Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτα ο Θεός... «Χ»

Πρώτα ο Θεός... «Χ»
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015 - 14:15

Καρέκλες... έριξε το τελευταίο διήμερο στην πόλη Ανεσύ της ανατολικής Γαλλίας και η κόντρα Εβιάν και Τουλούζ, μετά την αρχική αναβολή, θα γίνει... Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, σήμερα το μεσημέρι.

Στα… παράδοξα, το γεγονός ότι τελευταία φορά που αμφότερες πανηγύρισαν νίκη πρωταθλήματος στη Ligue 1 ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου, ήτοι, στην εμβόλιμη αγωνιστική το διήμερο 2 και 3 του μήνα. Η γηπεδούχος Εβιάν, το μόνο που κατάφερε στην έδρα της Παρί, ήταν, απλώς, να… τρομάξει την πρωταθλήτρια, προτού... μετρήσει τέσσερα γκολ, ενώ μεσολάβησε η ήττα και στο Μονακό από την ομώνυμη ομάδα για το Κύπελλο. Η Τουλούζ του Καζανοβά, για την ώρα, είναι εκτός επικίνδυνης ζώνης, φλερτάρει, ωστόσο, πάντα με αυτήν και παράλληλα, όσο διατηρείται αυτή η κατάσταση είναι «στον αέρα» η θέση του 53χρονου τεχνικού. Μία ισοπαλία δεν θα λύσει τα προβλήματα καμίας, θα φέρει, ωστόσο, προς στιγμήν, ηρεμία, που τόσο έχουν ανάγκη και οι δύο ομάδες. Σε λογική απόδοση (3,15) το «Χ» στο «Παρκ ντε Σπορτ».

Την ίδια ώρα, επίσης μεσημεράκι, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Λιόν έχει μια τεράστια πρόκληση. Παρασκευή βράδυ, η Μαρσέιγ δεν πήρε τίποτα από την αναμέτρηση της Νίκαιας με αντίπαλο τη Νις, κάτι που σημαίνει ότι εάν σήμερα οι «λιονέ» πάρουν το «τρίποντο» στο «Ζερλάν» με αντίπαλο τη Μετς -άσχετα από το τι θα κάνει το βράδυ η Παρί στο «Ζοφρουά Γκισάρ» με την Σεντ Ετιέν- ξεφεύγουν στο +4 από τη δεύτερη θέση! Εμεινε εκτός Κυπέλλου η Λιόν μετά την ήττα στην έδρα της Ναντ, ίσως αυτό μαρτυρά κάτι όσον αφορά τις προθέσεις του κόουτς Φουρνιέ, που πιστεύει ότι η νεανική, αλλά συνάμα ομάδα του, μπορεί να αντέξει στον πρωταθλητισμό. Ο Λακαζέτ οργιάζει, ενώ και η παράδοση δείχνει Λιόν (27-9-6), «άσος».

Η τριάδα ολοκληρώνεται με παιχνίδι από το Κόπα Αφρικα. Πέφτει η αυλαία απόψε στον πρώτο όμιλο, με τη διεξαγωγή της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής. Το Κονγκό του Εντινγκά αρκείται και σε ισοπαλία για να προκριθεί. Η Μπουρκίνα Φάσο ακόμα δεν έχει σκοράρει, το ματς έχει πολύ under και εν προκειμένω, το 1,40 έχει λογική.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

213 ΕΒΙΑΝ-ΤΟΥΛΟΥΖ Χ 3,15
232 ΛΙΟΝ-ΜΕΤΣ 1 1,27
265 ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ-ΚΟΝΓΚΟ UNDER 1,40

Διαβάστε επίσης

Ποντάρισμα στα γκολ

Ποντάρισμα στα γκολ

Μεγάλη κόντρα στο Λονδίνο για μια θέση στο Γουέμπλεϊ, μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ στον επαναληπτικό του 1-1.

Της... ισοπαλίας

Της... ισοπαλίας

Ημέρα του «Χ» εκτιμούμε ότι θα είναι η σημερινή και για αυτό στην ισοπαλία θα ποντάρουμε και στα δύο ματς που γίνονται για τον τρίτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ισορροπία στον Β' όμιλο

Ισορροπία στον Β' όμιλο

Αρκετά αμφίρροπα είναι τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής του Β' ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.