Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Που να πάμε με αυτούς;

Που να πάμε με αυτούς;
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 - 02:05

Εδώ και ένα χρόνο η Ελλάδα περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας. Κάποιοι την έφθασαν στο σημείο να μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι ή τουλάχιστον να κάνουν κουμάντο κάτι… τύποι σαν τον Στρος Καν. Δυστυχώς, όμως, βλέπουμε ότι δύσκολα θα ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση. Δύσκολα θα πάμε μπροστά. Το ποδόσφαιρο για παράδειγμα είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας μας. Βλέπεις ανθρώπους σαν τον Σταύρο Αδαμίδη να κάνουν κουμάντο. Να βρίσκονται στο τιμόνι μίας ομάδας όπως η ΑΕΚ. Κάποτε, πολύ παλιά, αυτή η ομάδα διεκδικούσε το πρωτάθλημα.

Τώρα, όμως, έχει μικρύνει τρομερά. Άσχετα από τους τίτλους που τους βλέπει με το… μακαρόνι την κατάντησαν πολύ μικρή και στην συνείδηση του κόσμου. Αυτό το θέμα που έχει προκύψει με την ένσταση τα λέει όλα. Πριν τρία χρόνια έβαζαν στην ιστοσελίδα τους ότι είναι πρωταθλητές Ελλάδας. Τώρα κάνουν ένσταση και βγάζουν και ανακοίνωση στην συνέχεια. Το γεγονός ότι έβγαλαν ανακοίνωση δείχνει την ενοχή τους. Έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ότι με αυτό που έκαναν γελάει όλος ο κόσμος. Στην ανακοίνωση τους, όμως, πάλι μπλέκουν τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τον Αδαμίδη το 2008 δεν έπρεπε να γίνει ένσταση και τώρα έπρεπε.

Δηλαδή, τότε είχε άδικο ο Σωκράτης Κόκκαλης που έκανε ένσταση για την παράνομη συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι, ενώ τώρα που μπήκε ο Μπέος στα αποδυτήρια έπρεπε να γίνει ένσταση. Φυσικά, γιατί ο Μπέος επηρέασε πολύ την διακύμανση του σκορ! Αυτές οι συμπεριφορές μικραίνουν μία ομάδα και αυτές πηγαίνουν πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αδαμίδης έχει ξεχάσει ότι τον έσωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης δίνοντας του το «Γ. Καραϊσκάκης» για να παίξει το Ευρωπαϊκό του παιχνίδι.

Τι να περιμένεις, όμως, από έναν άνθρωπο που τόλμησε να αμφισβητήσει τον Σπανό. Έναν άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο με μία υγιή ομάδα. Πολύ θα ήθελε ο Αδαμίδης να ήταν σαν τον Σπανό. Θέλω, λοιπόν, να καταλήξω ότι όλα αυτά δείχνουν ποιοι είναι οι αντίπαλοι μας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να τους αφήσει στην άκρη όλους αυτούς και να κοιτάξει να πάει μπροστά τον Ολυμπιακό. Ο Θρύλος πρέπει να ξεφύγει από τον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι καθόλου απλό αυτό, αλλά πρέπει να το προσπαθήσει.

Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τέτοιου τύπου παράγοντες πηγαίνουν πίσω το ποδόσφαιρο. Οι… κατινίστικες συμπεριφορές τύπου «αφού το έκανες εσύ το κάνω κι εγώ, αλλά εγώ είμαι σωστός και εσύ λάθος», μας τραβάνε πολλά χρόνια πίσω. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως, δεν πρέπει να μπει σε αυτή την διαδικασία, δεν πρέπει να παρασυρθεί παρά μόνο να κοιτάξει το καλό του Ολυμπιακού. Και καλά κάνει και δεν ασχολείται μαζί τους.

Διαβάστε επίσης