Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο «αδικημένος» ΠΑΟΚ, τα προσεχώς και η «ενημέρωση» της ΕΠΟ

Ο «αδικημένος» ΠΑΟΚ, τα προσεχώς και η «ενημέρωση» της ΕΠΟ
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 - 12:41
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, η νέα σεζόν έχει ήδη αρχίσει. Όχι, δεν αναφέρομαι στο λογικό και σωστό ψάξιμο του Ολυμπιακού προκειμένου να δημιουργήσει ένα ακόμα καλύτερο ρόστερ και να βελτιωθεί αισθητικά και να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικός πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Μιλάω για τα όσα έχουν ακολουθήσει το φινάλε του τελικού κυπέλλου Ελλάδας.

Από το φινάλε του, ή μάλλον κατά τη διάρκειά του, μέχρι και τώρα ο ΠΑΟΚ ουρλιάζει σαν το αρνί που το πήγαν για σφαγή. Μόνο που δεν ήταν αρνί στη σφαγή στον τελικό από διαιτητικής πλευράς, κάθε άλλο. Προφανώς και δεν είχα καμία ιδιαίτερη πρεμούρα για την έκβαση του τελικού. Τον παρακολούθησα όπως παρακολουθώ άπειρα ματς εντός και εκτός συνόρων, πέρα από του Ολυμπιακού.

Και είδα ότι χαρίστηκε μία (ακόμα) κόκκινη στον ΠΑΟΚ, στον Αουγκούστο και γι' αυτό έγινε αλλαγή. Είδα επίσης ένα πεντακάθαρο πέναλτι, στο πρόσωπο κλωτσιά έφαγε ο παίκτης του Παναθηναϊκού από τον Βιεϊρίνια που ναι μεν μπάλα ήθελε να διώξει αλλά μούρη βρήκε. Και είδα φυσικά μια πέτρα να πέφτει από την πλευρά που κάθονταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προς τον σκόρερ Αϊτόρ και τον διαιτητή να έχει πρόθεση να διακόψει το ματς. Με το σκορ υπέρ των πρασίνων και ύστερα από συμβάν που προήλθε από την πλευρά που κάθονταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Αλλά εν τέλει, με πολλά παρακάλια, το συνέχισε ο διαιτητής (ο οποίος στην Ισπανία θα το είχε λήξει με συνοπτικές διαδικασίες). Συνεπώς, ο ευνοημένος του όλου σκηνικού ο ΠΑΟΚ μοιάζει στα δικά μου μάτια. Αλλά σε μια χώρα και μια ποδοσφαιρική κοινωνία που συνηθίζει να αλλοιώνει την πραγματικότητα ο δικέφαλος του βορρά «πρέπει» να εμφανιστεί ως αδικημένος.

Γιατί; Για τα... προσεχώς, σας θέλω έξυπνα παιδάκια. Αν νομίζατε ότι τα έχετε δει όλα, έχω την αίσθηση πως θα δούμε ακόμα «καλύτερα» τη νέα σεζόν. Να ετοιμάζει βιβλίο ο Βερβελές με περισσότερες σελίδες...

ΥΓ: Αντιγράφω από το σάιτ της ΕΠΟ το κείμενο που αφορά στον τελικό Κυπέλλου: «Ο τελικός άργησε να ξεκινήσει λόγω ρίψης κροτίδων και φωτοβολίδων, ενώ διεκόπη για 35 λεπτά για τον ίδιο λόγο, αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ από τον Αϊτόρ». Σύμφωνα με την ΕΠΟ λοιπόν στο 35' δεν διεκόπη το ματς γιατί έπεσε ΠΕΤΡΑ στον Αϊτόρ παρά μόνο υπήρξαν κροτίδες και φωτοβολίδες, έτσι αόριστα. Επίσης δεν υπήρχαν επεισόδια πριν από τη σέντρα, μόνο κροτίδες και φωτοβολίδες. Να σχολιάσω; Να χαρακτηρίσω; Όχι, το κείμενο είναι αυτοχαρακτηρισμός από μόνο του.

Διαβάστε επίσης