για λόγους... ισορροπίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είδαμε φωτογραφία Τσέφεριν-Γραμμένου, όπως φωτογραφία με Τσέφεριν-Αυγενάκη.

Μεγαλύτερη βάση

Τι σημαίνει ότι η UEFA είδε πρώτα, αλλά και μόνο του, τον Αυγενάκη και επειδή δεν γινόταν διαφορετικά, είδαν υποχρεωτικά τον Γραμμένο; Δείχνει πού δίνουν μεγαλύτερη βάση αλλά και ποιος θεωρούν ότι έχει περισσότερες πιθανότητες για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν. Επίσης, σημαίνει ότι οι εποχές για την ΕΠΟ έχουν αλλάξει. Όμως, αποτελεί κοινό μυστικό ότι αυτή η ομοσπονδία δεν έχει διοίκηση.

Όπως αναφέρουμε η ΕΠΟ δεν έχει ούτε διεθνείς σχέσεις. Αν ο Θεοδωρίδης δεν ήταν γενικός γραμματέας της UEFA ούτε «καλημέρα», που λέει ο λόγος, δεν θα άκουγαν. Και δεν φταίνε οι άλλοι αλλά οι ίδιοι. Πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι ο Γραμμένος δεν παρέστη ούτε στον τελικό του Champions League ούτε του Europa League. Ούτε πήγε κάποια άλλη «αποστολή» της ΕΠΟ. Δεν το κυνηγάνε...

Διαβάστε επίσης