Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κλειδί (θα) είναι στη διάθεση

Το κλειδί (θα) είναι στη διάθεση
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 - 12:37
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε μία από τις πλέον ζόρικες εξόδους του στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σήμερα ο Ολυμπιακός. Ανέκαθεν, από τη σεζόν 2007/08 που προβιβάστηκε στην α' κατηγορία ο Αστέρας συγκεκριμένα, η Τρίπολη αποτελεί μεγάλη παγίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι την πρώτη κιόλας χρονιά που πήγε στο «Θ.Κολοκοτρώνης» ο Ολυμπιακός για να φιλοξενηθεί από τους Αρκάδες ηττήθηκε 1-0 με γκολ του Φιλόμενο.

Στα 12 ματς ως τώρα με γηπεδούχο τον Αστέρα το ποσοστό νικών των ερυθρολεύκων είναι 50%, έξι νίκες δηλαδή. Τρεις είναι οι νίκες του Αστέρα και τρεις ισοπαλίες. Παράλληλα, οι Πειραιώτες έχουν σκοράρει 12 φορές σ' αυτά τα 12 ματς εκεί και έχουν δεχθεί οκτώ γκολ.

Η ιστορία δεν... παίζει μπάλα αλλά κάτι δείχνει. Κι αυτό που δείχνει είναι ότι το αποψινό ματς στην Τρίπολη είναι μια σκληρή και δύσκολη δοκιμασία για τον Ολυμπιακό. Η νίκη εκεί δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση και για να επιτευχθεί απαιτείται μέγιστη συγκέντρωση και προσπάθεια απ' όλους όσοι αγωνιστούν. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται δύο θέσεις από το τέλος και όπως μπορεί να καταλάβει κανείς θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει ζωντανούς στη μάχη της παραμονής.

Όσον αφορά στα καθαρά αγωνιστικά, διατάξεις και 11άδα, θα τα αφήσω για τον πλέον αρμόδιο απ' όλους μας, δηλαδή τον Πέδρο Μαρτίνς. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι έχει τεράστια σημασία η λογική και η διάθεση με την οποία θα μπουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει η διάθεση της Νέας Σμύρνης και υπάρχει η διάθεση του Αγρινίου. Καταλαβαίνετε προφανώς τί ακριβώς θέλω να πω. Ο Ολυμπιακός με τη διάθεση που είχε κόντρα στον Πανιώνιο δεν κερδίζει ποτέ. Αντιθέτως, αν έχει διάθεση ανάλογη μ' αυτή που είχε στο Αγρίνιο το προηγούμενο Σάββατο δικαιούται να ελπίζει σοβαρά στο τρίποντο.

ΥΓ: Η διεθνής απομόνωση του Ολυμπιακού, διάβασα κάπου. Ναι, μετά την... απομόνωση στους 32 του Τσάμπιονς Λιγκ τον... έκλεισαν και στους 32 του Γιουρόπα να μην τον βλέπει ούτε ο ήλιος.

Διαβάστε επίσης