Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σούπερ επίδειξη ανευθυνότητας...

Σούπερ επίδειξη ανευθυνότητας...
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 - 23:35
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Καλά κρατεί η επίδειξη ανευθυνότητας του Μαρκ Κλάτενμπεργκ που δεν δείχνει να υπολογίζει κανέναν και τίποτα. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αφού εκτός από πρόεδρος της ΚΕΔ και τηλεκριτικός, δεν κρίνεται από κανέναν και ίσως αυτό να εξηγεί και τα χάλια της διαιτησίας. Παράλληλα, δείχνει να είναι πάνω τους κανονισμούς.

Το θολό τοπίο αντί για διαφάνεια δεν τιμά καθόλου τον Κλάτενμπεργκ. Μπορεί το άρθρο 35 του κανονισμού διαιτησίας να αναφέρει ότι υπάρχει αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ για τους ορισμούς της κάθε κατηγορίας, όμως στην έκθεση πεπραγμένων της ΚΕΔ που παρουσιάστηκε στη ΓΣ της ΕΠΟ, την Παρασκευή 25/6, δεν αναφέρεται ποιος ορίζει και τι, σε ποια κατηγορία, ούτε ποιος είναι αρμόδιος να οργανώσει τα σεμινάρια διαιτητών. Δηλαδή, ο Κλάτενμπεργκ «παίζει κρυφτό» και με την ΕΠΟ.

Ειδικότερα στην έκθεση πεπραγμένων, σχετικά με τη σύνθεση της ΚΕΔ το διάστημα 28/02, μετά την παραίτηση του Σνόντι μέχρι 31/05 αναγράφεται ότι ο Κλάτενμπεργκ είναι πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Κόλιν αντιπρόεδρος (από 22/02) και ο Καπέλα μάνατζερ του VAR. Δεν αναφέρει καν ποιος είναι υπεύθυνος για τους ορισμούς της Superleague, ποιος για τη Superleague 2 και ποιος για τη Football League. Κανονικά, έπρεπε να αναφέρει ποιος ορίζει τους παρατηρητές σε κάθε κατηγορία, επειδή το σωστό είναι να τους ορίζει άλλος, δεδομένου ότι με τις εκθέσεις του κρίνονται οι επιλογές, άρα υπάρχει ασυμβίβαστο.

Ναι, ο Κλάτενμπεργκ κάνει τους ορισμούς της Superleague. Όμως, ορίζει άλλος τους παρατηρητές; Γιατί κυκλοφόρησαν σενάρια ότι Ελληνας ορίζει στη Superleague 2 και στη Football League; Ο ίδιος όριζε και τους παρατηρητές; Αν ναι, είναι ασυμβίμβαστο.

Ο Κλάτενμπεργκ, στη σύνθεση της ΚΕΔ, συμπεριλαμβάνει τους Έλληνες ως τεχνικούς συμβούλους. Τον Καλύβα ως υπεύθυνο ορισμών αξιωματούχων διαιτησίας ερασιτεχνικών κατηγοριών, τον Ιωσηφόγλου ως υπεύθυνο παρατηρητών διαιτησίας, την Κόκοτου (και όχι Κοκοττού όπως τη γράφουν) ως υπεύθυνη ορισμών γυναικείων πρωταθλημάτων και ανάπτυξης γυναικείας διαιτησίας και τον Τριτσώνη ως υπεύθυνος ακαδημίας.

Άλλη μια παράλειψη είναι ότι δεν μας λένε ποιος κάνει τους ορισμούς στα πρωταθλήματα νέων. Αν είναι ξένος ή Έλληνας. Είναι ο Καλύβας;

Κατά σύμπτωση και ο Κλάτενμπεργκ έχει την ίδια τακτική με τον Περέιρα. Ούτε ο Πορτογάλος είχε ανακοινώσει ποιος όριζε και σε ποια κατηγορία. Ενα ακόμη ερώτημα αποτελεί, γιατί ενώ είναι τόσοι πολλοί, φέτος σε αυτούς προστέθηκε και η Κόκοτου; Γιατί χρειάζονταν τόσοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ένας περισσότερος σε σχέση με το επαγγελματικό, που είχε κατεβάσει ρολά; Γιατί ο Κλάτενμπεργκ αν θέλει συμβούλους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ενώ ήρθε ως αρμόδιος για το επαγγελματικό;

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ: Περασμένα μεγαλεία...

ΕΠΟ: Περασμένα μεγαλεία...

Εκεί κατάντησαν την ομοσπονδία! Αυτοί που έψαχναν τις Κυριακές τους κατάφεραν να την... εξαφανίσουν. Η ΓΣ επιβεβαίωσε την παρακμή της.